Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Știri

Alba Iulia va fi „Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

în

Alba Iulia a câștigat titlul „Capitala Tineretului din România” pentru anul 2026 cu programul #yoUthNITED

Anual, un oraș din țară primește titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte și este sprijinit financiar, prin formare și consultanță în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Programul este susținut de către: Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

Conceptul #yoUthNITED, care a adus titlul ”Capitala Tineretului din România” 2026 orașului Alba Iulia, a luat naștere din nevoia tinerilor de a avea o voce comună pentru a orchestra o schimbare de durată, poziționându-i ca arhitecți ai viitorului pentru orașul lor. Pilonii care stau la baza programului sunt: Sănătate | Dezvoltare profesională | Implicare în comunitate | Educație non-formală | Infrastructură.

Programul #yoUthNITED urmărește crearea unui ecosistem sustenabil și sănătos pentru tineri în Alba Iulia, în cadrul mediului asociativ, prin intermediul unei mișcări dedicate lor și colaborării dintre aceștia, sectorul privat și cel public. Obiectivul principal este implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea comunității, oferindu-le sprijin și resurse pentru a deveni actori principali ai schimbării.

Inițiativa își propune să construiască parteneriate durabile, să asigure resurse accesibile și echitabile, să creeze un mediu sigur pentru tineri cu mecanisme de raportare și protecție. Prin activități diverse – educație non-formală și informală, platforme de voluntariat și campanii de informare – programul își propune să susțină dezvoltarea personală și socială a tinerilor. Totodată, se încurajează inovația și coeziunea în comunitate, asigurându-se că nevoile și interesele tinerilor sunt respectate.

Activitățile planificate includ sesiuni educative, workshop-uri, activități recreative, campanii de informare și evenimente tematice, toate menite să ofere un mediu de învățare flexibil și atractiv pentru tineretul local. Ecosistemul creat va beneficia de resurse, spații și mentori, cu sprijin din partea sectorului privat și public, pentru a asigura succesul și sustenabilitatea pe termen lung.

Alba Iulia va beneficia de un premiu în valoare de 50.000 euro, oferit de Banca Comercială Română, ce reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea activităților propuse. Titlul ”Capitala Tineretului din România” va oferi orașului Alba Iulia oportunitatea de a atrage alte finanțări din diferite surse, publice și private, dar și dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor și Gala Tineretului din România, ediția 2026.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Alba Iulia și Rimetea în topul celor mai căutate destinații turistice

Publicat

în

Alba Iulia și Rimetea în topul celor mai căutate destinații turistice

Comuna Rimetea se situează pe locul 5 în topul celor mai căutate destinații turistice, în funcție de oferta unităților de cazare și rezervări, alături de municipiul Alba Iulia, ce se situează pe locul 10.

Asta reiese dintr-un studiu efectuat de TravelMint, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România, care își propune să devină „Google-ul rezervărilor”.

Conform celor prezentate de Travel Mint, între cele peste 7.500 de oferte prezente și prezentate pe platforma jucătorului pe piața rezervărilor hoteliere din România, comuna Rimetea înregistrează un număr de 49 de unități de cazare, iar municipiul Alba Iulia un număr de 60 de unități de cazare, aflate în topul căutărilor, preferințelor și rezervărilor efectuate de cei care utilizează platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia și Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

foto: facebook Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Regiunea Centru a promovat, la Frankfurt, oportunitățile de investiții și dezvoltare

Publicat

în

Regiunea Centru a promovat, la Frankfurt, oportunitățile de investiții și dezvoltare

În vederea promovării Regiunii Centru ca locație de dezvoltare a afacerilor inovative, pentru conturarea atractivității investiționale și valorificarea avantajelor regionale prin oportunitățile create în cadrul Programului ”Regiunea Centru” 2021-2027, Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, alături de reprezentanții EURADA – Agenția Europeană a Agențiilor de Dezvoltare Regională, a participat la Investment Management Exhibition  (IME) Frankfurt – 2024.

IME este un eveniment internațional dedicat investițiilor străine directe, care are loc anual în Frankfurt, în acest context ADR Centru acționând pentru popularizarea oportunităților de cooperare oferite de Programul ”Regiunea Centru”, inclusiv identificarea de organizații care pot oferi soluții, tehnologii, modele de dezvoltare care pot fi replicate în proiectele PR Centru.

Timp de 2 zile, 25-26 septembrie 2024,delegația ADR Centru a participat la activitățile expoziției internaționale ce a avut loc în centrul orașului Frankfurt. Pe parcursul expoziției, reprezentanții ADR Centru au susținut o prezentare a oportunităților regionale, a principalelor avantaje și facilități pentru investitorii prezenți în sală din Uniunea Europeană, Africa, Asia, America de Sud sau Australia, având în același timp și discuții față în față cu investitorii, în cadrul celor 3 sesiuni de networking care au avut loc pe parcursul expoziției, ci și un eficient schimb de bune practici pentru atragere de investitori. Prezentarea Regiunii din prisma oportunităților de afaceri, dezvoltarea cu fonduri nerambursabile prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027, principalele domenii de dezvoltare industrială din regiune, dar și posibilitatea de a deschide un dialog între investitorii străini și reprezentanții mediului public sau privat din regiune, au fost principalele aspecte subliniate de ADR Centru pe parcursul evenimentului. Acest eveniment internațional a oferit participanților un spațiu de dialog între firme, corporații, fonduri de investiții si bănci de dezvoltare pe de-o parte și entități interesate în promovarea propriilor oferte și atragerea de investiții.

”Participarea la acest eveniment a avut loc în contextul în care înțelegem problemele reale pe care investitorii le analizează înainte de a lua o decizie de investiție, dar și faptul că există inovație sau soluții tehnologice pe care le putem prelua sau aplica și la noi în regiune. Prin Programul ”Regiunea Centru”, ADR Centru este organizația responsabilă pentru dezvoltarea regiunii, inclusiv prin susținerea beneficiarilor de finanțare în găsirea celor mai bune soluții pentru proiectele lor de investiții, în identificarea de furnizori de tehnologie sau parteneri pentru proiecte de investiții cu impact local. Am urmărit astfel, pe parcursul evenimentului, să demarăm discuții de cooperare pe care potențialii beneficiari ai PR Centru le pot utiliza pentru a dezvolta colaborări cu organizații din alte regiuni din UE și nu numai, inclusiv să obținem acces la informații privind tehnologii și soluții de dezvoltare cu un nivel ridicat de cunoaștere. Statisticile arată că populația Europei e în declin, de  aceea e important să marșăm pe inovare pentru a evita ca în următorii 20 ani Europa să fie căutată doar pentru turism. În contextul consecințelor pandemiei și ale războiului de la granița României, aspecte ce afectează dezvoltarea și siguranța europeană, reziliența localităților și combaterea riscurilor climatice, sunt tot mai des aduse în discuție. Siguranța investițiilor și a investitorilor, inovarea în business, creșterea vitezei pentru digitalizare toate aceste aspecte sunt importante pentru a rămâne pe hartă la nivelul economiei globale, aspecte la care alte țări din lume au deja un avans considerabil. E drept că Europa de Vest are o dezvoltare mai lentă în ultimele decade și e lăudabilă creșterea PIB-ului României, care a depășit 800% în ultimii 20 ani, dar politicile Chinei pentru extinderea către Europa și SUA sau oferta generoasă cu care se prezintă Africa sau Emiratele Arabe la nivel mondial, solicită o regândire a politicii europene, care trebuie să fie mai deschisă către celelalte continente. Trebuie să folosim punctele forte ale regiunilor europene nu pentru a deveni competitivi între noi la nivel european, ci pentru a ne ajuta reciproc să accelerăm progresul societăților europene, punând la comun realizările noastre regionale”, a declarat Simion Crețu director general ADR Centru.

În cadrul IME Frankfurt, ADR Centru a avut posibilitatea să transmită interlocutorilor informații despre oportunitățile de afaceri și parteneriate, nevoi şi deschideri de colaborare internațională în cadrul Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru, obiective de investiții în structuri de sprijinire a afacerilor de tipul parcuri industriale, incubatoare de afaceri şi entități de transfer tehnologic, care vor fi realizate în cadrul PR Centru 2021-2027, dar și proiecte cu investiții publice în curs de realizare cu resurse nerambursabile alocate prin acest Program, care deschid oportunități pentru investiții private în acele zone. Au fost peste 200 participanți prezenți la acest eveniment, unde standul și prezența Regiunii Centru au atras atenția prin prezentarea care a marcat locațiile disponibile din regiune pentru investiții, fondurile și programele care susțin investitorii și proiectele din regiune. Organizații din Austria, Letonia, Lituania, Germania, Irlanda de Nord, reprezentanți ai structurilor de afaceri din UK, SUA, Australia, dar și din Emiratele Arabe sau state africane ca Mauritius, Seychelles, participanții și-au prezentat ofertele de servicii sau pentru investiții.

Investment Management Exhibition (IME) aduce împreună mai multe părți interesate din diferite țări și sectoare pentru a învăța de la alții despre provocările și tendințele actuale în domeniul investițiilor străine directe. Târgul IME reprezintă una dintre cele mai eficiente și eficace platforme de relaționare pentru organisme ale administrației de stat, precum și pentru agențiile de promovare a investițiilor, evenimentul fiind specializat în facilitarea investițiilor în țări, regiuni sau orașe, precum și în promovarea acestora ca locații de afaceri. Vizitatorii prezenți la acest eveniment beneficiază de experiența și noutățile prezentate de vorbitori renumiți, expozanți interesanți și sesiuni de networking fructuoase în timpul pauzelor – amestec perfect de contribuții de înaltă calitate și rețea intensivă. Investment Management Exhibition (IME) este un eveniment internațional dedicat investițiilor străine directe (ISD) care are loc anual în inima orașului pentru investiții Frankfurt, care aduce împreună mai multe părți interesate din diferite țări și sectoare pentru a învăța de la alții despre provocările și tendințele actuale în domeniul ISD.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Înclinare a Obeliscului din Alba Iulia: Măsuri anunțate de autorități

Publicat

în

Înclinare a Obeliscului din Alba Iulia: Măsuri anunțate de autorități

În urma unor verificări recente, s-a constatat existența unei ușoare înclinări a Obeliscului Horea, Cloșca și Crișan din municipiul Alba Iulia.
Având în vedere importanța deosebită a acestui monument istoric pentru patrimoniul nostru cultural, autoritățile afirmă că iau toate măsurile necesare pentru a identifica și soluționa eventualele probleme care ar putea afecta integritatea acestuia.
Ca parte a acestor eforturi, au început demersurile necesare pentru realizarea unei expertize tehnice și a unui studiu geotehnic, menite să ofere o evaluare detaliată a stării structurii și a terenului din jurul monumentului. Aceste demersuri sunt esențiale pentru a preveni orice potențiale riscuri și a asigura siguranța și durabilitatea pe termen lung a Obeliscului, afirmă primarul Gabriel Pleșa.
De asemenea, în cadrul proiectului „Reconversia și refuncționalizarea zonei șanț exterior est Cetatea Alba Carolina”, pe care municipiul Alba Iulia intenționează să îl implementeze în cadrul Programului Regiunea Centru, sunt prevăzute măsuri de consolidare a taluzurilor din zona șanțurilor Cetății. Aceste intervenții vor contribui la menținerea integrității zonei și a monumentelor din proximitate.
Vom continua să monitorizăm situația și vom informa publicul în legătură cu evoluția lucrărilor și măsurilor implementate pentru protejarea acestui simbol al istoriei naționale, a preciat edilul din Alba Iulia.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba