Știri
Alba Iulia: Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cadrul proiectului CRESCENDO
Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cadrul proiectului CRESCENDO, la Alba Iulia
Primăria Alba Iulia a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor din cadrul proiectului CRESCENDO.
Știri
Alexandru Borza, pionierul ecologiei și conservării mediului în România
Alexandru Borza, pionierul ecologiei și conservării mediului în România
Știri
Lucrările continuă la Liceul Teoretic din Teiuș: Pregătiri pentru debutul unui nou an școlar
Lucrările continuă la Liceul Teoretic din Teiuș: Pregătiri pentru începerea școlii
Lucrările continuă la Liceul Teoretic din Teiuș, cu câteva zile de începerea noului an școlar. După ce a fost finalizată reabilitarea clădirii, zilele acestea se muncește de zor la curățarea terenului de magaziile insalubre și dărăpănate.
”În curtea liceului teoretic reabilitat proaspăt, cu toate instalațiile noi, sigur pentru tinerii noștri și dascălii lor, lucrăm la curățarea terenului de magaziile insalubre și dărăpănate, care ne puneau în pericol și dăm încet, încet, o față nouă curții interioare a liceului nostru!
Bătălia pentru modernizarea școlii teiușene continuă pentru că ne pasă de copiii noștri!”, au transmis reprezentanții administrației locale.
Lucrările de reabilitare termică a Liceului Teoretic din Teiuș au demarat la începutul lunii ianuarie 2023, iar valoarea investiției depășește 3,3 milioane lei.
Știri
Întâlnire regională de lucru, organizată în Alba, pe tematici din domeniul siguranței alimentelor de origine nonanimală
Întâlnire regională de lucru, organizată în județul Alba, pe tematici din domeniul siguranței alimentelor de origine nonanimală
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Alba au organizat, în 4-5 septembrie, o întâlnire de lucru pe tematici din domeniul siguranței alimentelor de origine nonanimală.
La întâlnire au participat, pe lângă reprezentanți din cadrul ANSVSA – Direcția Generală Siguranța Alimentelor, Directia Generala Control Oficial și DSVSA Alba, inspectori din cadrul DSVSA Cluj, DSVSA Tmiș, DSVSA Arad, DSVSA Bihor, DSVSA Hunedoara, DSVSA Caraș-Severin și DSVSA Sibiu.
Tematicile abordate au fost de actualitate, relevante și au acoperit aspecte esențiale precum aplicarea flexibilă a cerințelor de igienă și a procedurilor bazate pe principiile analizei de risc (HACCP) în domeniul alimentelor de origine nonanimală.
De asemenea, s-a pus accent pe controlul oficial privind criteriile microbiologice la produsele de origine nonanimală, implicarea în cazurile de toxiinfecții alimentare și gestionarea notificărilor aferente prin sistemele de alertă și cooperare administrativă. Un alt subiect important discutat a fost înregistrarea unităților din domeniul alimentelor de origine nonanimală, aspect esențial pentru asigurarea unei monitorizări eficiente a siguranței alimentelor.
În cadrul întâlnirii au fost analizate documente relevante pe tematica aleasă, care au reflectat modalitatea de implementare de către structurile județene a cerințelor specifice. De asemenea, au fost oferite clarificări și îndrumări punctuale pentru a permite o mai bună înțelegere și abordare unitară privind realizarea controalelor oficiale pe segmentele aferente acestei tematici.
S-au pus în discuție aspecte legate de legislatia si procedurile de lucru specifice domeniului care trebuie respectate în procesul de producție, transport și comercializare a alimentelor de origine nonanimală. Au fost oferite clarificări și îndrumări punctuale, cu scopul de a facilita o mai bună înțelegere și abordare unitară și în mod eficient a problemelor legate de siguranța alimentară.
Totodată, a fost organizată o deplasare la o unitate de obținere a produselor prelucrate din legume și fructe unde s-a realizat observarea și evidențierea aspectelor referitoare la flexibilitatea în aplicarea flexibilă a cerințelor generale de igienă și a procedurilor care au la baza principiilor HACCP.
Întâlnirea de lucru a facilitat realizarea unui schimb util de bune practici care să permită îmbunătățirea activitații de control oficial la nivel judetean si adaptarea, acolo unde este cazul, a legislatiei și procedurilor de lucru în acest domeniu.
-
Știriacum o săptămână
Cele mai frumoase cuvinte din limba română: 31 august, Ziua Limbii Române
-
Știriacum 2 săptămâni
Ăștia sunt ardelenii: Care sunt expresiile folosite în Ardeal
-
Știriacum 2 săptămâni
Nume românești despre care nu știai că simbolizează flori
-
Știriacum 2 săptămâni
Spectacolul Apusenilor: Peștera Meziad, una dintre cele mai frumoase peșteri din Parcul Natural Apuseni
-
Știriacum 6 zile
Datini, tradiții și obiceiuri în luna septembrie: Care este cea mai frumoasă legendă a anotimpului roadelor
-
Știriacum 7 zile
1 septembrie, începutul anului bisericesc: Tradiţii şi superstiţii
-
Știriacum 7 zile
Mănăstirea Țeț, la un capăt de drum, dincolo de care nu mai sunt decât stâncile, pădurea și susurul apelor repezi de munte
-
Știriacum 6 zile
Să ne cunoaștem frumusețile județului: Spectaculoasa Cascadă Pătrăhăițești-Arieșeni, înaltă de 14 metri, loc de atracție pentru turiști