Eveniment
A treia ediție a Galei Studenților la Alba Iulia
A treia ediție a Galei Studenților la Alba Iulia
Casa de Cultură a Studenților (CCS) și Primăria Municipiului Alba Iulia organizează, duminică, 17 noiembrie 2024, ora 18.00, în sala de spectacole a CCS, cea de-a treia ediție a Galei Studenților.
Evenimentul este realizat cu ocazia Zilei Internaționale a Studenților, având sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, parteneri fiind Liga Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Centrul de Informare, Consiliere şi Orientare în Carieră al UAB, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români Alba Iulia, Uniunea Studenților Basarabeni din Alba Iulia, Organizația Studenților din Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca – Extensia Alba Iulia, Erasmus Student Network Alba Iulia și Asociația Europeană a Studenților în Drept (ELSA) Alba Iulia.
În cadrul galei vor fi premiați, alături de asociațiile din care provin, studenții cei mai implicați în organizații, în comunitate sau în proiecte ale generației lor, într-un eveniment prin care se dorește recunoașterea studenților cu inițiativă din comunitatea noastră, au transmis primarul Gabriel Pleșa și directorul CCS, Gheorghe Berghian.
În cadrul Galei Studenților va avea loc și spectacolul de stand-up comedy susținut de Cosmin Natanticu.
Intrarea este liberă, atât pentru studenți cât și pentru publicul larg, în limita capacității sălii mari a CCS.
Eveniment
Bal de toamnă la Căminul Cultural Vinerea
Bal de toamnă la Căminul Cultural Vinerea
Căminul Cultural Vinerea va găzdui, vineri 8 noiembrie, un bal de toamnă, o seară de muzică și dans.
Balul va avea loc între orele 18.00 și 24.00 și va include și un concurs de karaoke.
Plăcintele, micii și virșlii, street food-ul și vinul fiert vor completa, în plan gastronomic, rețeta balului de la Vinerea.
Eveniment
Spectacol omagial Avram Iancu – „Suflet Românesc” la Casa de Cultură „Ion Sângerean” Ocna Mureș
Spectacol omagial Avram Iancu – „Suflet Românesc” la Casa de Cultură „Ion Sângerean” Ocna Mureș
În data de 9 noiembrie, de la ora 16.00, sunteți invitați la spectacolul omagial Avram Iancu – „Suflet Românesc”, eveniment organizat de Societatea Cultural-Patriotică Avram Iancu din România, în parteneriat cu Primăria Ocna Mureș și Casa de Cultură „Ion Sângerean” din Ocna Mureș.
Spectacolul va aduce pe scena Casei de Cultură „Ion Sângerean” Ocna Mureș momente artistice susținute de ansambluri și interpreți de renume din județele Alba și Cluj. Vorbim de Ansamblul „Dor Transilvan” din Cluj-Napoca, alături de „Tradiții Uiorene” din Ocna Mureș și grupul Flori din Apuseni și de soliștii Nicolae Turcu, Monica Coroiu, Adela Burcă, Dragoș Cîmpean, Camelia Ilea, Georgiana Vesa, Sofia Crișan, Diana Popa și Roxana Maria Mihu.
Evenimentul va fi prezentat de Daniela Floroian.
Intrarea este liberă pentru toți pasionații de folclor care doresc să se bucure de o seară plină de tradiții românești.
Eveniment
Revedere emoţionantă după 50 de ani de la absolvirea liceului, pentru promoția 1974 a Liceului Industrial Nr. 1 Blaj
Revedere emoţionantă după 50 de ani de la absolvirea liceului, pentru promoția 1974 a Liceului Industrial Nr. 1 Blaj
Absolvenţii promoţiei din 1974 de la Liceul Industrial Nr. 1 Blaj, actualmente Liceul Tehnologic „Timotei Cipariu”, s-au revăzut recent, unii dintre ei pentru prima dată în ultimii 50 de ani, în cadrul unei întâlniri, cum altfel, decât emoţionante.
A mai existat o singură întâlnire, la 10 ani de la finalizarea studiilor liceale, la care nu au fost însă mulţi dintre cei prezenţi acum, toţi promiţându-şi că se vor revedea anual de acum înainte.
Întâlnirea a avut loc în sala profesorală, unde “elevii de ieri” au fost primiţi cu multă căldură de către actuala conducere a liceului, directorul Augustin Damian şi directorul adjunct Lucian Horaţiu Blaga. Cuvântul de deschidere a aparţinut profesorului Augustin Damian, care a subliniat aportul liceului la formarea profesională a venerabililor, acum, absolvenţi.
Din cei 72 de absolvenţi ai promoţiei 1974, s-au întors pentru a răspunde “prezent” 29 dintre aceştia, mai exact 13 doamne şi 16 domni, veniţi la Blaj unii chiar din Germania şi Italia, dar și din țară, din Buzău, Caransebeş, Braşov, Şercaia, Târnăveni, Târgu Mureş, Alba Iulia, Sebeş sau Sibiu.
Unii dintre colegi nu mai sunt, alţii nu au putut veni din motive obiective, dar cei care au ajuns la Blaj au fost extrem de emoţionaţi atunci când a fost răsfoit catalogul şi şi-au auzit numele strigat de către profesorii Ion Buzaşi şi Valeriu Stânea.
Au mai fost de faţă şi alţi câţiva profesori care le-au călăuzit paşii în anii de liceu: Aurora Buzaşi, A. Stânea, Simon Iosif, Rodica Băcilă şi Iacob Sanda.
Iniţiativa organizării întâlnirii de 50 de ani a aparţinut Vioricăi Irimie, stabilită în Caransebeş. Ea a fost sprijinită de către foştii colegi Rozalia Şipoş, Anuţa Puşcă şi Teodor Mureşan.
După revederea de la liceu a urmat întâlnirea mai puţin protocolară, unde, de această dată, alături de soţi şi soţii, absolvenţii de-acum o jumătate de secol au petrecut împreună momente magice.
Între şcolile Blajului, liceul fost nr.1 are o veche tradiţie, în clădiri construite între 1928 și 1931, în care au funcţionat iniţial Şcoala Normală de Învăţători, Liceul Comercial de Băieţi şi Şcoala de Arte şi Meserii.
sursa: blajinfo.ro
-
Știri2 săptămâni ago
Servus, salutul ardelenilor: De unde provine și ce semnifică
-
Știrio săptămână ago
Sfinții MIHAIL și GAVRIL: Care este semnificația numelor „Mihai” și” Gavril”. Ce alte nume derivate se sărbătoresc
-
Știri2 zile ago
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateo zi ago
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului
-
Știri2 zile ago
13 noiembrie, Ziua internațională a educației copiilor nevăzători
-
Știrio săptămână ago
8 noiembrie: Catedrala Încoronării din Alba Iulia îşi sărbătoreşte hramul
-
Știrio săptămână ago
SFINŢII MIHAIL ŞI GAVRIL, tradiții și superstiții: Ziua de 8 noiembrie este numită şi vara arhanghelilor
-
Știri2 săptămâni ago
Superstiții pentru luna noiembrie: Ce nu e bine să faci în luna numită în popor Brumar