Tineret
OSCAR 2015: CEL MAI BUN FILM – „Birdman”, CEA MAI BUNĂ ACTRIȚĂ în rol principal – Julianne Moore, CEL MAI BUN ACTOR în rol principal — Eddie Redmayne
La cea de-a 87-a gală a premiilor Oscar din acest an, care s-a desfășurat duminică la Los Angeles comedia neagră „Birdman”, semnată de Alejandro Gonzalez Iñárritu, a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film. Pelicula a fost reconpensată și cu premiul pentru „cel mai bun regizor”.
Celelalte premii au fost decernate astfel:
Cea mai bună actriță în rol principal —Julianne Moore pentru rolul principal în „Still Alice”, în care joacă rolul unei profesoare universitare care este diagnosticată cu maladia Alzheimer.
Cel mai bun actor în rol principal — Eddie Redmayne
Actorul britanic Eddie Redmayne a câștigat duminică premiul Oscar la categoria cel mai bun actor în rol principal pentru portretul pe care-l face celebrului astrofizicianului Stephen Hawking în filmul biografic „The Theory of Everything”.
Cea mai bună regie — Alejandro González Inárritu pentru filmul „Birdman”.
Cel mai bun scenariu adaptat — Graham Moore pentru filmul „The Imitation Game”.
Cel mai bun scenariu original— Alejandro González Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris și Armando Bo pentru filmul „Birdman”.
Cea mai bună coloană sonoră — „The Grand Budapest Hotel”.
Cea mai bună melodie originală — „Glory” din „Selma” (Common and John Legend).
Cel mai bun lungmetraj documentar — „Citizenfour”.
Cel mai bun montaj —„Whiplash”
Cea mai bună imagine— „Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)”
Cea mai bună regie artistică— „The Grand Budapest Hotel”
„Big Hero 6”, – „Cel mai bun film de animație”
Cel mai bun scurtmetraj animat —„Feast”
Cele mai bune efecte vizuale — „Interstellar”
Patricia Arquette, premiul pentru „Cea mai bună actriță în rol secundar”
Cel mai bun mixaj de sunet — „Whiplash”
Cel mai bun montaj de sunet — „American Sniper”
Cel mai bun scurtmetraj documentar —„Crisis Hotline: Veterans Press 1”
Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune — „The Phone Call”
Drama poloneză „Ida” a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin
Tineret
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.
Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.
Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.
Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.
foto: Alexandru Samuel Popa
Tineret
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
Tineret
Un nou concurs cu tematică de protecție civilă în Alba: Care au fost câștigătorii
Care au fost câștigătorii concursului cu tematică de protecție civilă din Alba
„Cu viața mea apăr viața!” este deviza sub care se desfășoară an de an concursurile cu tematică de protecție civilă în care elevii din școlile gimnaziale și licee din Alba își consolidează cunoștințele și deprinderile în situații de urgență.
-
Știriacum 2 săptămâni
Ăștia sunt ardelenii: Care sunt expresiile folosite în Ardeal
-
Știriacum 5 zile
Cetatea Trascăului din comuna Rimetea, Alba, loc încărcat de istorie și de legende: Povestea maiestuoaselor fortificații
-
Știriacum 2 săptămâni
Țara Moților, inima Apusenilor: Cătune, peșteri, legende, obiceiuri, atrag turiștii aflați în căutare de peisaje de poveste
-
Știriacum 2 săptămâni
Nume românești despre care nu știai că simbolizează flori
-
Știriacum 4 zile
APRILIE, Prier: Datini, tradiții și obiceiuri românești
-
Știriacum 6 zile
Cugireana, trenul care a făcut naveta 100 de ani între Teiuș și Cugir: Cândva, cel mai lung tren de călători din Europa, ducea zilnic până la 10.000 de navetişti
-
Știriacum 5 zile
Povestea lui Mihăilă Gritta, legenda din Apuseni: Minerul din Roșia Montană a extras din baia ”Despicata” tone de aur, ridicând biserici și școli pentru românii din partea locului
-
Știriacum 2 săptămâni
23 martie, Ziua Mondială a Meteorologiei: La Alba Iulia a funcționat cea mai veche stație meteo din România, mai bine de 100 de ani