Rămâi conectat

Știri

Șoferii care sunt victime ale accidentelor auto vor trebui să demonstreze ce au făcut cu banii primiți de la asigurătorul direct

Publicat

în

Conducătorii auto care, în urma unor accidente rutiere, au avut de suferit și au activată opțiunea decontării directe de la propriul asigurător, pentru a primi banii înapoi trebuie să demonstreze cum i-au cheltuit. În caz contrar, vor fi obligați să îi returneze.

La Senat a fost înregistrat un Proiect de modificare a Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule […]. Dacă proiectul va fi adoptat și legea va fi publicată în Monitorul Oficial, șoferii care sunt victime ale accidentelor auto vor trebui să demonstreze ce au făcut cu banii primiți de la asigurătorul direct, ca urmare a utilizării opțiunii decontării directe (care îi permite victimei accidentului să obțină repararea prejudiciului de la propriul asigurător).

Practic, noile modificări îi vor impune asiguratului două obligații concrete: trebuie să prezinte propriului asigurător decontul de cheltuieli în termen de 45 de zile de la data reparației și trebuie să recurgă la o unitate autorizată pentru remedierea stricăciunile suferite de mașina sa. Sancțiunea pentru nerespectarea acestor condiții va fi obligația returnării banilor primiți.

În expunerea de motive, autorii proiectului de act normativ arată că mulți beneficiari ai mecanismului decontării directe își duc mașina la reparații „în unități neautorizate, unde lucrează persoane nespecializate și în condiții improprii”. Astfel, modificările ar determina oamenii să recurgă la service-uri care ar putea, cel puțin teoretic, să ofere servicii de calitate și potrivite.

De menționat că obligații mai concrete, în privința elementelor de mai sus, vor fi adoptate prin norme ale Autorității de Supraveghere Financiară, ce-ar putea impune inclusiv condiții privind termenul în care trebuie făcută reparația vehiculului avariat, așa cum se precizează și în expunerea de motive menționată mai sus. Deci, pe lângă termenul de 45 de zile de prezentare a decontului ar mai putea apărea un termen pentru finalizarea reparațiilor.

Mecanismul decontării directe este opțional pentru asigurat. Practic, acesta, dacă este prejudiciat într-un accident auto, are opțiunea să ceară despăgubirile direct de la asigurătorul personal, pentru a le folosi, ulterior, la reparații.

Sursa:dcbusiness.ro

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Stații de încărcare pentru vehicule electrice la Doștat: Licitația, lansată în SEAP. Unde vor fi amplasate

Publicat

în

Primăria Doștat achiziționează stații de încărcare pentru vehicule electrice

Licitația în valoare de peste 280.000 lei a fost lansată în SEAP.

Administrația comunei Doștat a lansat recent pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice licitația care prevede achiziționarea, montarea și punerea în funcțiune a două stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Potrivit documentației, contractul care urmează a fi atribuit prin prezenta procedură de achiziție publică are ca scop furnizarea, montarea și punerea în funcțiune a 2 stații de încărcare pentru vehicule electrice, aferente obiectivului de investiții „AMPLASARE STAȚII DE REÎNCĂRCARE PENTRU VEHICULE ELECTRICE ÎN COMUNA DOȘTAT JUDEȚUL ALBA.

Obiectivul prezentei investiții este achiziția, montarea și punerea în funcțiune a 2 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în următoarele locații:

Stația de reîncărcare nr. 1 – ZONĂ CENTRALĂ DOȘTAT, 1 stație/2puncte de reîncărcare;
Stația de reîncărcare nr. 2 – CĂMIN CULTURAL BOZ, 1 stație/2puncte de reîncărcare;

Pe amplasamentul stațiilor de reîncărcare se asigură amenajarea locurilor de parcare, egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice.

Valoarea estimată este de 284.100 lei, fără TVA.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia, reprezentată la Târgul Internațional de Turism de la Budapesta: Afacerile din domeniul HoReCa din municipiu, promovate gratuit

Publicat

în

Alba Iulia, la Târgul Internațional de Turism de la Budapesta: Afacerile din domeniul HoReCa din municipiu, promovate gratuit

Alba Iulia va fi reprezentată, în perioada 20-23 februarie, la Târgul Internațional de Turism „TRAVEL+2025” de la Budapesta. Manifestarea expozițională va fi găzduită de Centrul de Conferințe și Expoziții Hungexpo din capitala Ungariei.

În context reprezentanții administrației locale din Alba Iulia le semnalează antreprenorilor locali din domeniul HoReCa posibilitatea de a-și promova produsele și serviciile gratuit la acest târg internațional de turism. „Relansăm invitația reprezentanților HoReCa de a ni se alătura pentru a-și promova produsele și serviciile, gratuit. Suntem siguri că vom face furori cu hotelurile, pensiunile și restaurantele locale din Alba Iulia, care doresc să se promoveze. Vă invităm, așadar, să ne trimiteți orice materiale promoționale care vă reprezintă cel mai bine, iar acestea vor fi trimise direct la Hungexpo și vor fi distribuite celor peste 30 de mii de vizitatori care sunt estimațila participe în cele 4 zile de târg TRAVEL+ 2025. Detalii despre logistică și organizare pot fi aflate telefonic de la Palatul Principilor Transilvaniei”, se arată într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia. Târgul Internațional de Turism de la Budapesta este manifestarea expozițională de cea mai mare amploare găzduită de Ungaria în 2025.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Apel către iubitorii muntelui din Alba: Problemele întâmpinate pe trasee trebuie semnalate autorităților

Publicat

în

Apel către iubitorii muntelui din Alba: Problemele întâmpinate pe trasee trebuie semnalate autorităților

Traseele montane reprezintă unul dintre elementele cheie ale turismului din judeţul Alba: sunt locuri ideale de recreere pentru iubitorii de natură, fie că le străbaţi la pas sau cu bicicleta.

În nord-vestul judeţului, Munții Apuseni sunt locul perfect pentru a explora peșteri și pentru a admira priveliști spectaculoase, peisajul din jurul munților fiind unul cu adevărat unic. Explorând aceste trasee, străbaţi o mulțime de sate de munte, unde poţi încerca unele dintre mâncărurile tradiționale românești.

Sudul judeţului te poartă pe trasee turistice pitoreşti, cu vârfuri semeţe, unde sălbăticia este la ea acasă, iar drumeţiile de-a lungul crestelor sunt o experienţă cu totul deosebită. Reprezentanții administrației județene lansează un apel către iubitorii muntelui din Alba. „Ştim că mulţi dintre voi aţi bătut la pas majoritatea traseelor turistice din judeţul Alba şi că în unele locuri aţi avut sentimentul că odată ajunşi acolo nu mai vreţi să plecaţi vreodată. Însă, suntem siguri că aţi întâmpinat şi probleme prin parcurgerea acestora. Din acest motiv, pentru a îmbunătăţi condiţiile de deplasare pe traseele montane din judeţul Alba, facem apel la toţi iubitorii de munte să ne transmiteţi problemele pe care le-au întâmpinat, iar noi vom încerca să facem tot posibilul ca fiecare deplasare să fie o experienţă frumoasă şi memorabilă. Propunerile se pot transmite prin e-mail la Serviciul Turism al Consiliului Județean Alba și la Salvamont Alba”, se arată în acest apel.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba