Programul se adresează românilor ale căror gospodării nu sunt racordate la rețeaua electrică și care, astfel, pot primi bani pentru aceste panouri solare. Mai exact, vizați de această măsură sunt cei care dețin o casă situată la o distanță de cel puțin doi kilometri față de reţeaua naţională de distribuţie a energiei electrice. Suma solicitată poate ajunge la 25.000 de lei. Banii nu se primesc toți odată, ci eșalonat, pe toată durata derulării proiectului, fiind gestionați de primăria de care aparține respectiva gospodărie.
Pentru acest an, programul beneficiază de un buget total de 230 de milioane de lei, ceea ce înseamnă că sprijin financiar pentru mai mult de 9.000 de gospodării. Finanțarea este nerambursabilă și acoperă integral cheltuielile legate de instalarea panourilor fotovoltaice, adică cei interesați nu vor fi nevoiți să plătească niciun ban pentru cumpărarea și instalarea panourilor.
Pentru a beneficia de finanţare în cadrul programului, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului şi cerinţele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice. De asemenea, solicitanţii trebuie să prezinte documentele necesare pentru înscriere aşa cum se regăsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului.
Sursa:dcbusiness.ro, economica.net