Sport
Alba Iulia găzduiește Campionatul Național de Powerlifting: Peste 90 de sportivi se întrec pentru titlul suprem, în perioada 31 martie-1 aprilie
Federația Română de Powerlifting în parteneriat cu Clubul Sportiv Unirea organizează Campionatul Național de Powerlifting, sâmbătă și duminică, la Alba Iulia. În perioada 31 martie-1 aprilie, Alba Iulia găzduiește Campionatul Național de Powerlifting destinat atât juniorilor cât și seniorilor, masculin și feminin.
Competiția din acest an strânge la startul său peste 90 de sportivi aparţinând unor cluburi din județe precum: Alba, Sibiu, Timiș, Bihor, Cluj, Bacău, Prahova, Vâlcea, Caraș Severin, Brașov si Municipiul Bucureşti.
Sala de sport a Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este locul în care cei mai puternici sportivi din România se vor întrece pentru titlul suprem într-un an competițional care consacră puternica tradiție a marilor rezultate obținute de-a lungul timpului la Alba Iulia.
Powerliftingul românesc s-a născut la Alba Iulia și continuă să își prezinte povestea într-un an în care respectul pentru trecut se îmbină perfect cu dorința de desăvârșire prin performanță.
Pentru publicul interesat, competiția se va desfășura după următorul calendar: sâmbătă, 31 martie, cu începere de la ora 13.00 și duminică, 1 aprilie, cu începere de la ora 12.00, iar intrarea este liberă.
La buna desfășurare a evenimentului participă după cum urmează: Federația Română de Powerlifting în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului, Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, MensMentis, Weider Romania, Sotec Software.
”Federația Română de Powerlifting si Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia doresc ca în acest an să crească prestigiul sportiv al zonei prin organizarea unor competiții de un înalt grad de spectaculozitate care să dovedească odată în plus nivelul la care a ajuns acest sport. La acest sfârșit de săptămână dăm startul unei perioade în care vom celebra puterea unei tradiții care ne dă dreptul să visăm la obținerea unor rezultate spectaculoase pe plan internațional. La acest sfârșit de săptămână Alba Iulia își demonstrează statutul de capitală a powerliftingului românesc”, a spus Ovidiu Pănăzan, președintele Federației Române de Powerlifting, antrenor și sportiv la CS Unirea Alba Iulia.
Clubul Sportiv Unirea și-a propus ca la 100 de ani de la Unirea Transilvaniei cu România să organizeze la Alba Iulia o etapă de campionat național pentru fiecare ramură sportivă.
Clubul Sportiv Unirea Alba Iulia, înființat 1974 și aflat în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului, are în prezent șapte secții active: atletism, haltere, box, powerlifting, judo, orientare și tenis de masă.
Clubul promovează, cu prioritate, disciplinele, ramurile şi probele sportive cuprinse în programul jocurilor olimpice.
Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și indreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.
csunirea.club
Sport
La Blaj, ultimul derby de Alba al anului, nedecis
La Blaj, ultimul derby de Alba al anului, nedecis
Ultimul derby de Alba al anului din liga a treia de fotbal s-a încheiat nedecis.
Pe Stadionul „CIL-Veza”, CIL Blaj și Metalurgistul Cugir au terminat la egalitate, 2-2, gazdele fiind în două rânduri în avantaj, prin golurile lui Cioară, primul din penalty.
Pentru echipa din Cugir au marcat Onaci și Popa.
De notat și cea de-a doua prezență în tricoul echipei din Blaj a juniorului Cătălin Drăgan (16 ani), după debutul din urmă cu o săptămână.
foto: arhivă
Sport
CSM Unirea Alba Iulia, doar egal cu Reghinul: Remiză și pentru CSU Alba Iulia
CSM Unirea Alba Iulia, doar egal cu Reghinul: Remiză și pentru CSU Alba Iulia
Cele două echipe de liga a treia din Alba Iulia au încheiat la egalitate meciurile disputate în etapa a 13-a.
În nocturnă pe Stadionul „Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia nu a reușit să treacă de penultima clasată în seria a șaptea a eșalonului fotbalistic terț. Partida cu Avântul Reghin s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce oaspeții au condus la pauză. Golul „alb-negrilor” a fost marcat de Indrei.
CS Universitar din Alba Iulia a terminat nedecis, scor 2-2, confruntarea din deplasare cu Unirea Dej, în care a condus cu 1-0, după care gazdele au egalat și au intrat în avantaj.
Banyoi – din penalty și Niakate au fost marcatorii golurilor formației universitare albaiuliene.
foto: Cătălin Crăciun (CSM Unirea Alba Iulia)
Sport
Campionatul de fotbal al IPJ Alba, la final
Campionatul de fotbal al IPJ Alba, la final
În perioada februarie-noiembrie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, a organizat un turneu de fotbal, competiție internă la care au participat opt echipe.
S-au disputat 14 etape, în sistem tur-retur, în mai multe locații din județ.
Au participat aproximativ 90 de polițiști.
Poliția Orașului Teiuș s-a clasat pe primul loc, Poliția Municipiului Alba Iulia și-a adjudecat al doilea loc, iar Poliția Orașului Cugir a ocupat al treilea loc. Cupa Fair-Play a fost oferită Poliției Municipiului Blaj. Cei mai buni jucători au fost Martin Bortha din echipa Poliția Orașului Teiuș și Marius Coroiu din echipa Poliția Municipiului Alba Iulia.
Cel mai bun portar a fost desemnat Dan Napău din echipa Poliția Orașului Teiuș, iar golgheter al campionatului a fost Paul Mucea din echipa Apuseni Pol.
-
Știriacum 5 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 4 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 5 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum o zi
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani
-
Știriacum o săptămână
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum o săptămână
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 4 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum 2 săptămâni
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie