Rămâi conectat

Divertisment

Viață lungă și sănătoasă?! Iată câteva sfaturi pentru acest lucru

Publicat

în

În timp ce oamenii de știință încă sunt în căutarea secretelor vieții îndelungate, există câteva obiceiuri care cresc șansele ca oamenii să trăiască mai mult, mai sănătoși și mai fericiți. Tot ce trebuie să facem este să ținem cont de ele și să le includem în stilul nostru de viață.

Iată ce ar trebui să faci ca să ai viață lungă:

  • Să nu fumezi

Fumatul are un puternic efect negativ asupra sănătății generale. El este asociat cu afecțiuni, precum cancer pulmonar, boli cardiovasculare, boli pulonare și accident vascular cerebral, care ucid mai mulți oameni în fiecare an. În urma mai multor studii s-a constat că, în organismul unui om care fumează zilnic, în fiecare an, sunt produse 150 de mutații suplimentare în fiecare celulă pulmonară. Cu cât sunt mai multe mutații, cu atât crește riscul ca acele celule să devină canceroase. Așadar, pentru a preveni bolile, renunță la fumat.

  • Să te ridici de pe scaun la fiecare 30 de minute

Conform unui articol publicat în Women’s Health: „Inactivitatea poate avea efecte negative asupra creierului, somnului și organelor”. Stând pe scaun ne punem sănătatea în pericol, crescând riscul de a suferi de obezitate, cancer și boli cardiovasculare. Dacă și tu ești una dintre persoanele care petrec mult timp la birou, ridică-te de pe scaun la fiecare 20-30 de minute și plimbă-te 5 minute. Acest exercițiu îți va dezamorți mușchii.

  • Să nu uiți de crema cu protecție solară

Cercetările recente arată că 25% dintre celulele pielii normale dezvoltă mutații după ce au fost expuse la lumina soarelui și, prin urmare, riscul de a suferi de cancer de piele crește. Așadar, pentru a evita această afecțiune și alte neplăceri dermatologice, aplică pe tegument, de fiecare dată când ieși din casă, cremă cu protecție solară.

  • Să dormi suficient

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea Harvard, privarea de somn pe o lungă durată poate duce la probleme precum obezitate, diabet, boli cardiovasculare și chiar moarte. Lipsa somnului afectează capacitatea organismului de a produce hormonii care trebuie să răspundă la stres, foame, metabolism și stare de spirit.

  • Ce ar trebui să mai faci ca să ai viață lungă?

–    Evită consumul excesiv de alcool

–    Include în alimentație legumele și fructele

–    Mergi la control medical, în fiecare an

–    Practică sport

–    Relaxează-te

–    Găsește-ți mai multe hobby-uri

sursa: clickpentrufemei.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Divertisment

Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba

Publicat

în

Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba

Prigoria este una dintre cele mai colorate păsări de la noi din țară, prezentă şi în avifauna judeţului Alba.

Este o specie de mărime medie, cu o deschidere a aripilor între 36 şi 40 de centimetri și o lungime a corpului între 25 şi 29 de centimetri. Coloritul este foarte viu, în culori contrastante, făcând astfel să fie ușor de recunoscut. Are galben pe gât, albastru pe coadă și pe aripi, roșu-brun pe cap și pe spate și turcoaz pe piept.

Este singura specie a familiei Meropidae din România, majoritatea speciilor din această familie întâlnindu-se în Africa. La noi este un vizitator de vară, ce sosește în luna mai și pleacă la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Este o specie insectivoră și se hrănește în special cu albine și alte insecte zburătoare.Prigoriilor le place să rămână așezate pe un copac sau un tufiș, de unde au o bună vedere asupra zonei de hrănire. Când văd o insectă se reped spre ea și o prind din zbor. Se spune că o prigorie poate observa o albină de la 60 de metri.

Preferă habitatele deschise și calde, cu maluri abrupte și uscate, formate din argilă, nisip, piatră moale, pentru săparea galeriilor și a cuibului. Au instinct gregar, formând colonii relativ numeroase.

Este o specie de interes național care necesită o protecție strictă.

sursa: facebook Consiliul Judeţean Alba

foto: pasaridinromania.sor.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marți, 8 octombrie

Publicat

în

Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marțea viitoare

Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj se va redeschide marți 8 octombrie.
Programul de funcționare și tarifele de acces au rămas aceleași ca în ultimii doi ani, anunță Primăria Blaj.
Taxa de acces la bazin este de 30 de lei pentru adulți și adolescenți, iar pentru copiii sub 14 ani aceasta este de 15 lei. Un abonament lunar costă 300 de lei pentru adulți și adolescenți, respectiv 150 de lei pentru copiii sub 14 ani.
Program acces la bazinul acoperit de înot Blaj
*Marți – Sâmbătă
– 07.00 – 13.00: înot agrement;
– 14.00 – 18.00: cursuri inițiere înot;
– 18.00 – 21.00: înot agrement.
*Duminică
– 07.00 – 13.00: înot agrement;
– 14.00 – 21.00: înot agrement.
Bazinul acoperit de înot este închis lunea, pentru curățenie și dezinfectare.
Relații la telefon: 0799 – 500.806.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.

Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.

Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.

foto: Alexandru Samuel Popa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba