Rămâi conectat

Știri

Cursuri pentru asistenții din județ, organizate de DSP și OAMGMAMR Alba

Publicat

în

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba şi Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din Romania (OAMGMAMR), filiala Alba, organizează cursuri de formare continuă pentru creşterea satisfacţiei pacientului prin eficientizarea comunicării terapeutice, între asistenții medicali și pacienți. Cursurile au loc, pe tot parcursul anului 2017, în toate unitățile sanitare din județul Alba pentru toți asistenții medicali, acestea având în vedere și îmbunătățirea practicii de îngrijiri medicale.
 
Direcţia de Sănătate Publică Alba reafirmă angajamentul asumat în Strategia Judeţeană de Sănătate: punerea pacientului în centrul sistemului de sănătate, îmbunătățirea calității actului medical, asigurarea unei asistențe medicale de calitate, comunicarea între factorii sistemului medical către același scop comun.
Una din priorităţile strategice este  îmbunătățirea infrastructurii de resurse umane, utilizând comunicarea ca instrument în schimbarea comportamentului organizațional. Mai mult, comunicarea între membrii echipei de îngrijiri de sănătate, influenţează calitatea relaţiilor de muncă, satisfacţia muncii şi are un impact major asupra siguranţei pacientului. Similar, cercetările extensive au arătat că oricât de multe cunoştinţe profesionale deţine un specialist, comunicarea, capacitatea acestuia de a explica, asculta şi empatiza, este legătura către un act medical calitativ, şi în final, satisfacţia pacientului.
 
OAMGMAMR filiala Alba are în domeniul său de competenţă (conform OUG 144/2008, modificată prin legea 278/2015) formarea, specializarea şi perfecţionarea pregatirii profesionale a asistenţilor medicali, prin elaborarea de standarde de practică profesională menite să îmbunătăţească nivelul calităţii actului de îngrijire în unităţile sanitare. Sunt activităţi pe care organizaţia profesională le realizeză prin iniţierea şi promovarea de forme de educație continuă în vederea creşterii gradului de competenţă profesională a membrilor săi. Aceste cursuri, ca element de noutate, vor conţine module de comunicare, modele de planuri de îngrijiri, precum şi ghiduri pentru practica de zi cu zi a asistentului medical.
 
”Unul dintre cele mai importante obiective ale DSP este ca pacienții din județ să aibă servicii medicale moderne. Pentru acest lucru, ne implicăm activ și sperăm ca aceste cursuri să își atingă scopul, iar pacientul să simtă o îmbunătățire a actului medical”, a spus directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.
”Mă bucur că ne mișcăm spre o profesionalizare a serviciilor de îngrijire. Pentru prima dată avem parteneri care vor, constant, să meargă în aceeași direcție cu noi și ne ajută în concretizarea cunoștințelor teoretice în activitatea unităților sanitare”, a spus Grațiela Indreica, președinte OAMGMAMR filiala Alba.
Direcţia de Sănătate Publică Alba, în contextul realizării obiectivelor operaţionale din Strategia Judeţeană de Sănătate, va emite recomandări către unităţile sanitare, în baza legislaţiei specifice, Ordinul nr. 1078 din 27 Iulie 2010, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare şi a structurii organizatorice ale direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, art. 12, alin. g: “asigură supravegherea şi aplicarea legislaţiei de către instituţiile şi organismele care au responsabilităţi în domeniul sănătăţii publice şi de către unităţile sanitare din sectorul privat de asistenţă medicală, colaborând în acest scop cu organismele profesionale din domeniul medico-sanitar la nivel local, cu autorităţile publice locale şi cu alte instituţii abilitate.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Publicat

în

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.

Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C

Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video

Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D

Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice

Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software

Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier

Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.

Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.

Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Strada Humulești din Alba Iulia va fi modernizată pe o lungime de aproape 300 de metri: Investiție de peste 930.000 de lei

Publicat

în

O stradă din Alba Iulia va fi asfaltată și modernizată

Administrația albaiuliană a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare ce vizează o stradă din cartierul Arex din Alba Iulia, printr-o investiție de peste 930.000 de lei.

Este vorba despre strada Humulești, care va fi modernizată pe o lungime de aproape 300 m. Potrivit documentației, în prezent strada este nemodernizată, respectiv este în stadiul de drum pietruit care prezintă gropi și denivelări.

Partea carosabilă nu are asigurată panta transversală necesară, favorizând stagnarea apelor pluviale și infiltrarea acestora la nivelul patului drumului. Pietruirea existentă are grosimi variabile, între 15 și 20 cm. Toate aceste defecțiuni îngreunează foarte mult desfășurarea circulației riveranilor, a mașinilor de intervenție și afectează dezvoltarea economică a zonei. Lucrările în valoare de aproape 935 de lei constau în amenajarea carosabilului cu beton asfalt încadrat cu borduri tip A, realizare de canale tehnice îngropate, realizare de rețea de canalizare cu guri de scurgere pentru preluarea apelor pluviale și realizarea de marcaje rutiere și indicatoare, amenajarea căilor de acces la proprietăți. Termenul de prestare a serviciilor și de execuție a lucrărilor este de 5 luni.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba