Tineret
Zece sfaturi care te vor face să ieși mai bine în poze
Fotografiile sunt tot mai importante pentru că avem nevoie de ele pe rețelele de socializare media, dar și pentru trimiterea unui CV. Pentru a ieși cât mai bine în poze trebuie să ți cont doar de câteva sfaturi simple. Uite zece dintre ele:
- Verifica-ti look-ul: sa nu ai suvite rebele, spanac intre dinti sau laptic in coltul gurii!
- Folosesti un servetel umed pentru a indeparta potentialele urme de transpiratie si acopera-ti cosurile (daca exista) cu un baton corector.
- Ai grija sa nu fii prea machiata (mai ales, in culori inchise) si sa nu faci poze in soare daca porti ochelari.
- Nu te uita direct in obiectivul camerei, fiindca asa fata ta va parea mai mare. Un truc pe care-l folosesc multe vedete: uita-te un pic deasupra aparatului!
- Intoarce-ti capul in asa fel incat 3/4 din fata sa fie expusa catre aparatul foto si trage-ti umerii inapoi. Pozitia clasica pentru pozat este sa te intorci pe trei sferturi catre camera, cu un picior in fata celuilalt si cu un umar mai aproape de camera decat celalalt.
- Bratele pot fi lasate sa atarne de-a lungul corpului, sau le poti trage in spate. In niciun caz, nu ti le pune in sold!
- Fii expresiv(a). Nu trebuie sa ai un zambet perfect, ci sa fie unul dragut, nu cu gura pana la urechi, dar nici abia schitat. Sau, o idee si mai buna: zambeste cu ochii! Nimic nu sugereaza mai bine fericirea si frumusetea decat o privire calda, stralucitoare. Truc: imagineaza-ti ca aparatul foto este, de fapt, o persoana pe care o iubesti mult si care te face fericit(a)!
- Nu sta nici ca o scandura in fata aparatului, dar nici cocosat(a), incearca sa te relaxezi. Daca stai pe un scaun, e foarte important sa iti inalti gatul si capul.
- Zilele innorate sunt perfecte pentru sedintele foto in aer liber, dar si in zilele insorite – dimineata si pe seara – e la fel de bine.
- Exerseaza pana iti ies cateva fotografii reusite! Oamenii fotogenici sunt asa, de regula, pentru ca le place sa pozeze si sunt relaxati si zambitori oricand le apare o camera in fata. Un pas important pentru tine ar fi, asadar, sa scapi de aceasta teama si rusine de aparatul foto.
Sursa: acasatv.ro
Tineret
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.
Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.
Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.
Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.
foto: Alexandru Samuel Popa
Tineret
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia
Tineret
Un nou concurs cu tematică de protecție civilă în Alba: Care au fost câștigătorii
Care au fost câștigătorii concursului cu tematică de protecție civilă din Alba
„Cu viața mea apăr viața!” este deviza sub care se desfășoară an de an concursurile cu tematică de protecție civilă în care elevii din școlile gimnaziale și licee din Alba își consolidează cunoștințele și deprinderile în situații de urgență.
-
Știri10 ore ago
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știri5 ore ago
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știrio zi ago
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știri4 zile ago
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știri4 zile ago
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știri2 ore ago
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Sănătateo săptămână ago
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului
-
Știrio săptămână ago
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie