IT
Românii preferă să dea mesaje decât să vorbească la telefon
Un utilizator mediu de telefon vorbeşte opt minute pe zi, iar unul intensiv, 25 de minute în fiecare zi. Cifrele sunt mai mari decât în anii trecuţi. Mai mult decât în 2014 este folosit şi internetul pe telefon, arată datele ANCOM. Citește mai mult pe radiounirea.ro
Uşor-uşor aplicaţiile mobile şi reţelele de socializare înlocuiesc apelurile şi sms-urile. Este gratuit şi mai rapid să scrii un mesaj pe o aplicaţie online, să adaugi poate şi o poză sau un filmuleţ, decât să trimiţi un mesaj din câteva cuvinte printr-un sms.
Să fii mereu online a devenit un lucru obişnuit pentru posesorii de telefoane inteligente, căci acesta este şi scopul pentru care cei mai mulţi aleg să îşi cumpere un astfel de telefon în locul unuia clasic. Un utilizator mediu consumă în fiecare lună 167MB trafic de internet mobil, trimite 74 de SMS-uri şi vorbeşte la telefon în medie 251 de minute, adică, aproape opt minute pe zi. Cifrele nu sunt foarte diferite faţă de cele de anul trecut, însă există creşteri ceva mai mari în ceea ce priveşte folosirea internetului.
Spre exemplu, un om care foloseşte telefonul intensiv consumă lunar 501 MB trafic de internet, cu 36 de MB mai mult decât în 2014. Tot într-o lună trimite 222 SMS-uri şi vorbeşte, în medie, 753 minute, adică în jur de 24 minute pe zi, potrivit ANCOM.
Dacă ne uităm la aceste date putem trage o singură concluzie – internetul prinde tot mai mult avânt datorită numărului din ce în ce mai mare de utilizatori de smartphoneuri. În acest ritm e posibil ca ofertele operatorilor de telefonie mobilă cu minute şi sms-uri nelimitate să nu mai fie plauzibile.
Internetul a devenit un mijloc de comunicare mai des folosit ca trimiterea sms-urilor sau realizarea apelurilor, iar reţelele de socializare sunt foarte eficiente în acest sens. Spre exemplu, într-o aplicaţie de mesagerie online, cum ar fi WhatsApp, Viber, iMessage sau Google Hangouts poţi să transmiţi mai mult şi mai clar mesajul, poţi să adaugi chiar şi o poză sau o înregistrare video, care să explice şi mai mult mesajul tău. Acelaşi lucru este valabil şi pentru reţeaua Facebook care are şi funcţie de mesaje. În general aceste aplicaţii ale reţelelor de socializare sunt gratuite şi nu consumă mult trafic de date.
Există totuşi şi dezavantaje în modul de comunicare scrisă online. Astfel, este posibil ca în anumite zone accesul la internet să nu fie foarte bun, astfel că pot apărea probleme când vreţi să scrieţi. Un alt dezavantaj este că tehnologia sărăceşte comunicarea între oameni. În plus, atunci când scrii un mesaj dispar automat inflexiunile vocii.
În România sunt în jur de 7,5 milioane de telefoane inteligente. Potrivit unui studiu realizat de Google, 60 la sută dintre utilizatorii de internet din România accesează informațiile din mediul online direct de pe smartphone-urile pe care le dețin.
Sursa: digi24.ro
IT
Concursul de realizare și prezentare de aplicații software de la UAB și-a desemnat câștigătorii
Concursul de realizare și prezentare de aplicații software de la UAB și-a desemnat câștigătorii
Facultatea de Informatică și Inginerie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a organizat cea de-a cincea ediție a concursului IN4IT.
Această ediție inedită s-a desfășurat sub forma unui Hackathon la universitatea albaiuliană, fiind vorba despre o competiție între tinerii pasionați ai domeniului – elevi, studenți și masteranzi – constând în elaborarea și prezentarea unor aplicații software.
S-a urmărit crearea unor aplicații inovatoare integrabile în ceea ce reprezintă, astăzi, conceptul „Smart City”.
IT
Cum poti reconditiona bateria stricata a laptopului?
Frigiderul in care iti pastrezi alimentele poate fi de ajutor si pentru un scop mai putin obisnuit: repararea bateriei laptopului. Afla cum sa procedezi de pe radiounirea.ro.
Pune bateria intr-o punga de plastic, pe care o sigilezi.
Pune bateria in frigider, timp de 12 ore.
Scoate bateria din frigider, las-o la temperatura camerei si sterge-o cu un prosop.
Pune bateria inapoi in laptop.
Incarca bateria cat de mult poti, apoi las-o sa se descarce. Repeta procedeul de 3-4 ori.
Bateria ta stricata va fi reconditionata!
sursa: secretele.com
IT
Aplicații pentru vacanță care îți vor face vara mai frumoasă
Aplicații pentru vacanță sunt numeroase atât pe Play Store cât și pe App Store, însă în acest articol le-am inclus doar pe cele mai utile. Care sunt şi ce îţi oferă, află de pe radiounirea.ro
Impactul pe care dispozitivele inteligente l-a avut asupra modului în care călătorim a fost uriaș. Având la bază cantitatea nelimitată de informații disponibilă pe internet, acestea au făcut vacanțele mai frumoase și mai ușor de planificat pentru milioane de oameni. Fie că este vorba despre găsirea unor hoteluri mai ieftine sau a unor mijloace de transport mai accesibile, acestea satisfac aproape fiecare nevoie pe parcursul unei excursii.
Pentru a avea parte de cea mai bună experiență în această vară, am alcătuit o listă cu zece aplicații pentru vacanță care vă vor ajuta să vă descurcați mult mai ușor, indiferent de locația în care vă aflați. Datorită importanței lor, am menționat și aplicații extrem de cunoscute, precum Uber și Google Translate.
Aplicații pentru vacanță – Uber
Una dintre cele mai mari probleme ale turiștilor este transportul în comun. În toate țările din lume, indiferent de gradul de dezvoltare, străinii au semnalat numeroase probleme cu taximetriștii. În condițiile în care majoritatea aeroporturilor din lume sunt dotate acum cu WiFi, Uber ar putea fi o modalitate extrem de ușoară de a călători între locul de aterizare și hotelul la care vă cazați. În România, tarifele practicate de cei de la Uber în București sunt aproape similare cu cele ale firmelor de taximetrie obișnuite, însă în alte țări, serviciul vă va ajuta să economisiți o sumă destul de mare de bani. Uber poate fi descărcată atât pentru Android, cât și pentru iOS.
Airbnb
Airbnb vă oferă acces la peste 450.000 de locații din toată lumea, situate în peste 34.000 de orașe. Airbnb este cea mai ușoară metodă prin care veți putea găsi loc de cazare în timpul călătoriilor, oferind atât soluții de ultim moment pe termen scurt cât și soluții pe termen lung pentru cei care vor să petreacă o perioadă mai lungă de timp într-un loc. Airbnb poate fi descărcată de pe Play Store și App Store.
Aplicații pentru vacanță – Viber
Viber este una dintre cele mai populare aplicații, atât pe Google Play cât și pe App Store. Este o aplicație gratuită, cross-platform, și funcționează perfect în locațiile cu WiFi și câteodată și cu 3G. Folosind numărul de telefon ca nume de utilizator, în momentul în care ați intrat în aplicație nu va trebui să vă adăugați prieteni în listă, agenda fiind umplută automat cu cei care au instalat Viber pe propriul număr.
Din punct de vedere al interfeței, Viber este asemănătoare cu aplicația standard pentru telefon, iar de ceva timp aveți posibilitatea de a trimite și mesaje text. Cel mai important aspect este că toate acestea funcționează doar prin intermediul unei conexiuni stabile la internet.
XE Currency
Indiferent unde mergeți, XE Currency este o aplicație care va face o treabă foarte bună în a vă ajuta să nu fiți furați de bișnițari, case de schimb sau chiar bănci. Aplicația este gratuită, merge și pe iOS și pe Android, și face o treabă foarte bună. Deși este evident că vorbim de o aplicație al cărei scop este conversia monetară, XE Currency face această acțiune oferind și câteva elemente suplimentare care fac diferența. Afișează grafice de evoluție a prețului fiecărei monezi și include, ca bonus, și prețurile metalelor prețioase.
Pentru a schimba moneda din care vreți să faceți transformarea, este suficient să atingeți altă monedă și să o trageți în partea de sus a ferestrei. Funcționează și fără acces la internet, în permanență afișând în partea de sus data și ora ultimei actualizări. Descărcați XE Currency gratuit de pe Play Store și App Store.
Aplicații pentru vacanță – Hopper
Hopper este aplicația ideală dacă vreți să aveți parte de cele mai mici prețuri atunci când selectați un bilet de avion. Hopper ia în considerare miliarde de oferte de zbor găsite pe un număr mare de site-uri și găsește momentele în care prețurile anumitor bilete scad foarte mult. După cum scrie și în descrierea oficială a aplicației pe AppStore, Hopper vă poate ajuta să economisiți chiar și 40% în unele cazuri.
După cum relatează și publicația Time, Hopper are o funcție numită ”Watch a Flight”, cu ajutorul căreia veți putea urmări prețurile pe un anumit traseu. Hopper vă va trimite chiar notificări atunci când acestea sunt în scădere și este disponibilă doar pe App Store.
Google Translate
Google Translate este unul dintre cele mai folosite site-uri ale companiei din Mountain View și cel mai bun serviciu pentru traduceri disponibil în acest moment. După cum scrie într-un articol publicat de curând, prin intermediul contribuțiilor aduse de milioanele de utilizatori, Google Translate a devenit mult mai bun la traducerea limbajului informal, în condițiile în care până acum excela doar la traducerea propozițiilor exprimate într-un limbaj formal.
Aplicația poate fi folosită și într-un mod mult mai interesant. Pur și simplu îndreptați camera principală a dispozitivului către un text scris într-o limbă străină, selectați limba acestui și limba în care vreți să îl traduceți, iar Google vă va oferi traducerea pe moment. Google Translate este gratuită pe Play Store și App Store.
Aplicații pentru vacanță – AroundMe
AroundMe este una din acele aplicații care te salvează de cele mai multe probleme, indiferent unde te-ai afla. Deși necesită o conexiune activă la internet (un aspect nu foarte plăcut când vă aflați în afara țării), după ce detectează poziționarea geografică, afișează un număr impresionant de puncte de interes, împărțite frumos pe categorii. De la farmacii până la baruri sau magazine Apple, AroundMe vă ajută să găsiți tot ce vă interesează.
Filtrând automat locațiile în funcție de distanță, o selectare a unui punct de interes vă va oferi o hartă și, unde este cazul, număr de telefon. Aplicația este gratuită atât pentru iOS, cât pentru Android. AroundMe este disponibilă gratuit pe Play Store și App Store.
TripAdvisor
TripAdvisor oferă o cantitate uriașă de informații în legătură cu orice loc în care vreți să călătoriți. În condițiile în care comentariile de pe unele site-uri pe turiști nu sunt întotdeauna de încredere, TripAdvisor oferă unele dintre cele mai sincere review-uri la care veți avea acces. Printre altele, aplicația disponibilă pe Play Store și App Store le permite utilizatorilor să descarce hărți offline pentru a se descurca mai ușor în interiorul orașelor.
Aplicații pentru vacanță – PackPoint
PackPoint vă va ajuta foarte multe înainte de a pleca într-o excursie. Cu toții știm că bagajele durează uneori prea mult timp până sunt gata, iar PackPoint este construită special pentru a accelera procesul. Pentru început, PackPoint vă va adresa o serie de întrebări: Unde vă duceți? Sunteți bărbat sau femeie? Pentru cât timp veți fi plecați? Pe baza acestora, aplicația va alcătui o listă cu strictul necesar, luând în considerare chiar și activitățile pe care le veți susține pe parcursul călătoriei. PackPoint poate fi găsită pe App Store și Play Store.
WiFi Finder
După cum am pus mai devreme, aplicații extrem de utile precum Uber au nevoie de o conexiune stabilă la internet pentru a funcționa. Deoarece nu vă veți folosi foarte des de traficul inclus în abonament atunci când călătoriți, găsirea unor rețele WiFi va fi obligatorie.
WiFi Finder se va dovedi extrem de utilă în aceste condiții, deoarece vă va furniza o hartă completă a rețelelor WiFi dintr-un oraș, aceasta putând fi descărcat pe telefon pentru a putea fi accesată atunci când nu sunteți conectați la internet. WiFi Finder poate fi descărcată gratuit de pe Google Play și App Store.
Sursa:playtech.ro
-
Știriacum 2 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 3 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 6 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 6 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 2 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului