Știri
Cum să economisim bani de sărbători, chiar dacă pare o misiune imposibilă
Sezonul sărbătorilor de iarnă poate fi cea mai frumoasă perioadă a anului. Sunt multe momente de celebrat, familia se reuneşte, iei o pauză de la serviciu, se împart daruri, iar tradiţiile ne fac să strângem multe amintiri frumoase. Toate acestea costa bani. Citeste pe radiounirea.ro cum poti face economii.
Dacă sărim peste vreo tradiţie din cauza bugetului limitat, am putea avea multe regrete. Până la urmă, este preţios să împărţim bucurii, chiar şi mărunte, în niciun caz să evităm să ne bucurăm. Dacă nu am reuşit să strângem bani din timp, iar bugetul este strâmtorat, există mereu soluţii. Iată câteva sfaturi despre cum putem chiar să economisim bani de sărbători.
1. Fă-ţi un buget
Poate fi cea mai neplăcută situaţie, dar este bine să ne facem din această activitate un obicei şi, de ce nu, un prieten bun. Vom fi realişti, ştiind clar ce ne permitem şi ce nu. Un expert în finanţe de la revista Forbes spunem că doar astfel vom ştii de la început ce sumă avem de cheltuit pentru sărbători, vom face mai uşor planul de cumpărături şi vom câştiga mult timp, citează site-ul Bustle.com
Ca regulă generală, în această perioadă trebuie să ne abţinem să folosim cardurile de credit. Ne vom păcăli că avem buget mai mare de cumpărături şi nu am face decât să începem anul cu o gaură în buget.
2. Încearcă ceva “homemade”
Cele mai reuşite cadouri sunt cele făcute de mâna noastră. Deşi pare greu la început, vom vedea că lista chiar este bogată. Nu trebuie neapărat să ştii să croşetezi sau să pictezi, poţi face o prăjitură, poţi încerca să creezi o brăţară şi, de ce nu, să colorezi pietricelele strânse astă-vară de pe plajă, pe care să le pui într-un vas decorativ. Uită-te atent şi în cutia de souveniruri, poate poţi să personalizezi ceva pentru un prieten pasionat de călătorii. Pune-ţi mintea la contribuţie şi priveşte atent prin casă. Vei găsi idei!
Citeste si De ce iubim Colindele?
3. Nu te simţi presat(ă) să strângi familia la tine acasă
În vacanţa de sărbători, ce poate fi cel mai fumos lucru este să te întâlneşti cu cei dragi. Să evadezi din cotidian şi să trăieşti viaţa de familie. Nu se simţi presat(ă) să strângi familia la tine acasă. Pregătirea unui meniu care să-i satisfacă pe toţi poate fi chiar mai costisitor decât la un mic restaurant unde obişnuieşti să iei cine uneori. Poate fi o idee să rămâneţi acasă, dar să delegaţi atribuţiile. Fiecare va veni cu câte ceva deja pregătiti, fiecare veţi câştiga timp şi bani.
4. Fii creativ cu decoraţiunile pe care le ai deja
Un brad natural cumpărat în fiecare an poate fi costisitor. Trecerea la unul artificial îţi poate părea dificilă, dar apoi îl vei adora. Se păstrează în formă bună mulţi ani şi ai salvat şi un copac. Caută printre decoraţiunile vechi, vezi ce nu ai mai folosit de mulţi ani sau ce ai folosi anul acesta altfel. Poate fi interesant şi un schimb de decoraţiuni între prieteni. De ceea ce eşti tu plictisit, prietenul tău poate fi încântat. Şi, desigur, şi invers. Între prieteni, până la urmă orice este permis.
Sursa.reteauadestiri.ro
Știri
Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR: Licitația, lansată în SEAP
Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR
Primăria comunei Crăciunelul de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație ce privește dotarea cu materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comuna.
În urma analizei de nevoi desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de resursele educaționale disponibile pentru elevi și cadre didactice. Constatările arată că lipsa materialelor didactice necesare îngreunează procesul de predare-învățare, iar unele activități educaționale nu se pot desfășura la potențialul dorit.
Pentru a sprijini un act educațional modern și a facilita dezvoltarea competențelor elevilor, este necesară dotarea școlii cu diverse materiale didactice. Aceasta include achiziția de resurse de bază pentru diferite discipline, oferind structuri de lecții și informații esențiale, resurse interactive și instrumente didactice adaptate cerințelor actuale. Utilizarea unor astfel de resurse va contribui nu doar la creșterea competențelor cognitive, digitale și de comunicare a elevilor, ci și la îmbunătățirea întregului proces educațional, oferindu-le oportunități mai variate de învățare practică și interactivă. Scopul principal al acestui demers este de a asigura un mediu de învățare adaptat cerințelor moderne, care să motiveze elevii și să contribuie la formarea unor competențe esențiale pentru viitor. Astfel, s-a identificat posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.Valoarea investiției este de peste 285 de mii de lei.
Știri
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier
Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.
Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C
Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video
Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D
Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice
Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software
Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier
Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2
Știri
22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba
Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.
Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.
Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.
-
Știriacum 2 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 3 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 6 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 6 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 2 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului