Rămâi conectat

Sănătate

Semnele critice care indică prezența ulcerului la stomac și rețeta naturală prin care poate fi vindecat

Publicat

în

Daca ai un istoric medical cu probleme digestive, probabil esti familiarizat cu ulcerul si cu cat de dureros poate fi. Ulcerele sunt depozite deschise care se pot infecta, cauza infectii in corp, infectii ce pot conduce la complicatii destul de grave. Care sunt simptomele și cum poate fi tratat, afli de pe radiounirea.ro.
Sa inveti mai multe despre ulcer si sa descoperi cum sa il tratezi in mod natural, te poate ajuta sa iti imbunatatesti considerabil calitatea vietii. Ulcerul la stomac se dezvolta adeseori ca raspuns la diferiti stimuli. Expertii considera ca o dieta bogata in grasimi, uleiuri, condimente sau acizi poate sa faca loc dezvoltarii ulcerului la stomac.
Altii sunt de parere ca stresul conduce la aparitia ulcerului. O opinie avizata acorda credit ambelor variante, desi se pare ca oamenii anxiosi sunt predispusi sa aiba probleme de natura digestiva la nivelul organismului in general. Acest lucru poate conduce la un procent mai mare de aparitie a ulcerului.
Insa de departe cea mai comuna cauza a aparitiei ulcerului este infectarea cu Helicobacter Pylori. Aceasta este o bacterie stomacala care se infiltreaza in stomac, si incepe destul de incet sa distruga mucoasa stomacala, ajungandu-se la infectie,pana la afectarea intregului sistem digestiv. Acest proces poate dura ani de zile, adica din momentul contactarii pana la momentul infectiei, tocmai de aceea marea majoritate a persoanelor nu stiu ca au aceasta bacterie in stomac si traiesc cu ea in organism pentru foarte mult timp. Unii oameni nu scapa de aceasta bacterie toata viata!
Simptome ascunse ale ulcerului stomacal
Esti pe cale sa faci ulcer sau suspectezi ca deja ai? Daca da, este extrem de important sa fii familiarizat cu simptomele ulcerului stomacal. Ele se prezinta intr-o varietate de feluri, asa ca deplina intelegere a acestora te poate ajuta sa identifici repede un ulcer si sa iei atitudine pentru tratarea lui.
Pentru a-ti estima sanatatea digestiva si riscul de a face ulcer, iata cateva simptome obisnuite acestei boli:
– ragaieli excesive sau gaze
– pierderea apetitului sau senzatia repetata de foame
– greata
– oboseala generala si senzatia de rau
– necesitatea de a bea mai putine lichide
– pierderea greutatii
– vomitatul
– scaun neregulat – sange, culoare inchisa
Ultimele simptome de pe lista sun severe. Daca vomiti in mod regulat sau experimentezi schimbari in scaun, s-ar putea sa ai un ulcer mare sau avansat, si in acest caz trebuie sa soliciti neaparat un tratament.
Cum sa vindeci ulcerul la stomac cu o reteta naturala!
Exista multe remedii naturle care te pot ajuta sa vindeci ulcerul la stomac si care pot preveni revenirea lui. In plus, ia in considerare si o schimbare in dieta ta precum si la nivel de stres. Daca stii ca te stresezi mai mereu, sau ca ai o alimentatie nesanatoasa, schimbarile in modul de viata pot sa iti imbunatateasa sanatatea.
Asadar, pentru a te vindeca de ulcer, urmeaza timp de 30 de zile acesta reteta:
Ingrediente:
– 1 banana
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri de miere
– 1/2 de lingurita de praf de ghimbir
Zdrobeste bine banana pana cand devine un fel de crema. Adauga peste aceasta 2 catei de usturoi pisati, praful de ghimbir si la final mierea.
Consuma doua linguri din acest amestec dimineata pe stomacul gol.
Repeta acest tratament timp de 30 de zile si la final te vei alege cu un ulcer vindecat si cu Helicobacter Pylori eliminat!
Bananele: compusii ce se regasesc in banane stimuleaza producerea de mucus. Mucusul protejaza tractul digestiv si permite vindecarea ulcerului. Pentru aceste remediu, bananele cu pielea mai pigmentata sunt indicate fata de cele care sunt extrem de aspectuase.
Usturoiul si ghimbirul: daca Helicobacter Pylori este de vina pentru ulcerul tau, efectele antibacteriale are usturoiului si ghimbirului pot fi tratamentul natural potrivit pentru tine.
Mierea: textura mierii si enzimele gasite in acest aliment pot crea mediul de insanatosire propice pentru ulcer.

Sursa:secretele.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Sănătate

Humus, rețeta minune în perioada de post: Ce este și ce beneficii are

Publicat

în

Perioada de post a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru creativitatea gospodinelor. Dorința oamenilor de a găsi rețete sănătoase și, în același timp, cu un aport ridicat de nutrienți este din ce în ce mai mare.

Din fericire, gama variată de alimente disponibile pe piață vine în ajutorul nostru și ne aduce un produs pe care îl putem include în dieta noastră: năutul. Dacă iubești năutul, nu ai cum să nu iubești și humusul, rețeta minune adusă din Orientul Mijlociu.

Humus este o specialitate orientală, care este făcută , în mod tradițional, din piure de năut, pastă de susan –tahini, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și condimente precum usturoi și, uneori, chimion. Humusul reprezintă o sursă bogată de acizi grași esențiali omega-3, care ajuta la protecția sistemului cardiac, și de nutrienți proveniți din naut și sosul tahini. În plus, humusul conține fier, vitamina B6, acid folic și aminoacizii cu un puternic rol antiiinflamator. Persoanele care suferă de diabet necesită diete speciale și, uneori, acest lucru poate fi greu de gestionat. Humusul este o rețetă potrivită pentru diabetici și poate fi consumat de aceștia fără rezerve. Mai mult decât atât, năutul ajută la reglarea zahărului din sânge, fiind un aliat în managementul diabetului. Datorită conținutului ridicat de fier, calciu și vitamina K, năutul din humus contribuie la dezvoltarea și menținerea unei structuri osoase dense și puternice. Vitamina C, B6, potasiul și fibrele din compoziția năutului fac din acesta un super aliment care contribuie la menținerea sănătății inimii. Fibrele ajută și la scăderea nivelului de colesterol din sânge, scăzând riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, arată studiile.

Humusul te ajută să slăbești. Prin senzația de sațietate pe care o oferă năutul, rețetele care conțin acest ingredient vin în ajutorul persoanelor care se luptă cu kilogramele în plus.
Humusul, perfect pentru diabetici

Ce conține humusul?: Există nenumărate rețete de humus, dar toate au în compoziție ingredientele „cheie” ale rețetei. Acestea se referă la boabele de năut, usturoiul și pasta de susan. Pe lângă acestea se adaugă, după gust, uleiul de măsline, zeama de lămâie și diverse condimente precum: boia sau chimion.

Năutul și beneficiile sale. Năutul conține magneziu, vitamina B1, vitamina B6, vitamina B9, seleniu cupru, fier, zinc, fosfor, mangan și potasiu. Acest aliment minune este o sursă bogată în proteine și fibre, ceea ce contribuie la o digestie sănătoasă. Conform healthline, năutul scade riscul de apariție a bolilor cronice precum cancerul, bolile sistemului cardiovascular și diabetul.
Susanul, sursă de vitalitate. Susanul reprezintă un ingredient important atunci când vrem să pregătim humus. Din fericire, semințele de susan ascund beneficii uimitoare pentru sănătate. Acestea contribuie la vitalitate, promovează sănătatea sângelui, scad tensiunea arterială și susțin sistemul imunitar. Este important de știut, însă, că există persoane alergice la susan. În cazul acestora, consumul semințelor de susan poate avea consecințe grave și este recomandată eliminarea pastei de susan din humus.

Sursa:dcmedical.ro, libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Noi investiții pentru diagnosticul cancerului, la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia: Licitație pentru dotarea Laboratorului de Genetică și Diagnostic Molecular

Publicat

în

Noi investiții pentru diagnosticul cancerului la spitalul din Alba Iulia

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o procedură de achiziție de aparatură pentru diagnosticul cancerului pentru Laboratorul de Genetică și Diagnostic Molecular.

Se are în vedere dotarea laboratorului cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv analizor de fragmente, sistem PCR, sistem complet de electroforeză şi imagistică GEL, fluorimetru, spectrofotometru, bloc termostat, set de laborator, cititor multimod în plăci, ultracongelator, mini PCR şi sistem de secvențiere.

Achiziția este în valoare de peste 3 milioane de lei.

Se dorește, printr-un proiect mai amplu, asigurarea accesului egal la asistența medicală a pacieților oncologici care sunt trataţi în Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia cât și a pacienților din județ sau chiar din țară.

Pentru a putea veni în sprijinul pacienților oncologici prin diagnosticarea cancerului sunt necesare, conform reprezentanților unității medicale, suplimentarea gamei de analize medicale de genetică şi diagnostic molecular şi, ulterior, accesarea subprogramului naţional de testare genetică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Noi investiții, la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud: Parc terapeutic pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii și extinderea gamei de servicii medicale

Publicat

în

Noi investiții în 2025 la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud: Parc terapeutic pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii și extinderea gamei de servicii medicale

În ultimii ani Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud a beneficiat de investiții în infrastructură și dotări de aproximativ 15 milioane de lei proveniți atât din fonduri alocate de către Consiliul județean Alba, cât și din fonduri europene, redându-i-se astfel rolul de unitate medicală performantă, care asigură servicii medicale moderne, la cele mai înalte standarde și adaptate nevoilor pacienților.

Investițiile au vizat atât dotări în aparatură și echipamente medicale, cât și amenajarea și modernizarea clădirii, astfel încât să se asigure confortul pacienților, însoțitorilor acestora, precum și al personalului care asigură cu înalt profesionalism actul medical.
Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud, cu o tradiție de peste 100 de ani, a fost inaugurat în vara anului 1923 în prezența Reginei Maria, mereu preocupată de soarta celor bolnavi și suferinzi, care nota în jurnalul său referitor la spitalul din Aiud că este „un foarte frumos și curat spital cu o priveliște încântătoare și pavilioane corespunzătoare pentru bolnavi, dar, din păcate, prea mici pentru cerințele prea mari. Am avut obișnuitul serviciu religios pentru sfințirea clădirii […]. I-am vizitat pe bolnavii care arătau bine în paturile lor curate sau în șezlongurile din galerie”. (Regina Maria a României, Însemnări zilnice, vol. V, București, 2006, p. 208-209).
Investițiile și dezvoltarea Spitalului de Pneumoftiziologie din Aiud vor continua și în anul 2025, propunându-ne amenajarea unui parc terapeutic atât de necesar pacienților cu afecțiuni respiratorii, extinderea gamei de servicii medicale pentru diagnosticarea și tratarea afecțiunilor respiratorii, precum și promovarea paletei de servicii oferite, astfel încât să asigurăm sprijin și tratament de specialitate pentru cât mai mulți pacienți.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba