Eveniment
Treceri în rezervă la colegiul militar albaiulian
Treceri în rezervă la colegiul militar albaiulian
Eveniment
Antonia Dogeanu a reprezentat Alba Iulia și România la Paris, la un prestigios concurs de pian
Antonia Dogeanu a reprezentat Alba Iulia și România la Paris, la un prestigios concurs de pian
În perioada sărbătorilor de iarnă, Antonia Dogeanu, o tânără talentată din Alba Iulia, în vârstă de 13 ani, a dus cu mândrie numele orașului său natal și al României la Paris Winter Festival Nouvelles Étoiles, un eveniment internațional de o mare anvergură, dedicat artei și excelenței muzicale.
Elevă a Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, la clasa de pian a profesoarei Cecilia Simion, Antonia Dogeanu a impresionat prin talentul său desăvârșit și pasiunea pentru muzică, încununând astfel un an de excepție.
Tânăra pianistă a obținut, în luna iunie 2024, Premiul I la Concours International de Jeunes Musiciens de Talent „Nouvelles Étoiles”. Această realizare remarcabilă i-a oferit șansa unică de a susține un recital la Paris, în luna decembrie. Invitată să participe între 23 și 28 decembrie 2024 la Paris Winter Festival, Antonia Dogeanu a fost printre cei mai buni tineri muzicieni din lume, alături de laureați din țări precum China, Rusia, Cuba, Georgia, Ucraina și multe altele.
Pe parcursul festivalului, Antonia Dogeanu a participat la cursuri de măiestrie și activități culturale care i-au oferit ocazia să interacționeze și să învețe de la artiști talentați din întreaga lume. Momentul culminant a fost pe 27 decembrie, când a urcat pe scena impunătoarei La Seine Musicale, una dintre cele mai prestigioase săli de concerte din Paris, pentru a susține recitalul laureaților. Publicul internațional a fost impresionat de sensibilitatea și măiestria interpretării sale, iar Antonia Dogeanu a fost răsplătită cu aplauze îndelungate și aprecieri unanime.
În spatele succesului său se află o muncă titanică, pasiune și devotament, dar și o susținere neobosită din partea părinților săi, care au fost mereu alături de ea pe acest drum al excelenței. Ei au fost cei care au încurajat-o să-și urmeze visul, investind timp, resurse și iubire pentru a-i oferi cele mai bune condiții de dezvoltare.
„Sunt foarte recunoscătoare pentru această experiență extraordinară și pentru toți cei care m-au sprijinit să ajung aici. A fost un vis devenit realitate să cânt la Paris, de Crăciun, într-un cadru atât de special”, a declarat Antonia Dogeanu, cu emoție, la finalul evenimentului.
Reprezentând cu cinste Alba Iulia și România, Antonia Dogeanu este un exemplu de excelență și determinare, dovedind că visele pot deveni realitate atunci când talentul este dublat de muncă și susținere. Povestea ei este o inspirație nu doar pentru tinerii muzicieni, ci pentru toți cei care aspiră la performanță.
Eveniment
Daruri de la administrația locală pentru copiii din Sebeș
Daruri de la administrația locală pentru copiii din Sebeș
Primăria Municipiului Sebeș a continuat tradiția ultimilor ani și a achiziționat 5.600 de pachete conținând dulciuri, care au pornit spre toate școlile și grădinițele din oraș și din localitățile aparținătoare – Lancrăm, Răhău și Petrești, pentru a aduce bucurii celor mai mici cetățeni ai orașului.
Preșcolarii și elevii claselor primare au primit deserturile ambalate într-o căsuță de carton care poate fi colorată și care cuprinde detalii surpriză.
Elevii din clasele mai mari au primit cadoul sub forma unei pungi vesel colorate purtând inscripția „Drag de Sebeș”.
foto: facebook Mihai Zgârdea
Eveniment
„Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud”: Unde a avut loc conferința
„Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud”: Unde a avut loc conferința
Liceul Tehnologic Ocna Mureș și Penitenciarul Aiud, în colaborare cu Colegiul Național „Horia, Cloșca și Crișan” Alba Iulia, Școala Gimnazială „Avram Iancu” Unirea, Școala Gimnazială „Simion Lazăr” Lunca Mureşului, Școala Gimnazială „Axente Sever” Aiud, Școala Gimnazială „Ovidiu Hulea” Aiud, Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud și Liceul Tehnologic Aiud, au organizat recent, în incinta penitenciarului, conferința „Intelectuali români în temnița comunistă de la Aiud!” (III), în cadrul proiectului în parteneriat „Poezia-mărturie din temnița comunistă” (ediția a cincea), inițiat de Liceul Tehnologic Ocna Mureș.
Conferința a fost susținută de pr. prof. Paul Bogdan Ivanov, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.
În discursul său, pr. prof. Bogdan Ivanov a vorbit despre suferința celor închiși în perioada comunistă, ca memoria pe care se poate construi conștiința unui popor liber.
De asemenea, a mai făcut trimitere la faptul că o parte dintre corifeii Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia au sfârșit tragic în închisorile comuniste, fapt ce subliniază încă odată caracterul criminal și antinațional al comunismului românesc.
sursa: aiudinfo.ro
-
Știriacum 6 zile
MESAJE, SMS, URĂRI ce poţi transmite de SFÂNTUL VASILE
-
Știriacum 5 zile
Apuseni, destinație turistică și în sezonul alb: Locuri de vis din Ţara Moţilor
-
Știriacum 2 săptămâni
Ce semnifică steaua sau îngerașul din vârful bradului de Crăciun
-
Știriacum 2 săptămâni
De ce nu se îngenunchează în biserică între Crăciun și Bobotează
-
Educație și Culturăacum 2 săptămâni
26 decembrie: Una din cele mai vechi sărbători în cinstea Fecioarei Maria
-
Știriacum 5 zile
Cum se numesc lunile anului în tradiția populară și ce înseamnă denumirea lor
-
Știriacum o zi
Spectacolul Apusenilor: Peștera Meziad, una dintre cele mai frumoase peșteri din Parcul Natural Apuseni
-
Știriacum o săptămână
Anul Nou la români: Sorcova, Pluguşorul, Capra sau umblatul cu Ursul, câteva dintre cele mai frumoase obiceiuri