Rămâi conectat

Știri

Școala gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot dotată cu echipamente IT: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Școala gimnazială „Iosif Sârbu” din Șibot va fi dotată cu echipamente IT în valoare de peste 300.000 de lei

Administrația comunei Șibot a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotare cu echipamente IT a școlii gimnaziale „Iosif Sârbu” din comună.

Valoarea estimată a achiziției este de 329.566,30 lei.
Potrivit documentației, obiectivul general al proiectului este reprezentat de utilizarea oportunității oferite de PNRR pentru creșterea calității ofertei educaționale la nivelul Comunei Şibot, prin asigurarea condițiilor optime de derulare a procesului educațional în Școala Gimnazială IOSIF SÂRBU ŞIBOT, utilizând o abordare integrată ce vizează două direcții principale de acțiune:

1. Dotarea cu echipamente tehnologice digitale ce vor facilita aplicarea unor metode și tehnici de predare moderne
2. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale pentru a îndeplini exigențele organizării unui proces educațional modern și incluziv, prin dotarea cu materiale didactice și mobilier adecvat.

Obiective specifice:
OS1:Implementarea contractului de finanțare la timp, conform cerințelor și prin atingerea indicatorilor asumați.
OS2:Dotarea a 8 săli de clasă cu echipamente digitale, necesare procesului didactic și care vor contribui la digitalizarea mediului de învățare.
OS3:Dotarea laboratorului de informatică cu tehnologii digitale noi, care vor asigura dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor.
OS4:Dotare a 8 săli de clasă cu mobilier specific și materiale didactice, care vor contribui la îndeplinirea standardelor de calitate în procesul educațional.
OS5:Dotarea/înființarea unui laborator multidisciplinar cu mobilier specific, materiale didactice și echipamente digitale.
OS6:Dotarea/înființarea cabinetului școlar de consiliere și asistență psihopedagogică, respectiv a unui cabinet interdisciplinar pentru învățământul primar si gimnazial cu mobilier, materiale specifice și echipamente digitale.
OS7:Dotarea spațiilor destinate activităților sportive, cu echipamente, materiale didactice și aparatură sportivă.

Astfel, prezenta achiziție are un impact direct asupra atingerii OS1 – OS7, răspunde unei necesități majore identificate la nivelul autorității contractante, fiind complementară cu alte achiziții ce se vor realiza în cadrul proiectului.

Prin achiziționarea produselor, este vizată: Punerea la dispoziția personalului din cadrul Școalii Gimnaziale IOSIF SÂRBU din comuna ŞIBOT, a tuturor echipamentelor necesare în vederea asigurării unei infrastructuri hardware adecvate pentru asigurarea condițiilor optime de derulare a procesului educațional, asigurarea unor echipamente de ultimă generație, care să faciliteze exploatarea eficientă a soluțiilor software existente și a celor care urmează să fie implementate în cadrul proiectului.

Asigurarea unor echipamente moderne și performante, cu consum redus de energie și impact redus asupra mediului, conforme cu cerințele DNSH specifice investiției și mecanismului de finanțare;

Obiectul achiziţiei va presupune livrarea de echipamente TIC noi, conform specificațiilor tehnice aferente fiecărui produs solicitat. Astfel, la finele acestei achiziții se va realiza dotarea cu echipamente TIC după cum urmează:

-1 laborator informatică
-2 cabinete școlare
-1 laborator multidisciplinar

Se vor achiziționa:

Display interactiv+suport–12 buc,
Laptop–11 buc,
Sisitem All-in-One–15 buc,
Sistem de sunet–12 buc,
Imprimantă multifuncțională COLOR–1 buc,
Imprimantă multifuncțională MONOCROM -11 buc,
Cameră videoconferință–11 buc,
Scanner portabil documente–11 buc,
Router wi-fi–1 buc,
Microscop digital profesor–1 buc,
Microscop digital elevi–2 buc,
Microfon ambiental–1 buc,
Boxă portabilă–1 buc


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Rețea de canalizare menajeră pe o stradă din Cricău și în satul Tibru: O nouă licitație pentru execuția lucrărilor, lansată

Publicat

în

Rețea de canalizare menajeră pe o stradă din Cricău și în satul Tibru: O nouă licitație pentru execuția lucrărilor, lansată

Primăria Cricău a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație pentru execuția lucrărilor de extindere a rețelei de canalizare menajeră pe strada Axente Sever din satul Cricău și în satul Tibru.

Valoarea totală estimată a contractului propus este de 5,2 milioane de lei, fără TVA.

La această dată, localităţile Cricău și Craiva beneficiază de sisteme de colectare şi epurare a apelor uzate menajere provenite de la populaţie și agenţi economici şi de la instituţiile publice locale, sisteme aflate în curs de preluare de către operatorul regional. Localitatea Tibru și, parțial, strada Axente Sever din localitatea Cricău, nu dispun de un sistem de canalizare a apelor menajere. Pentru localitatea Tibru se propune realizarea unei rețele noi de canalizare menajeră, care va deservi toți consumatorii din localitate. Proiectul prevede și acoperirea integrală cu rețea de canalizare menajeră a străzii Axente Sever din localitatea Cricău.

Inexistenţa sistemului centralizat de alimentare cu apă în localitea Tibru cauzează formarea unor debite însemnate de ape uzate, încărcate cu substanțe organice, care, deversate liber în mediul natural, în lipsa unui sistem centralizat de colectare, evacuare și epurare a acestora, generează impurificarea apelor de suprafață și subterane, a solului şi subsolului. Evacuarea apelor uzate menajere direct în factorii de mediu, prin latrinele sau fosele neetanșe, contribuie la creșterea conținutului în poluanți al apei freatice peste limitele admise și compromiterea acestora ca factor de mediu cât și ca folosință de apă pentru localitățile din aval, afirmă reprezentanții Primăriei Cricău.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu, reabilitat. Primăria solicită acord de mediu

Publicat

în

Reabilitarea drumului comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, comuna Ighiu: Primăria solicită acord de mediu

Aproape 3000 de m din drumul comunal DC 195 Bucerdea Vinoasă, din comuna Ighiu vor fi reabilitați. Primăria a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba.

Valoarea investiției – total general (fără T.V.A.) este de: 2.323.875,02 lei. Durata estimată de realizare a investiției este de 3 luni, din care durata de execuție a lucrărilor este de 2 luni.

Drumul comunal ce face obiectivul prezentei documentaţii se află în administrarea comunei Ighiu din județul Alba, este amplasat în localitatea Bucerdea Vinoasă și asigură legătura localității drumul județean DJ 107H. Drumul își are începutul tronsonului proiectat în drumul județean DJ 107H și sfârșitul tronsonului proiectat la limita intravilanului satului, având o lungime proiectată de 2930 m.

Traseul proiectat urmărește pe cât posibil declivitățile existente ale străzilor, urmărindu-se următoarele criterii:

– asigurarea unor elemente geometrice în profil longitudinal corespunzătoare unei viteze de proiectare de 30…40 km/h;
– urmărirea cât mai fidelă a declivităților existente, acolo unde este posibil, pentru a asigura accesul la proprietati;
– realizarea unor declivități cu lungime cât mai mare;
– realizarea racordărilor verticale cu raze mari;
– respectarea eventualelor punctelor de cotă obligate (intersecții cu alte drumuri asfaltate).

Pentru reabilitarea drumului comunal se va prevedea o îmbrăcăminte din beton asfaltic BA 16 cu grosimea minimă de 5 cm și o grosime medie evaluată de 6,2 cm, aplicată peste sistemul rutier existent. Pentru îmbinarea îmbracăminții cu
acostamentele/accesele existente și pentru corectarea profilelor longitudinale și transversale se recomandă frezarea asfaltului existent pe grosimi variabile de 2,0…4,0 cm.

Pe zonele cu cedări de structură ritieră care necesită lucrări de reparații se va prevedea următoarea structură rutieră:

– 25,0 cm strat de fundație din balast;
– 30,0 cm strat de bază din balast stabilizat cu ciment;
– 6,0 cm strat de legătură din beton asfaltic deschis BAD 22,4;
– 5,0 cm strat de uzură din beton asfaltic BA 16.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Înființare a rețelei de distribuție a gazului în Gârbova de Sebeș: Acord de mediu solicitat

Publicat

în

Înființare a rețelei de distribuție a gazului în Gârbova de Sebeș: Acord de mediu solicitat

Primăria Gârbova de Sebeș a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul care vizează înființarea rețelei de distribuție a gazului în Gârbova de Sebeș, Cărpiniș și Reciu. 

Înființarea unei rețele inteligente de distribuție a gazului reprezintă o oportunitate și o necesitate în contextul actual al cerințelor de confort al vieții. Rețeaua de gaz va îmbunîtăți radical nivelul de trai prin implementrarea sistemelor de încălzire cu centrale termice, iar prepararea hranei cu mașinile de gătit pe gaz metan ar aduce un plus valoare important la condițiile actuale ale standardului și calității nivelului de confort, se arată în justificarea necesității proiectului.

Conform devizului general, valoarea investiției se ridică la suma de 23,1 milioane de lei, fără TVA.

Perioada de implementare ste de 360 de zile.

foto: facebook Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba