Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Societate

„Mă voi ruga pentru voi”: Mesajul unei fetițe de 7 ani din Alba, după ce a primit un ghiozdan din partea celor de la Crucea Roșie

Publicat

în

„Mă voi ruga pentru voi”: Mesajul unei fetițe de 7 ani din Alba, după ce a primit un ghiozdan din partea celor de la Crucea Roșie

O fetiță de 7 ani din Alba a transmis un mesaj emoționant după ce a primit un ghiozdan din partea Crucii Roșii.

„Unul dintre cele mai emoționante „daruri” a fost oferit de o fetiță dintr-un cătun uitat de lume, care e crescută cu respect și dragoste de bunici. După ce colegii noștri i-au adus ghiozdanul pregătit pentru școală, copila i-a privit cu gingășie și le-a spus: „Mă voi ruga pentru voi”.

Să auzi aceste cuvinte de la un copil de 7 ani e ca și când ai primi cea mai puternică binecuvântare. E darul suprem, care îți rămâne întipărit în minte și în suflet”, au relatat reprezentanții Crucii Roșii Române Filiala Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Societate

Eveniment dedicat copiilor cu autism din Alba: Când și unde va avea loc

Publicat

în

Eveniment dedicat copiilor cu autism din Alba

Fondatorii proiectului „Different Not Less” vor organiza un eveniment special pentru copiii cu autism din Alba, duminică 20 octombrie, la Baza Sportivă Star Pro Optimum din Micești.

Copiii speciali sunt așteptați la mișcare începând cu ora 15.00. Ei vor avea parte de jocuri de socializare, coordonare și multă voie bună.

Invitat de onoare va fi Ciprian Selagea, antrenor de fotbal și fost jucător la Rapid București, Unirea Alba Iulia, FC Bihor Oradea, Olimpia Satu Mare și Metalurgistul Cugir.

Fondatorii proiectului „Different Not Less” sunt Mihai Țîra – instructor sportiv deținător al Licenței C UEFA, specializarea fotbal și Laura Țîra – instructor sportiv, specializarea baschet.

Între timp s-a alăturat proiectului și fosta baschetbalistă aiudeancă Andreea Fleșer.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

Cerbul carpatin, o prezență elegantă și impunătoare în fauna din Alba

Publicat

în

Cerbul carpatin, o prezență elegantă și impunătoare în fauna din Albaâ

Cerbul carpatin reprezintă o prezență elegantă și impunătoare în fauna din județul Alba. 

Cerbul carpatin, cunoscut și sub denumirea științifică de Cervus elaphus, este una dintre cele mai elegante, grațioase, puternice și impunătoare specii din România.

Este cel mai mare ierbivor de la noi, trăind în medie aproximativ 30 de ani.

Caracteristici fizice:

*Masculul poate cântări între 150-300 kg, în timp ce femela (ciuta) are între 80-150 kg.

*Coarnele cerbului adult pot atinge lungimea de 2 metri și greutatea de 16 kg, având până la șapte ramificații.

*Cerbii sunt recunoscuți pentru ochii blânzi și picioarele subțiri, dar puternice.

Comportament și habitat: Cerbul carpatin trăiește în cârduri, care se formează după perioada de împerechere. Cârdurile de masculi sunt conduse de cerbii tineri, iar cele de femele sunt conduse de ciuta cea mai în vârstă. Femelele nasc, în general, unul sau doi viței după o sarcină de 40 de săptămâni, în mijlocul verii.

Împerecherea și habitatul: Perioada de împerechere are loc între septembrie și octombrie, când cerbii luptă pentru supremație și pentru dreptul de a se împerechea. Cerbii preferă zonele împădurite, cu poieni și izvoare, care le oferă liniște și hrană, dar îi putem întâlni și în câmpii.

sursa: facebook Consiliul Județean Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Societate

17 octombrie: Ziua internațională pentru eradicarea sărăciei

Publicat

în

Zi internațională dedicată eradicării sărăciei

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a decis, potrivit Rezoluţiei 47/196, marcarea Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei în data de 17 octombrie.

Prin Rezoluţia 47/196, adoptată la 22 decembrie 1992, Adunarea Generală a invitat toate statele să dedice acestei zile prezentarea sau promovarea, după caz, la nivel naţional, a măsurilor concrete cu privire la eradicarea sărăciei. Rezoluţia invită, de asemenea, organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale să asiste statele, la cererea acestora, în organizarea activităţilor naţionale pentru marcarea Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei şi solicită secretarului general să ia, în limita resurselor existente, măsurile necesare pentru a asigura succesul marcării acestei zile de către Organizaţia Naţiunilor.

Potrivit ONU, Ziua internaţională pentru eradicarea sărăciei oferă o oportunitate de a recunoaşte efortul şi lupta oamenilor care trăiesc în sărăcie, o şansă pentru ei de a-şi face auzite preocupările şi totodată reprezintă un moment pentru a recunoaşte că oamenii săraci sunt primii care luptă împotriva sărăciei. Marcare Zilei internaţionale pentru eradicarea sărăciei reflectă şi disponibilitatea persoanelor care trăiesc în sărăcie de a-şi folosi expertiza pentru a contribui la eradicarea sărăciei.

Ziua este marcată începând cu data de 17 octombrie 1987.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba