Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Eveniment

Slujbă de resfințire a bisericii din parohia ortodoxă Bărăbanț

Publicat

în

Slujbă de resfințire a bisericii din parohia ortodoxă Bărăbanț

În Duminica a XVIII-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă pescuirea minunată, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit în mijlocul credincioșilor din parohia Bărăbanț, protopopiatul Alba Iulia.
Chiriarhul, înconjurat de un numeros sobor de preoți și diaconi, a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfânta Treime”. Apoi, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.
Adresându-se celor prezenți la Sfânta Liturghie, Ierarhul a spus: „Dacă venim la Hristos cu credinţă tremurândă şi cu o nădejde şovăitoare, El nu ne respinge. Dacă venim la Hristos cu rugăciune anemică şi cu o laudă nedeplină, totuşi El ne primeşte. Iar dacă venim bolnavi, descurajaţi şi plini de vină, El niciodată nu ne întoarce spatele. Mântuitorul ne-a promis «pe cel ce vine la Mine, Eu nu îl voi scoate afară» (In. 6, 37). Având o astfel de promisiune, se cuvine să înfruntăm cu bărbăţie tulburările şi frustrările, suferinţa şi dezastrul acestei vieţi, convinşi că prin Cruce ajungem totdeauna la biruinţă şi la bucurie”.
La finalul Sfintei Liturghii, părintele Mihai Țârău, preot al parohiei Bărăbanț începând cu anul 2021, a fost hirotesit întru iconom-stavrofor, în semn de aleasă prețuire și considerație pentru activitatea pastoral-misionară și social-filantropică desfășurată în cadrul comunității păstorite și a Așezământului social „Sfântul Apostol Andrei” din Bărăbanţ. De asemenea, truditorii și binefăcătorii care au sprijinit lucrările de restaurare și înfrumusețare a bisericii parohiale au primit din partea Arhipăstorului nostru Diplome de aleasă cinstire.
Biserica „Sfânta Treime” din localitatea Bărăbanț (municipiul Alba Iulia) a fost edificată în urmă cu un secol, în anul 1922. Din anul 1983, prin grija fostului preot paroh Ioan Țârău, au fost efectuate numeroase lucrări de restaurare a interiorului și exteriorului locașului de închinare: pictarea bisericii în tehnica fresco, montarea unui nou iconostas realizat din lemn de paltin și tei, precum și renovarea acoperișului și a fațadei edificiului. Lucrările au fost executate cu sprijinul credincioșilor din comunitate, fiind continuate de către părintele Mihai Țârău.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Teatru cu Skepsis, la Medgidia: Ce spectacol va fi prezentat

Publicat

în

Teatru cu Skepsis, la Medgidia

În perioada 27-29 septembrie, grupul albaiulian de teatru Skepsis va prezenta spectacolul „Ăștia-s Balcanii” la Medgidia, în cadrul programului Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”.

Sala Cercului Militar Medgidia (Casa Armatei) va fi gazda celei de-a 11-a ediții a Festivalului Național de Teatru „Tanța și Costel”.

Iubitorii de artă teatrală sunt așteptați să se delecteze cu spectacole pregătite de 11 trupe din țară.

Actorii celor 11 trupe de teatru vor urca pe scena din Medgidia pentru a oferi publicului piese de teatru memorabile iar organizatorii promit trei zile pline de artă și emoție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Vineri 27 septembrie, o nouă întâlnire a Laboratorului de C’ArteTeatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Vineri 27 septembrie, o nouă întâlnire a Laboratorului de C’ArteTeatru al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri 27 septembrie, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba va avea loc  o nouă întâlnire a Laboratorului de C`ArteTeatru, coordonat de actrița Cătălina Mihăilă, lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu-Mureș, și bibliotecara Liudmila Cioflică.

Astfel, de la ora 15.00, la sediul instituției sunt așteptați tinerii interesați să facă parte din trupa iubitorilor de carte și teatru a bibliotecii județene. Tema întâlnirii de vineri este „Teatrul ca formă de dezvoltare a imaginației și a umorului”, iar vreme de două ore, participanții vor face diverse exerciții, de la cele pentru încălzirea vocii, dicție și mișcare, până la cele de improvizație, pornind de la o selecție de poezii și fragmente de proză, alese din volumele ce vor fi prezentate în încheierea activității, ca recomandări de lectură.

Proiectul Laboratorul de C’ArteTeatru este un proiect multiart al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, de promovare a fondului de carte, de încurajare a lecturii, și de promovare a scriitorilor, utilizând forme de expresie teatrală, în colaborare cu unul sau mai mulți parteneri și colaboratori, prin realizarea de produse culturale pentru publicul general, în sensul promovării culturii.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Proiecție de film în aer liber la Sebeș

Publicat

în

Proiecție de film în aer liber la Sebeș

Filmul „Wall-E” va fi proiectat în aer liber, la Sebeș.

Proiecția va avea loc duminică, 29 septembrie, de la ora 19.30, în parcarea magazinului Kaufland Sebeș.

Filmul este considerat cea mai importantă capodoperă Pixar, recenziile criticilor aclamând atât conceptul unic al producției cât și subiectul emoționant abordat.

Subiectul peliculei? Este anul 2700, iar Pământul este acoperit de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism nesăbuit. Oamenii au plecat de pe Terra lăsând în urmă o armată de mici roboți a căror sarcină este să facă planeta iarăși locuibilă. În urma unei erori de programare, singurul robot activ este micul Wall-E.

El se îndrăgostește de Eve, un robot trimis de oameni pentru a vedea cum evoluează operațiunile pe Terra. Wall-E are un singur vis, să-și afle un cămin în Univers.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba