Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Știri

Început de an școlar la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia: 590 de elevi vor studia la colegiul albaiulian

Publicat

în

La Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia se va desfășura luni, 9 septembrie 2024, începând cu ora 09:00, ceremonialul deschiderii anului şcolar 2024 – 2025

 La acest eveniment, le vor fi alături celor 590 de elevi care vor studia în acest an școlar la colegiul militar albaiulian, părinţi, rude şi prieteni, reprezentanţi ai eşaloanelor superioare, ai administraţiei publice locale şi judeţene şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba.

În cadrul ceremoniei, cel mai emoționant moment va fi rostirea legământului de către elevii din clasa a IX-a.

De asemenea, se va oferi distincţia „Robert Schuman” clasei cu cele mai bune rezultate la învăţătură în anul şcolar 2023 – 2024.
În anul școlar 2024 – 2025 vor studia în clasa a IX-a 169 elevi (115 băieți și 54 fete).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Laboratoarele și sălile de clasă din cadrul Școlii Gimnaziale din Crăciunelu de Jos, dotate cu echipamente digitale

Publicat

în

Laboratoarele și sălile de clasă din cadrul Școlii Gimnaziale din Crăciunelu de Jos, dotate cu echipamente digitale. Licitația, lansată pe SEAP

Administrația comunei Crăciunelu de Jos a lansat recent, licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizarea infrastructurii școlare, prin dotarea cu echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comună.

Potrivit documentației, în urma depunerii cererii de finanțare, a fost semnat Contractul de finanțare nr. 687/DOT/2023 având ca obiect „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, județul Alba”, valoarea totală a contractului de finanțare fiind de 825.428,30 lei., la care se adaugă TVA în valoare de 156.831,37 lei.

Analizând nevoile Școlii Gimnaziale din Comuna Crăciunelu de Jos, județul Alba, s-a identificat înlocuirea echipamentelor digitale precum și achiziționarea unor noi echipamente care să contribuie la desfășurarea unui proces educațional eficient si performant. Astfel, pentru a răspunde nevoii de a avea un act educațional performant și eficient atât pentru creșterea competenței digitale a elevilor cât și pentru digitalizarea întregului proces educațional, este nevoie de înlocuirea și achiziționarea unor echipamente digitale performante.
Citește și: Ocolul Silvic Cugir achiziționează sisteme de irigat și solar pentru înființarea unei pepiniere pentru producerea puieților de rășinoase și foioase containerizați. Licitația, lansată în SEAP

Având în vedere accesarea finanțării nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11 ./II3./II4./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe, a creat posibilitatea achiziționării acestor echipamente atât de necesare în vederea desfășurării activității.

Obiectivul general al proiectului este asigurarea echipamentelor digitale necesare desfășurării activității educaționale.

Obiectivul specific al achiziției este digitalizarea activității educaționale și implicit îmbunătățirea calității actului educaționale.

Pentru Lotul 1 – Echipamente digitale pentru laboratorul de informatcă se vor achiziționa următoarele produse:

-Tablă interactivă cu suport 1 buc
-Sistem all in one 21 buc
-Sistem sunet 1 buc
-Imprimantă multifuncțională 1 buc
-Cameră videoconferință 1 buc
-Ruter wifi 1 buc
-Laptop 1 buc
-Microfon ambiental 1 buc
-Tablă grafică 1 buc
-Scaner documente portabil 1 buc
Citește și: Rețeaua de canalizare menajeră din Teiuș va fi extinsă. Licitația de peste 5 milioane de lei, lansată pe SEAP

Pentru Lot 2 – Echipamente digitale pentru dotarea sălilor de clasă/grupă se vor achiziționa următoarele produse:

-Table interactice de minim 65 inch plus suport 11 buc
-Laptop 11 buc
-Sistem sunet 11 buc
-Cameră videoconferință 11 buc
-Imprimantă multifuncțională 11 buc
-Scaner documente portabil 11 buc
-Soft educațional 8 buc
-Acces la biblioteca electronică 8 buc
-Soft PRT pagina web 8 buc
-Filme didactice pe teme din programa școlară 5 buc
-Scurtmetraje animate care promovează valori (empatia, diversitatea, incluziunea, valorizarea pozitivă a diferențelor) 5 buc.

Pentru Lotul 3 – Echipamente digitale pentru laboratorul multidisciplinar se vor achiziționa următoarele produse:

-Laptop 1 buc
-Tablă interactivă cu suport 1 buc
-Cameră videoconferință 1 buc
-Sistem sunet 1 buc
-Multifuncțională color 1 buc
-Scaner portabil de documente 1 buc.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Contract semnat pentru reabilitarea unui nou drum spectaculos din Alba, Drumul Județean 750C

Publicat

în

Contract semnat pentru reabilitarea unui nou drum spectaculos din Alba, Drumul Județean 750C

Un alt drum spectaculos care pornește de la Râmeț, traversează Transapuseana și ajunge la Sălciua (DN75), se modernizează: s-a semnat contractul de finanțare între Consiliul Județean Alba și Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea Drumului Județean 750 C are o valoare totală de peste 210 milioane de lei.

Drumul are o lungime de aproape 40 de kilometri.

Această nouă și modernă legătură cu rețeaua rutieră europeană a Țării Moților din județul Alba va fi rezultatul primului contract de finanțare pentru reabilitarea drumurilor județene prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Ziua Mondială a Turismului, marcată și în Alba

Publicat

în

Ziua Mondială a Turismului, marcată și în Alba

Ca în fiecare an al ultimului deceniu, Consiliul Judeţean Alba marchează Ziua Mondialî a Turismului în 27 septembrie, printr-un eveniment dedicat celor care pun umărul la dezvoltarea turismului în judeţul nostru.

Cu acest prilej, organizatorii au invitat actori din industria turismului să descopere Cetatea Alba Carolina aşa cum nu o ştiu, cu micile ei secrete seculare, prin intermediul unui tur ghidat.

La finalul acestui tur, toţi invitaţii vor fi aşteptaţi la Sediul Administrativ al Judeţului Alba pentru o serie de prezentări începând cu Standul expoziţional al judeţului Alba şi Ghidul turistic digital, albumul Alba Etnografică – singurul judeţ din România cu cel puţin o expoziţie etnografică în fiecare comună şi nu în ultimul rând prezentarea celor de la Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism intitulată Incoming turistic în România – Alba interconectată şi strategii inovatoare pentru dezvoltarea turismului durabil.

Începând cu ora 19.30 programul va continua cu Porţi deschise la Sediul Administrativ al Judeţului Alba până la ora 21.00, timp în care atât invitaţii cât şi publicul doritor pot vizita noul sediu al Consiliului Judeţean Alba cu sala Atrium Centurionum şi expoziţia de artă fotografică Transapuseana. Cadrul festiv va fi asigurat de un scurt recital cameral susţinut de Cvartetul de coarde al Judeţului Alba şi de o prezentare a soiurilor autohtone de vin – Feteştile româneşti – asigurată de Asociaţia Ţara Vinului.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Turismului, Consiliul Judeţean Alba îşi reafirmă angajamentul de a susţine şi promova turismul din judeţ, de a contribui în permanenţă la dezvoltarea unui turism durabil şi de calitate şi de a încuraja participarea comunitară pe scară largă la activităţile turistice, culturale, socio-economice şi de conştientizare a moştenirii identitare, se arată într-un comunicat de presă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba