Administrație
Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate” din Alba Iulia
Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate”
A avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului. Obiectivul următor, tribunele
Peste 1,9 milioane lei investiți în reabilitarea Stadionului ”Cetate”: A avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului. Obiectivul următor, tribunele
Vineri, 2 august 2024, avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare a gazonului de pe Stadionul municipal “Cetate”, a anunțat edilul de la Alba Iulia.
Lucrările au prevăzut asigurarea irigării terenului prin aspersoare automate, instalație automată de încălzire a gazonului, refacerea drenajului și montarea unui gazon natural tip rulou.
”Avem, în acest moment, una dintre cele mai moderne suprafețe de joc din regiune, cu încălzire și irigare automată, pentru a putea găzdui competiții sportive de amploare. Suntem încrezători că, investiția aceasta va genera și venituri suplimentare Clubului Sportiv Municipal, stadionul putând fi închiriat pentru meciuri de fotbal importante. Aceste lucrări, venite în completarea celor de modernizare a pistei de atletism, ne aduc tot mai aproape de un complex sportiv complet modernizat. Obiectivul următor în ceea ce privește stadionul “Cetate” sunt investițiile în modernizarea tribunelor”, a transmis Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.
Administrație
Licitație publică pentru închirierea locurilor de vânzare din Piaţa Agroalimentară Dr. Constantin Hagea din Aiud
Licitație publică pentru închirierea locurilor de vânzare din Piaţa Agroalimentară Dr. Constantin Hagea din Aiud
Primăria Municipiului Aiud organizează în data 10 februarie 2025, la ora 12.00, în Piaţa Agroalimentară Dr. Constantin Hagea din Aiud, str. Iuliu Maniu, nr. 38, licitaţie publică pentru închirierea locurilor de vânzare libere, destinate producătorilor agricoli persoane fizice și locurilor de vânzare libere, destinate comercianților.
Procedura de organizare şi desfăşurare a licitaţiei este prevăzută în Regulamentul de funcţionare al pieţei, afişat în perimetrul acesteia.
Cei interesaţi vor achiziționa de la administrația pieței caietul de sarcini privind procedura de organizare a licitației și vor depune până în 31 ianuarie 2025, la ora 12.00, documentația necesară participării la licitație.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administraţiei pieţei sau la telefon 0258/863582.
Administrație
Noi investiții în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în Sebeș
Noi investiții în extinderea și modernizarea sistemului de iluminat public în Sebeș
Primăria Municipiului Sebeș continuă demersul de dezvoltare și eficientizare a sistemului de iluminat public, depunând la Administrația Fondului pentru Mediu un proiect al cărui scop este și îmbunătățirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin utilizarea unor corpuri de iluminat cu surse de tip LED, care să determine o eficiență energetică ridicată și poluare luminoasă minimă.
Proiectul vizează modernizarea sistemului de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente având un consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu surse LED, completarea sistemului de iluminat public existent cu corpuri de iluminat cu surse LED, extinderea sistemului de iluminat existent, precum şi achiziţionarea şi instalarea sistemului de telegestiune aferent.
Prin intermediul proiectului „Modernizare și extindere sistem iluminat public în Municipiul Sebeş” se urmărește:
*modernizarea sistemelor de iluminat public prin înlocuirea corpurilor de iluminat existente de pe următoarele străzi: Abatorului, Alunelului, Brândușelor, Dorobanți, Iasminului, Izvorului, Luncii, Macului, Occidentului, Piața Primăriei, Speranței, Valea Frumoasei, Paul Tomița, Arțarului, Păcii, Zavoi;
*extinderea sistemului de iluminat public prin instalarea de stâlpi fotovoltaici pe următoarele străzi: Augustin Bena – de la sensul giratoriu la intersecția cu DJ 704A (între sensul giratoriu și vechiul Drum al Pianului), Crizantemelor, în Lancrăm – străzile Arini, Râului, Salciei, Ghiocelului iar în Răhău pe strada Principală – de la nr. 190 la intersecția cu drumul național DN 1;
*implementare sistem de telegestiune la nivelul întregului obiectiv.
Implementarea obiectivului de investiții presupune realizarea de lucrări pe străzile vizate, cum sunt:
– demontare corpuri de iluminat și sisteme de prindere: 114 buc;
– montare aparate de iluminat LED 30W: 218 buc;
– montare senzori inteligenti: 1 buc;
– instalare stâlpi fotovoltaici 100% autonomi– fără consum din rețea: 104 buc;
– implementare sistem inteligent de telegestiune: 1 buc;
Valoarea totală a investiției: 5.488.490,00 lei.
Implementarea proiectului va asigura un sistem de iluminat modern, cu eficiență luminoasă și energetică ridicată, cu o durată de viață mare a surselor de lumină (minim 100000 ore), cu cheltuieli de întreținere și exploatare reduse. În plus, punerea în practică a investiției asigură un nivel al luminanței în conformitate cu prevederile standardului SR-EN 13.201 pe toate străzile din obiectivul de investiții și, de asemenea, asigură implementarea sistemului de telegestiune.
Durata estimată de realizare a obiectivului de investiție este de 12 luni.
Administrație
Materiale didactice moderne pentru elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș. Licitația, lansată în SEAP
Materiale didactice moderne pentru elevii Liceului „Dr. Lazăr Chirilă” din Baia de Arieș. Licitația, lansată în SEAP
Primăria Baia de Arieș a lansat, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziția de materiale didactice pentru dotarea Liceului „Dr. Lazăr Chirilă”.
Asta în cadrul unui proiect finanțat prin PNRR.
Conform documentației, scopul proiectului este acela de a crește gradul de acces la tehnologiile digitale, pentru elevii și cadrele didactice de la Liceul „Dr.Lazăr Chirilă” Baia de Arieş. Implementarea proiectului va contribui la creșterea motivației elevilor pentru învățare, va îmbunătăţi rezultatele şcolare, va creşte promovabilitatea la examenul de bacalaureat, va facilita implicarea mai activă a părinţilor şi a comunităţii în viaţa şcolii, va spori interesul şi atracţia pentru frecvenţa la ore pentru reducerea absenteismului și a ratei de abandon şcolar şi va creşte prestigiul şcolii în comunitate, arată inițiatorii proiectului.
Valoarea dotărilor este de aproximativ 450 de mii de lei.
-
Știriacum 2 săptămâni
Apuseni, destinație turistică și în sezonul alb: Locuri de vis din Ţara Moţilor
-
Știriacum 3 zile
30 de reguli de bun-simț, din experiența noastră
-
Știriacum 4 zile
Învață să spui „mulțumesc”: 11 ianuarie, Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc“
-
Știriacum 2 săptămâni
Cum se numesc lunile anului în tradiția populară și ce înseamnă denumirea lor
-
Știriacum o săptămână
Spectacolul Apusenilor: Peștera Meziad, una dintre cele mai frumoase peșteri din Parcul Natural Apuseni
-
Știriacum o săptămână
Legenda peşterii din Apuseni unde tot timpul anului se găseşte zăpadă şi gheaţă
-
Știriacum o săptămână
7 ianuarie, Sfântul Ioan Botezătorul: Semnificația numelor Ion și Ioana
-
Știriacum o săptămână
Cine nu râde de Sfântul Ion va fi trist tot anul: Tradiţii şi obiceiuri