Sport
Blăjeanul Tudor Balu, transfer la Unirea Dej, după ce a devenit campion cu Corona Brașov
Blăjeanul Tudor Balu, transfer la Unirea Dej, după ce a devenit campion cu Corona Brașov
După ce a devenit campion național cu Corona Brașov, tânărul voleibalist din Blaj Tudor Balu a semnat cu CS Unirea Dej, echipă ce are un nou antrenor grecul Nikolaos Gitzekos, după ce sezonul trecut a terminat pe poziția a 10-a în Divizia A1.
Cu o statură impunătoare și o abilitate remarcabilă de a coordona jocul, Tudor Balu este cunoscut pentru precizia și creativitatea sa în teren. Talentul său nu a trecut neobservat, iar semnarea contractului cu CS Unirea Dej-Volei marchează un pas important în cariera sa.
„ Suntem încântați să-l avem pe Tudor în echipă. Capacitatea lui de a pasa mingea cu precizie și viziunea sa de joc vor aduce un plus considerabil echipei noastre” , a declarat antrenorul principal al CS Unirea Dej-Volei.
Tudor Dan Balu și-a început cariera în volei la o vârstă fragedă și a progresat rapid, devenind un jucător esențial pentru echipele sale anterioare. Înălțimea sa de 194 cm îi conferă un avantaj semnificativ la fișier, iar tehnica sa este admirată de coechipieri și adversari deopotrivă. De asemenea, Tudor a făcut parte și din lotul lărgit al naționalei României în pregătirea echipei de seniori în competiția Golden League.
„ Semnarea cu CS Unirea Dej-Volei este o oportunitate imensă pentru mine și sunt nerăbdător să contribui la succesul echipei. Îmi doresc să crească și să învăț alături de colegii mei și să atingem performanțele înalte împreună ”, a spus Tudor Dan Balu.
Nou-promovata Corona Brașov, o echipă înființată în urmă cu doi ani, a realizat cea mai mare surpriză din istoria voleiului autohton, în campionatul anterior, când a cucerit titlul din postura de nou-promovată, după 5 ani în care Arcada Galați a luat. trofeul. Tudor Balu (a împlinit 20 de ani în 1 mai), este considerat unul dintre cei mai promițători ridicători din țară, iar în ultimele două campionate a evoluat la Corona Brașov, după ce a cunoscut botezul primei scene la SCM Zalău.
informatii: CS Unirea Dej-Volei
sursa: Ziarul Unirea
Sport
CSM Unirea Alba Iulia, doar egal cu Reghinul: Remiză și pentru CSU Alba Iulia
CSM Unirea Alba Iulia, doar egal cu Reghinul: Remiză și pentru CSU Alba Iulia
Cele două echipe de liga a treia din Alba Iulia au încheiat la egalitate meciurile disputate în etapa a 13-a.
În nocturnă pe Stadionul „Cetate”, CSM Unirea Alba Iulia nu a reușit să treacă de penultima clasată în seria a șaptea a eșalonului fotbalistic terț. Partida cu Avântul Reghin s-a încheiat cu scorul de 1-1, după ce oaspeții au condus la pauză. Golul „alb-negrilor” a fost marcat de Indrei.
CS Universitar din Alba Iulia a terminat nedecis, scor 2-2, confruntarea din deplasare cu Unirea Dej, în care a condus cu 1-0, după care gazdele au egalat și au intrat în avantaj.
Banyoi – din penalty și Niakate au fost marcatorii golurilor formației universitare albaiuliene.
foto: Cătălin Crăciun (CSM Unirea Alba Iulia)
Sport
Campionatul de fotbal al IPJ Alba, la final
Campionatul de fotbal al IPJ Alba, la final
În perioada februarie-noiembrie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, a organizat un turneu de fotbal, competiție internă la care au participat opt echipe.
S-au disputat 14 etape, în sistem tur-retur, în mai multe locații din județ.
Au participat aproximativ 90 de polițiști.
Poliția Orașului Teiuș s-a clasat pe primul loc, Poliția Municipiului Alba Iulia și-a adjudecat al doilea loc, iar Poliția Orașului Cugir a ocupat al treilea loc. Cupa Fair-Play a fost oferită Poliției Municipiului Blaj. Cei mai buni jucători au fost Martin Bortha din echipa Poliția Orașului Teiuș și Marius Coroiu din echipa Poliția Municipiului Alba Iulia.
Cel mai bun portar a fost desemnat Dan Napău din echipa Poliția Orașului Teiuș, iar golgheter al campionatului a fost Paul Mucea din echipa Apuseni Pol.
Sport
Zsebe Andrea (LPS Alba Iulia), două medalii la Campionatele Naționale de înot
Zsebe Andrea (LPS Alba Iulia), două medalii la Campionatele Naționale de înot
Zsebe Andrea (LPS Alba Iulia) a cucerit două medalii la Campionatele Naționale de înot pentru seniori, tineret, juniori I și II, în bazin de 25 de metri.
Competiția s-a disputat la Otopeni, reunind la start 536 de concurenți, de la 83 de cluburi.
Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a participat cu 10 sportivi, majoritatea juniori, pregătiți de profesorii Nicolae Bob și Marius Lobonțiu.
Cele mai bune rezultate au fost obținute de Zsebe Andrea, eleva antrenorului Nicolae Bob, care a reușit să obțină două distincții, la categoria juniori II, o medalie de argint în proba de 100 metri bras și o medalie de bronz în proba de 50 metri bras. Totodată, înotătoarea s-a clasat pe locul 4 în probele de 200 m mixt și 200 m bras, precum și pe locul 8 la categoria junioare I în proba de 100 m bras.
O comportare meritorie a avut și ștafeta combinată de juniori II, în componența Adrian Mărginean, Andrea Zsebe, Tudor Buțu, Iris Cherteș, clasată pe locul cinci în proba de 4x50m mixt,
Au realizat calificări în finale și performante de timp bune și foarte bune și următorii: *Daria Adam – calificare în finala A a probei de 200 m fluture unde a terminat a opta în clasamentul la tineret și seniori; *Sergiu Rus – calificări în finalele C în probele de 50 m spate și 100m spate unde s-a clasat pe locul 12 și finala C în proba de 200 m spate unde s-a clasat pe locul 14, toate la juniori I; *Clara Adam – calificări în finalele C în probele de 100 m spate și 200 m spate unde s-a clasat pe locul 14 și finala C în proba de 50m spate unde s-a clasat pe locul 17, toate la juniori I; *Tudor Buțu – locul 11 în proba de 100 m bras, la juniori II; *Iris Cherteș – locul 11 în proba de 200 m spate la juniori II; *Adrian Mărginean – locul 13 în proba de 100 m spate, la juniori II; *Vlad Moldovan – locul 20 în proba de 200 m spate, la juniori I; *Ada Medruț – locul 29 în proba de 100 m spate, la juniori I.
La finele acestei săptămâni, doi înotători de la LPS Alba Iulia sunt prezenți la Reșița pentru Campionatul Național de Poliatlon, copii, 10 ani.
sursa: Ziarul Unirea
-
Știriacum 4 zile
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 4 zile
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 5 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum o zi
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani
-
Știriacum o săptămână
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum o săptămână
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 4 zile
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum 2 săptămâni
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie