Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Știri

Modernizarea infrastructurii educaționale pentru două unități de învățământ din Abrud. Licitația lansată pe SEAP

Publicat

în

Modernizarea infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din Abrud

Administrația orașului Abrud, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede modernizare infrastructurii educaționale a două unități de învățământ din oraș, respectiv liceul „Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud și școala gimnazială „Avram Iancu ” Abrud. Valoarea totală estimată este de 648.894,20 lei fără TVA.

Administrația orașului Abrud, urmărește să achiziționeze mobilier în săli de clasă, laborator de informatică și cabinet de consiliere psihopedagogica în cadrul proiectului cu titlul „DOTAREA CU MOBILIER, MATERIALE DIDACTICE SI ECHIPAMENTE DIGITALE A UNITĂȚILOR DE ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR DIN ORASUL ABRUD, JUDETUL ALBA”, Contract de finanțare nr. 454DOT/2023, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Prin această achiziție se urmărește creșterea capacității de reziliență a 2 unități de învățământ din Abrud, prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv, până la finalizarea proiectului. Conform caietului de sarcini, proiectul se va implementa în Județul Alba, Orașul Abrud, str. Piața Eroilor, nr. l, la sediul Orașului Abrud si in sediile din Orașul Abrud ale beneficiarilor reali:

1.Liceul „Horea, Cloșca și Crișan ” Abrud ;
2.Școala gimnazială „Avram Iancu ” Abrud;

Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, Orașul Abrud va echipa cu mobilier școlar următoarele:

a) Școala Gimnazială „Avram Iancu” Abrud :

– 7 săli de clasă în valoare totală de 82.146,00 lei ;
– 1 laborator multidisciplinar în valoare de 55.630 lei;
– 1 cabinet școlar în valoare de 15.052 lei ;
– 1 cabinet asistență psihopedagogică în valoare de 7.573,00 lei

b) Liceul „Horea, Cloșca și Crișan” Abrud :

– 20 săli de clasă în valoare totală de 393.512,00 lei ( 19.675,60 lei/sală de clasă);
– 1 laborator multidisciplinar în valoare de 55.630;
– 1 cabinet școlar în valoare de 19.675,60 lei:
– 1 cabinet de asistență psihopedagogică în valoare de 19.675,60 lei:

Dotarea cu mobilier școlar a instituțiilor anterior menționate va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor educaționale și psihopedagogice prestate de acesta și va ușura munca persoanelor care își desfășoară activitatea la nivelul lor.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, trecere la programul de iarnă

Publicat

în

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia, trecere la programul de iarnă

Începând de marți 1 octombrie 2024, până în 30 aprilie 2025, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Alba Iulia are programul de funcționare de iarnă.

Programul de funcționare este zilnic între orele 9.00 și 17.00.

„Vă așteptăm în continuare cu același drag, în orice zi, în orice clipă”,  au transmis reprezentanții centrului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia va fi „Capitala Tineretului din România” în anul 2026

Publicat

în

Alba Iulia a câștigat titlul „Capitala Tineretului din România” pentru anul 2026 cu programul #yoUthNITED

Anual, un oraș din țară primește titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte și este sprijinit financiar, prin formare și consultanță în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. Programul este susținut de către: Consiliul Tineretului din România, Federația Tinerilor din Cluj, Grupul PONT și Banca Comercială Română.

Conceptul #yoUthNITED, care a adus titlul ”Capitala Tineretului din România” 2026 orașului Alba Iulia, a luat naștere din nevoia tinerilor de a avea o voce comună pentru a orchestra o schimbare de durată, poziționându-i ca arhitecți ai viitorului pentru orașul lor. Pilonii care stau la baza programului sunt: Sănătate | Dezvoltare profesională | Implicare în comunitate | Educație non-formală | Infrastructură.

Programul #yoUthNITED urmărește crearea unui ecosistem sustenabil și sănătos pentru tineri în Alba Iulia, în cadrul mediului asociativ, prin intermediul unei mișcări dedicate lor și colaborării dintre aceștia, sectorul privat și cel public. Obiectivul principal este implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea comunității, oferindu-le sprijin și resurse pentru a deveni actori principali ai schimbării.

Inițiativa își propune să construiască parteneriate durabile, să asigure resurse accesibile și echitabile, să creeze un mediu sigur pentru tineri cu mecanisme de raportare și protecție. Prin activități diverse – educație non-formală și informală, platforme de voluntariat și campanii de informare – programul își propune să susțină dezvoltarea personală și socială a tinerilor. Totodată, se încurajează inovația și coeziunea în comunitate, asigurându-se că nevoile și interesele tinerilor sunt respectate.

Activitățile planificate includ sesiuni educative, workshop-uri, activități recreative, campanii de informare și evenimente tematice, toate menite să ofere un mediu de învățare flexibil și atractiv pentru tineretul local. Ecosistemul creat va beneficia de resurse, spații și mentori, cu sprijin din partea sectorului privat și public, pentru a asigura succesul și sustenabilitatea pe termen lung.

Alba Iulia va beneficia de un premiu în valoare de 50.000 euro, oferit de Banca Comercială Română, ce reprezintă un punct de pornire pentru finanțarea activităților propuse. Titlul ”Capitala Tineretului din România” va oferi orașului Alba Iulia oportunitatea de a atrage alte finanțări din diferite surse, publice și private, dar și dreptul de a găzdui Summitul Tinerilor și Gala Tineretului din România, ediția 2026.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Alba Iulia și Rimetea în topul celor mai căutate destinații turistice

Publicat

în

Alba Iulia și Rimetea în topul celor mai căutate destinații turistice

Comuna Rimetea se situează pe locul 5 în topul celor mai căutate destinații turistice, în funcție de oferta unităților de cazare și rezervări, alături de municipiul Alba Iulia, ce se situează pe locul 10.

Asta reiese dintr-un studiu efectuat de TravelMint, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România, care își propune să devină „Google-ul rezervărilor”.

Conform celor prezentate de Travel Mint, între cele peste 7.500 de oferte prezente și prezentate pe platforma jucătorului pe piața rezervărilor hoteliere din România, comuna Rimetea înregistrează un număr de 49 de unități de cazare, iar municipiul Alba Iulia un număr de 60 de unități de cazare, aflate în topul căutărilor, preferințelor și rezervărilor efectuate de cei care utilizează platforma.

Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul şi Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia și Croaţia), cu vânzări de peste 200 milioane de euro şi peste 500 de angajaţi.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziţionat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce şi media din Polonia, cotată la bursă şi cu sediul în Varşovia.

foto: facebook Județul Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba