Rămâi conectat

Eveniment

Cugir: Întâlnire cu un specialist în patologie anatomică și medicină de laborator

Publicat

în

Întâlnire cu un specialist în patologie anatomică și medicină de laborator, la Cugir

Primarul  Cugirului, Adrian Teban, a fost gazda unei întâlniri cu prof. dr. Diana Ionescu – specialist în patologie anatomică și medicină de laborator.
Întalnirea de la Primăria Cugir a deschis, potrivit reprezentanților administrației locale, noi oportunități pentru cetățenii din oraș. Diana Ionescu a asigurat de disponibilitatea dânsei în ceea ce privește discuțiile și găsirea împreuna cu personalul Spitalului Orășenesc Cugir, a celor mai bune practici pentru prevenția cancerului, bazate pe know-how-ul și experiența vastă, acumulată de-a lungul anilor.
Diana Ionescu s-a născut la Cugir, iar de la vârsta de la 27 de ani este stabilită în Canada. Este absolventă a Facultății de Medicină Generală a Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca (1995) și a programului de rezidențiat cu dublă specializare în anatomie patologică și medicină de laborator al Universității Pittsburgh Medical Center (2005), cu subspecializare în patologia ginecologică la Vancouver General Hospital (2006).
Este director medical la Departamentul de Patologie, Institutul Oncologic – Vancouver, coordonator Laborator screening cancer de col uterin pentru provincia Columbia Britanică.
Din 2016, este fondatoarea și președinta unei conferințe de patologie anatomică și moleculară, unica în Canada. Din 2020 a creat și moderează lunar extensia online a acestei conferințe multidisciplinare de Oncologie și Patologie, cu participare gratuită din peste 15 țări, inclusiv România. Luptă ca voluntar pentru educarea diasporei române prin realizarea de știri, interviuri și reportaje medicale.
Este profesor de patologie la University of British Columbia, cu expertiză clinică în cancerele ginecologice, de sân şi de plămân. În 2022 a devenit director medical al Laboratorului central care deservește Programul provincial de Screening pentru cancerul de col uterin pentru întreaga provincie British Columbia, unul dintre cele mai vechi programe din lume pentru screeningul acestui tip de cancer. Înființat în 1954, programul procesează anual peste 600.000 de examene Papanicolau și determină strategiile și programele de testare și vaccinare HPV.
Diana Ionescu este un avocat activ pentru medicina preventivă și pentru rolul patologului în diagosticul și tratamentul cancerului. În România a participat în ultimii ani ca lector invitat la diverse evenimente organizate de preventie si tratare a cancerului.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Eveniment dedicat prevenirii consumului de droguri, la UAB

Publicat

în

Eveniment dedicat prevenirii consumului de droguri, la UAB

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a găzduit un eveniment deosebit, dedicat prevenirii consumului de droguri, în cadrul proiectului „Viitorul tău, Alegerea ta! Împreună pentru Prevenirea și Combaterea Consumului de Droguri”, realizat în parteneriat cu Penitenciarul Aiud, Instituția Prefectului Alba, Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Centrul Regional Antidrog Alba Iulia.

Peste 150 de studenți și cadre didactice s-au alăturat unei experiențe interactive, construite în jurul unui dialog autentic cu trei persoane private de libertate din Penitenciarul Aiud, foste consumatoare de alcool și substanțe interzise. Dialogul a fost facilitat și realizat sub îndrumarea reprezentanților Penitenciarului Aiud, comisarul șef de poliție penitenciară Ciprian Sabău, director adjunct Educație și Asistență Psihosocială și a psihologului Florin Badale.

Întâlnirea a fost împărțită în două sesiuni distincte, aducând în prim-plan povești de viață marcante și lecții impresionante.

Pe parcursul celor două sesiuni distincte, participanții au ascultat mărturii despre impactul devastator al consumului de droguri și au avut posibilitatea să adreseze întrebări despre deciziile și circumstanțele care au condus la comportamente infracționale.

„Fiecare poveste de viață a devenit o lecție valoroasă pentru tinerii din comunitatea academică. Acest eveniment reflectă angajamentul universității noastre de a promova un mediu educațional sănătos și de a contribui activ la prevenirea consumului de substanțe interzise în rândul tinerilor”, se arată într-un comunicat de presă al UAB.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Conferințe duhovnicești, în Postul Nașterii Domnului, organizate de ASCOR Alba Iulia

Publicat

în

Conferințe duhovnicești, în Postul Nașterii Domnului, organizate de ASCOR Alba Iulia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în perioada Postului Nașterii Domnului, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – Filiala Alba Iulia organizează o serie de conferințe duhovnicești. Întâlnirile vor avea loc în Aula Mare „Dumitru Stăniloae” din incinta Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, în zilele de 28 noiembrie, 5 decembrie și 12 decembrie.

Prima întâlnire din acest post se va desfășura joi, 28 noiembrie, avându-o ca invitată specială pe Stavrofora Maria Magdalena Gherghina, care va susține conferința intitulată „Practica rugăciunii în viața unui tânăr și nevoia de călăuzire duhovnicească”. Maica Maria Magdalena Gherghina este stareța Mănăstirii Dragomirna (Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților). În paralel cu nevoința specifică viețuirii monahale, preacuvioșia sa a manifestat pe parcursul timpului o preocupare intensă pentru studiu, cercetând cu minuțiozitate arhiva Mănăstirii Dragomirna. Ulterior, Stavrofora Maria Magdalena a obținut titlul de doctor în Istorie.

Invitatul celui de-al doilea eveniment duhovnicesc este părintele arhid. lect. univ. dr. Adrian-Sorin Mihalache, cadru didactic universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. În data de 5 decembrie, sfinția sa, licențiat în Matematică și în Teologie, va rosti prelegerea intitulată „Capcanele inteligenței și smerita cugetare. Despre conștiința limitelor și importanța ei în educația adolescenților și în viața spirituală”. Părintele Adrian-Sorin Mihalache este doctor în Filozofie (2011), doctor în Medicină (2023) și doctorand în Teologie la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Cea de-a treia conferință, programată în data de 12 decembrie, îl va avea ca invitat special pe Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei. Ierarhul va susține conferința intitulată „Comuniune activă în Liturghie. Bucurie sfântă sau automatism religios?”. Preasfinția Sa a absolvit cursurile Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu în anul 1994, studiind ulterior la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Atena. În urmă cu 29 de ani, a fost tuns în monahism la Mănăstirea Hodoș-Bodrog din Arhiepiscopia Aradului. În data de 8 iulie 2007, a fost hirotonit arhiereu de către Mitropolitul Nicolae Corneanu al Banatului.

Cele trei întâlniri duhovnicești vor debuta, în zilele programate, la ora 18.00. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, conferințele fiind transmise în direct pe pagina oficială de Facebook ASCOR Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Spectacol „Alba unește România”, de 1 Decembrie, Ziua Națională 2024, la Alba Iulia

Publicat

în

Spectacol „Alba unește România”, de 1 Decembrie, Ziua Națională 2024, la Alba Iulia

Pe 1 Decembrie, cu prilejul Zilei Naționale a României, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba va organiza, începând cu ora 18.30, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, un spectacol folcloric extraordinar denumit „Alba unește România”. 

Spectacolul, regizat de Elise Stan, va fi prezentat de Iuliana Tudor.

Conducerea muzicală va fi asigurată de Alexandru Pal.

Spectacolul va fi susținut de artiști din toate zonele istorice ale României.

Accesul în sala de spectacole se va face în limita locurilor disponibile pe bază de rezervare a locului.

Prețul de rezervare a locului este de 10 de lei de persoană.

Rezervările pot fi făcute la casa de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba