Rămâi conectat

Educație și Cultură

Prestații remarcate ale elevilor militari din Alba Iulia la o sesiune de comunicări științifice

Publicat

în

La o sesiune de comunicări științifice, prestații remarcate ale elevilor militari din Alba Iulia

Elevii de la colegiul militar din Alba Iulia interesați de cunoașterea trecutului și care vor să știe cine sunt și cine ar putea deveni în raport cu istoria s-au remarcat din nou la faza județeană a Sesiunii de referate și comunicări ştiinţifice, la disciplina istorie.
Elevul fruntaș Daniel Kim și elevul fruntaș Eduard Oancea, ambii din clasa a X-a, coordonați de profesorul Dan Anca, au realizat referate și comunicări pe o temă propusă chiar de ei, acestea fiind apreciate de comisia de evaluare.
Cu dublă cetățenie, română și coreeană, elevul fruntaș Daniel Kim a dorit să cunoască mai bine istoria jumătății sale coreene, astfel că și-a ales să realizeze lucrarea intitulată „Primul conflict al Războiului Rece. Războiul Coreean (1950-1953)”. Lucrarea, bine documentată și elaborată, i-a adus premiul I, cu cel mai mare punctaj din cele nouă lucrări prezentate de către elevii participanți, iar acest premiu îi oferă lui Daniel șansa de a participa la etapa națională a acestei sesiuni.
„Fiind pe jumătate român și pe jumătate coreean, am vrut să descopăr mai mult despre istoria identității mele coreene. Astfel, cu susținerea și ajutorul profesorului meu de istorie, am compus un material despre cel mai semnificativ eveniment din istoria coreeană, și anume Războiul Coreean. Datorită faptului că m-am pregătit riguros în zilele anterioare sesiunii de comunicări, am reușit să prezint fără emoții majore proiectul și să câștig Premiul I, premiu care mi-a adus calificarea la etapa națională. Aceasta este o realizare importantă pentru mine și un semn clar că efortul și timpul investit în studierea Războiului Coreean au dat roade”, a mărturisit elevul fruntaș Daniel Kim.
Lucrarea intitulată „Operațiunea Rheinubung” și realizată de către elevul fruntaș Eduard Oancea a fost premiată cu mențiune. Pentru redactarea acestei lucrări, Eduard a consultat documente unice aflate în colecțiile Arhivelor Naţionale Germane, iar documentarea pentru redactarea lucrării l-a ajutat să își dezvolte anumite abilități.
„Pentru mine, participarea la sesiunea de comunicări știinţifice la disciplina istorie a reprezentat o experienţă, fiind pasionat de istorie, în special cea a secolului XX. Pe parcursul realizării acestei lucrări am reușit să intru în posesia unor documente unice și să îmi formez calitățile de orator și redactor. Tema pe care am ales-o pentru acest concurs se datorează în mare parte mass-mediei, tema pe care am abordat-o făcând referire la una din navele celui de-al Doilea Război Mondial care astăzi reprezintă o legendă, atât pentru mine cât și pentru cei pasionaţi de istorie navală. Compunerea lucrării mele nu a fost foarte grea, domnul profesor de istorie fiind cel care m-a sprijinit și îndrumat în redactarea științifică a lucrării, dar intrarea în posesia documentelor pe care le-am solicitat la Biblioteca Arhivelor Naţionale Germane s-a dovedit partea dificilă a lucrării, acestea fiind foarte greu de obținut. Participarea la concursul de eseuri la disciplina istorie a reprezentat și un prilej de a colabora cu domnul profesor și de a descoperi mai multe informații despre domeniul de care sunt interesat, dar, mai mult de atât, participarea la acest concurs a reprezentat un mijloc de autocunoaștere, lucrarea mea fiind o oglindă a personalității mele”, a spus elevul fruntaș Eduard Oancea.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Educație și Cultură

Vizită de studiu în zona Munților Apuseni cu tematica „Tinerii și antreprenoriatul în turism” a studenților UAB

Publicat

în

Vizită de studiu în zona Munților Apuseni cu tematica „Tinerii și antreprenoriatul în turism” a studenților UAB

Zilele trecute s-a desfășurat o activitate cu studenții și pentru studenții Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia în cadrul proiectului „Școala inovativă de antreprenoriat a studenților UAB”, proiect finanțat din Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Proiectul are ca scop încurajarea spiritului antreprenorial al studenților și absolvenților din comunitatea academică a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia prin continuarea demersurilor instituționale anterioare pe linia susținerii activităților societății antreprenoriale studențești. Astfel, asigurarea continuității dezvoltării competențelor antreprenoriale în rândul studenților de la toate nivelurile de studii și absolvenților prin inițiative antreprenoriale inovatoare este esențială și va conduce la creșterea capacității de inserție profesională, va favoriza înființarea și dezvoltarea afacerilor.

Mai exact s-a efectuat vizita de studiu tematică „Tinerii și antreprenoriatul în turism”, ediția a doua, pe durata de două zile, la firme și alte organizații de turism reprezentative din zona Munților Apuseni – Albac, Roșia Montană și Gârda de Sus. Au participat studenți, experți din proiect, reprezentanți ai mediului de afaceri din industria ospitalității, cadre didactice și alți actori ai pieței turistice. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, s-a asigurat contactul nemijlocit cu mediul de business și au fost prezentate condițiile, resursele necesare pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor în turism, exemple de bune practici care vor conduce la dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale studențești.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Bursa de studiu „Dragoș Zaharia”, lansată de Rotary Club Alba Iulia

Publicat

în

Bursa de studiu „Dragoș Zaharia”, lansată de Rotary Club Alba Iulia

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis a lansat bursa de studiu „Dragoș Zaharia”. 

Bursa a fost oferită tânărului Gabriel Iosif Chirilă, un elev de nota 10, de la Școala Gimnazială „Iuliu Maniu” din Vințu de Jos. Gabriel Iosif Chirilă a fost ales ca prim beneficiar al bursei datorită seriozității, modestiei și implicării sale constante în activitățile școlare și extrașcolare.

„În ședința cu numărul 10 a Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis ne-am adunat pentru a omagia un om de nota 10. Dragoș Zaharia a fost un rotarian care a trăit deviza „a servi mai presus de sine” nu doar prin vorbe, ci și prin fapte, zi de zi. Dragoș a fost mai mult decât un membru fondator al clubului nostru – a fost un prieten adevărat, un model de dedicare și altruism. În onoarea sa, am lansat Bursa de studiu „Dragoș Zaharia”.
La această ședință emoționantă au fost alături de noi soția și cei doi copii ai lui Dragoș, precum și PDG Ovidiu Valeriu Coș de la Rotary Club Alba Iulia. Am împărtășit amintiri despre omul care ne-a inspirat pe toți și am reafirmat angajamentul nostru de a continua proiectele începute de el. Cifra 10 simbolizează excelența, iar Dragoș va rămâne în inimile noastre ca un om de nota 10, un exemplu de bunătate și generozitate. Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină”, au transmis reprezentanții Rotary Club Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Educație și Cultură

Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la o nouă întâlnire cu micii cititori

Publicat

în

Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la o nouă întâlnire cu micii cititori

Vineri 25 octombrie, la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc o nouă întâlnire a micilor cititori care fac parte din Clubul de lectură „Lucian Blaga”.

Întâlnirea va debuta la ora 16.00, la sediul bibliotecii, cu un cuvânt de bun venit din partea organizatorilor și cu integrarea noilor membrii. Cărțile care vor fi lecturate și dezbătute cu acest prilej sunt: „Copacul cu 13 etaje”, autor Andy Griffiths și „Vincent van Gogh”, carte ce face parte din colecția „Micii mei eroi”. Cele două cărți au fost propuse de membrii clubului la ședința anterioară, iar dezbaterea pe marginea celor citite va fi moderată de responsabila de proiect, bibliotecara Luiza Pop.

Clubul de lectură „Lucian Blaga” se reunește o dată pe lună și se adresează copiilor de vârstă școlară, iar cărțile discutate la fiecare întâlnire pot fi împrumutate pe baza unui permis de bibliotecă de la Secția de împrumut carte pentru copii. Informații despre modalitatea de obținere a permisului de bibliotecă și actele necesare se pot obține de pe site-ul bibliotecii județene sau telefonic. Activitatea Clubului de lectură „Lucian Blaga” este organizată de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Toți copiii care iubesc lectura sunt așteptați la bibliotecă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba