Rămâi conectat

Știri

Banca pentru Alimente dă start apelului de voluntari pentru cea mai mare campanie de solidaritate în Alba și alte județe: Cum funcționează Colecta de Alimente

Publicat

în

Banca pentru Alimente dă start apelului de voluntari pentru cea mai mare campanie de solidaritate la nivel național, cu un impact semnificativ în viața celor nevoiași.

Colecta de Alimente se va desfășura în 15-17 decembrie 2023 în câteva sute de magazine din toată țara, iar în județele Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud, deservite de Banca pentru Alimente Cluj, sunt implicate 94 magazine și supermarketuri.

Înscrierile ca voluntari în cadrul colectei se încheie joi, 30 noiembrie.

„Colecta de Alimente este un moment în care învățăm să fim mai atenți la nevoile celorlalți și să ne implicăm prin propriul nostru gest de solidaritate. Îi invităm pe toți cei care vor să ajute să devină voluntari, iar împreună să hrănim speranța.

Alături de persoanele care donează și de organizațiile partenere ale Băncii pentru Alimente, voluntarii sunt inima campaniei noastre de colectare de alimente. Ei sunt legătura directă dintre generozitatea comunității noastre și persoanele care au mai mare nevoie de ajutor”, declară Andreea Bobiș, vicepreședintele Băncii pentru Alimente Cluj.

Cum funcționează Colecta de Alimente
În fiecare regiune din România unde activează cele nouă Bănci Regionale pentru Alimente, voluntari dedicați se implică la nivel local, în cadrul magazinelor partenere, iar aici se strâng alimente de bază ce sunt donate de clienții magazinelor.
În toate unitățile de alimentație incluse în program sunt amplasate cutii speciale, după casele de marcat, unde clienții pot face un gest concret de solidaritate, prin cumpărarea și donarea unor alimente de bază neperisabile. Cu ajutorul voluntarilor, clienții magazinelor află detalii despre campanie.
Cum poți deveni voluntar
Persoanele interesate să se implice trebuie să completeze până la finalul lunii formularul de înscriere online disponibil pe https://bancapentrualimente.ro/voluntariat-colecta-nationala-de-alimente/.
Se pot înscrie persoanele majore, iar tinerii care au împlinit 16 ani au nevoie de acordul scris al părinților. Pentru cei care doresc să participe împreună cu prietenii, colegii de la serviciu sau de la școală, înscrierea se poate face în grup.
Nu se cer anumite cunoștințe sau abilități specifice, tot ceea ce contează este ca persoanele care se înscriu să dorească să se implice cu pasiune și bucurie și să fie disponibile pentru deplasarea fizică în magazinele partenere în perioada 15-17 decembrie.
Fiecare voluntar va putea alege județul și orașul în care vrea să se implice.

„Voluntarii ne ajută să transmitem partea umană a campaniei, ei vor putea comunica direct cu clienții despre colectă. Interacțiunea de la om la om e altfel față de prezența unui pliant. Ne dorim ca cei care pășesc în magazinele partenere să înțeleagă la cald care e impactul pe care ei îl pot avea dacă aleg să doneze alimente.

Experiența ne-a demonstrat că cele mai multe alimente au fost donate acolo unde au fost prezenți voluntari, acolo unde oamenii au întâlnit alți oameni care i-au încurajat prin propriul gest concret de ajutor. Putem spune că oamenii au donat pentru că au întâlnit alți oameni”, spune vicepreședintele Băncii pentru Alimente Cluj, Andreea Bobiș.

Patru motive ca să devii voluntar în cadrul Colectei Naționale de Alimente:
• Voluntariatul îți va hrăni sufletul, iar alimentele colectate cu ajutorul tău vor hrăni speranța celor în nevoie.
• Vei face astfel o diferență reală în viața celor nevoiași din comunitate și vei fi împlinit să știi că mii de oameni vor avea o masă demnă de sărbători și datorită ție.
• Vei avea ocazia să întâlnești oameni cu inimă mare și îți vei dezvolta abilități de comunicare.
• Vei avea satisfacția că ai contribuit la combaterea foametei și a sărăciei în rândul celor mai vulnerabili din comunitatea ta.
Înscrierea ca voluntar se face online completând acest formular, până cel târziu în 30 noiembrie:
https://bancapentrualimente.ro/voluntariat-colecta-nationala-de-alimente/.
Persoanele care vor să ajute, însă nu reușesc să se implice ca voluntari la campania din 15-17 decembrie, pot ajuta printr-o donație lunară de 2 euro pe lună, printr-un sms cu textul HRANA la numărul 8845. Astfel, fiecare donator ajută la salvarea de la risipă a unei cantități de aproximativ 9 kilograme de mâncare/lună, hrană care ajunge la ONG-uri care deservesc oameni în nevoie din județele Cluj, Alba, Sibiu și Bistrița-Năsăud.
Federația Băncilor pentru Alimente din România cuprinde nouă Bănci Regionale pentru Alimente în București, Cluj, Roman, Oradea, Brașov, Timișoara, Constanța, Craiova, Galați.

Aceasta este o mare rețea națională de solidaritate la dispoziția societății, organizațiilor caritabile și a celor mai vulnerabili dintre noi, o punte între existența surplusului de alimente și cei care au mai multă nevoie de hrană.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

La Alba Iulia, de astăzi, ”Săptămâna Europeană a Mobilității”: În 20 septembrie, transportul public gratuit pe toate autobuzele STP

Publicat

în

Astăzi începe ”Săptămâna Europeană a Mobilității”

În perioada 16-22 septembrie, se va desfășura a XXIII-a ediție a campaniei ”Săptămâna Europeană a Mobilității”, care promovează schimbarea comportamentului în favoarea mobilității active, a transportului public și a altor soluții de transport curate și inteligente.

În cadrul acestei inițiative, angajații municipalității sunt încurajați să vină la serviciu cu mijloace de transport în comun, cu bicicleta sau pe jos.
”Vineri, 20 septembrie 2024, transportul public va fi GRATUIT pe toate autobuzele STP, pentru toți cei care vor să folosească rețeaua modernă de transport în comun din Alba Iulia.
Tot vineri, dar după orele de program, angajații care doresc pot face un tur al municipiului cu autobuzul electric sau cel etajat, atât ca oportunitate de a petrece timp împreună, în afara spațiului de lucru convențional, cât și de a conștientiza, încă o dată, importanța utilizării transportului public, mai ales că lucrările la proiectele de mobilitate se apropie de final”, a declarat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Lucrări pe ultimul tronson al loturilor de mobilitate urbană din Alba Iulia

Publicat

în

Lucrări pe ultimul tronson al loturilor de mobilitate urbană din Alba Iulia

În aceste zile a început execuția lucrărilor de dublare a conductei de canalizare din zona cimitirului municipal din Alba Iulia, lucrări pentru care s-a întârziat cu aproape 3 luni finalizarea ultimului lot al proiectului de mobilitate.

La orice ploaie mai serioasă în acea zonă erau mari probleme cu preluarea și transportul apelor pluviale, fiindcă vechea rețea era subdimensionată.

„Chiar dacă, inițial, această problemă nu s-ar fi rezolvat prin lucrările de mobilitate, am preferat să le întârziem decât să „îngropăm gunoiul sub preș” și să ne trezim, la următoarea ploaie, că suntem în aceeași situație. Am hotărât, alături de constructor, proiectanți și colegii de la APA CTTA, să dublăm porțiunea de conductă subdimensionată, anume de la intersecția cu strada Octavian Goga și până la strada Traian. Dublarea, pe toată lungimea de 480 de metri, se va face cu conducte ceramice cu diametrul interior de 100cm și cămine de vizitare, care vor fi așezate în paralel cu vechea conductă.

Sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie să finalizăm aceste lucrări și să scăpăm de disconfortul creat în zonă”, a precizat primarul Gabriel Pleșa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Drumul TransRegio Blaj-Teiuș-A10, proiect implementat de Primăria Municipiului Blaj, într-o nouă etapă

Publicat

în

Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10, proiect implementat de Primăria Municipiului Blaj, intră într-o nouă etapă

Împreună cu Secretarul General al Municipiului Blaj, Sergiu Ștefănescu, primarul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a participat, la București, la ședința Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), unde a fost susținut proiectul drumului TransRegio Blaj – Teiuș – A10, după avizarea acestuia de către APM Alba, proiect care va fi implementat, pe întreg tronsonul de 20,9 km, de Primăria Municipiului Blaj, a precizat edilul Blajului.

Proiectul a primit avizul Comisiei Tehnice pentru Siguranța Circulației Rutiere și va intra într-o nouă etapă de implementare!

„Sperăm ca până la începutul anului viitor, cel târziu în luna martie 2025, proiectul să beneficieze de toate avizele necesare, astfel încât să fie votat în Guvernul României și să avem Hotărârea de Guvern care să ne permită organizarea licitației pentru lucările de execuție. Ne dorim că investiția să înceapă cât mai repede, pentru a fi finalizată în anul 2028!”, a precizat edilul din Blaj.
„Modernizare DN 14B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții aprobat în Master Planul General de Transport al României, finanțat exclusiv prin Programul Operațional de Transport 2021 – 2027, care se desfășoară pe raza județului Alba și care traversează teritoriul următoarelor unități administrativ-teritoriale: Teiuș, Mihalț, Crăciunelu de Jos și Blaj, în intravilanul și extravilanul acestora.

În lungime de 20,9 km (foto: traseul verde pe planuri; punct de reper: calea ferată reprezintă traseul roșu), noul drum va cuprinde sectoare care traversează actualul DN 14B și 4 zone de drum nou. Nu vor mai exista localități traversate pe ruta Blaj – Teiuș și nici pasaje de cale ferată, fiind prevăzute construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuș și Crăciunelu de Jos și scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos. În plus, la ieșirea din Crăciunelu de Jos spre Blaj va exista un sens giratoriu care va face ca drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10 să coboare, pe un sector nou, către lunca râului Târnava, având un punct de apropiere de 12 metri față de râul Târnava, revenind către axul drumului existent doar în proximitatea Heliportului Blaj, evitându-se astfel serpentinele de la intrarea/ieșirea din Blaj.

Drumul TransRegio Blaj – Teiuș – A10 are ca obiectiv principal siguranța rutieră maximă – zero accidente și reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de mobilitate pentru Blaj și pentru județul Alba. Alături de Varianta Ocolitoare a municipiului Blaj, va asigura o conexiune rapidă a Blajului cu autostrada A10 (Sebeș – Turda).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba