Rămâi conectat

Tineret

Cum să alegi culoarea care ți se potrivește când decizi să îți vopsești părul!

Publicat

în

Părul este unul dintre cele mai valoroase atuuri de care dispune o femeie. Află de pe radiounirea.ro cum să alegi nuanța cea mai potrivită pentru o imagine perfectă.

Reguli de care trebuie să ții cont când îți alegi culoarea pentru păr:

Pentru pielea caldă, de culoare deschisă şi ochii căprui închis, căprui deschis sau verzi, se recomandă culorile deschise precum blond, castaniu deschis cu tonuri de auriu sau roşu şi blondurile bej.

Pielea de culoare caldă, cu nuanţe galben-roşiatice şi cu aspect brun-gălbui sau cu reflexe amintind de culoarea cuprului, iar ochii maro închis, verzi sau de culoarea chihlimbrarului: se recomandă culori din categoria celor intense, cu nuanţe închise. Cea mai bună alegere: brun-auriu, în paleta de la mediu până la foarte închis, alună, maro-miere, cupru sau mahon.

Pielea în nuanţe deschise, stinse, reci, roz-bej, sidefiu sau roz deschis şi ochii albaştri, gri-verzi, turcoaz sau gri-albaştri se potrivesc cel mai bine cu vopselele în culori cenuşii sau reci, cum ar fi blond-argintiu, castaniu deschis cu tonuri de galben sau blond platinat. Se pot face, în plus, şuviţe gri deschis sau blond platinat.

Înainte de vopsire, analizează-ţi garderoba, pentru a nu avea surpriza să constaţi că ţinutele tale sunt preponderent în nuanţe reci sau doar în nuanţe calde, care ar putea să nu se potrivească noii culori a părului. Fii pregătită să îţi schimbi garderoba şi culorile pentru machiaj în funcţie de noua nuanţă a părului. Cu cât culoarea părului tău e mai închisă, cu atât mai mult te vor avantaja un machiaj intens şi ţesăturile foarte colorate.

Evită să îţi colorezi părul cu mai mult de două nuanţe mai deschis decât culoarea ta naturală. De asemenea, dacă ai pielea palidă, iar părul castaniu închis, sub nici o formă nu opta pentru nuanţele foarte închise. Acestea te vor îmbătrâni.

Culorile închise subţiază, deci este recomandat să fie folosite în jurul feţei pentru persoanele cu faţa mai mare. Culorile deschise, ce dau senzaţia de lărgime, sunt recomandate persoanelor cu faţa mică.

Sursa: csid.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Tineret

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.

Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.

Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.

foto: Alexandru Samuel Popa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia

Publicat

în

O tânără din Timișoara, câștigătoare a trofeului „Voices”, la Alba Iulia

Duminică 12 mai a avut loc, la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Gala Laureaților Festivalului Național Concurs de Muzică Pop pentru Tineri și Studenți „Voices”, ediția a 12-a.
În deschiderea evenimentului, a încântat publicul Andreea Bianca Hanu, reprezentantă a Casei de Cultură a Studenților Ploiești, câștigătoarea trofeului ediției precedente. A urmat premierea pe secțiuni și recitalul de excepție al marelui interpret de muzică ușoară, Gabriel Dorobanțu, care a readus șlagărele de altă dată în inimile celor prezenți.
Juriul, condus de compozitorul și dirijorul Viorel Gavrilă – director general adjunct UCMR-ADA, avându-i ca membrii pe Paul Baidan – profesor doctor în muzică, Valentin Ilyeș – organizator de evenimente, Călin-Nicolae Bulac – cadru didactic universitar la secția de muzică a Facultății de Teologie din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, realizator de programe radio și reprezentant pentru județul Alba al Programului Național „Cantus Mundi” derulat de Corul Național de Cameră „Madrigal” și Gabriel Dorobanțu – una dintre legendele muzicii ușoare românești, după o misiune grea, întrucât concurenții au fost foarte talentați și bine pregătiți din punct de vedere muzical, au realizat următorul clasament:
Trofeul festivalului – Teodora Șițoiu, CCS Timișoara
*Secțiunea Case de Cultură Studențești
Locul I – Georgiana Claudia Zbutea, CCS Cluj-Napoca
Locul II – Lisa Banyai, CCS Cluj-Napoca
Locul II – Daria Ioana Mitea, CCS Sibiu
Locul III – Sorana Timea Fărcaș, CCS Târgu Mureș
Locul III – Luz Milagros Maria Șuteu, CCS Alba Iulia
Mențiunea 1 – Diana Maria Dumitru, CCS Sibiu
Mențiunea 2 – Mihai Șerbănescu, CCS Alba Iulia
*Secțiunea Talente Locale
Locul I – Maria Raluca Imbre
Locul II – Talida Boțan
Locul III – Maria Andrieș
Mențiune – Mădălina Frățilă
Festivalul a fost organizat de Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, cu sprijinul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și al Primăriei Municipiului Alba Iulia, prin Centrul Cultural Palatul Principilor, în parteneriat cu Liga Studenților din Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
foto: Silviu Ciontea

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

Un nou concurs cu tematică de protecție civilă în Alba: Care au fost câștigătorii

Publicat

în

Care au fost câștigătorii concursului cu tematică de protecție civilă din Alba

„Cu viața mea apăr viața!” este deviza sub care se desfășoară an de an concursurile cu tematică de protecție civilă în care elevii din școlile gimnaziale și licee din Alba își consolidează cunoștințele și deprinderile în situații de urgență.

Concursul a constat în trei probe, una teoretică și două practice, respectiv transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă și deplasarea cu masca pe figură într-un raion de obstacole.
Toți elevii au dat dovadă de îndemânare și entuziasm, de spirit de competiție și fair-play.
Și pentru că orice concurs trebuie să aibă și un clasament, în cadrul etapei județene acesta a fost următorul:
Gimnaziu:
*Locul I – Școala Gimnazială ,,Simion Bărnuțiu” Blaj
*Locul II – Liceul cu program Sportiv Alba Iulia
*Locul III – Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș
Liceu:
*Locul I – Liceul ,,Dr. Lazăr Chirilă” Baia de Arieș
*Locul II – Colegiul Național Militar ,,Mihai Viteazu” Alba Iulia
*Locul III – Colegiul Național „David Prodan” Cugir
*Mențiune I – Colegiul Tehnic ,,Apulum” Alba Iulia
*Mențiune II – Centrul Județean de Excelență Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba