Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Administrație

Drumurile comunale DC 36 și DC 37 din Cergău, reabilitate și modernizate

Publicat

în

Drumurile comunale DC 36 și DC 37 din Cergău, reabilitate și modernizate

Primăria Comunei Cergău a lansat în Sistemul Electronc de Achiziții publice o licitație ce privește lucrări de execuție pentru obiectivul de investiții ,,Reabilitare si modernizare DC 36: DJ 107 (Cergău Mare) – Cergău Mic și DC 37:DJ 107 (Cergău Mare) -Lupu”.

Valoarea acestora se ridica la aproape 11 milioane de lei. Investiția este o completare a lucrărilor executate în cadrul proiectului ,,Reabilitare si modernizare drumuri comunale”, a cărui execuție a fost finalizată în anul 2010.

Acțiunea fenomenului îngheț-dezgheț, scurgerea deficitară a apelor pluviale și lipsa întreținerii s-au dovedit factori distructivi agresivi ce au acționat asupra tronsoanelor de drum comunal. În prezent drumurile comunale din comuna Cergău sunt asfaltate din anul 2010 dar necesită o reabilitare din pricina degradării de suprafață și defecțiunilor de tip structural. Acostamentele existente nu sunt amenajate, sunt înierbate și prezintă denivelari, iar prin pantele transversale existente nu se asigură evacuarea apelor de pe carosabil. Pe anumite sectoare șanțurile lipsesc cu desăvârșire, iar ceke existente au o funcționalitate necorespunzătoare, din pricina gradului avansat de colmatare și a invaziei de vegetație. Starea tehnică a drumurilor comunale DC 36 si DC 37 influențează negativ activitatea economică, socială și culturală a locuitorilor. Lucrările de reabilitare și modernizare preconizate constau în îmbunătățirea elementelor geometrice ale traseelor și aplicarea unei îmbrăcăminți rutiere moderne, precum și în construirea sau modernizarea dispozitivelor de colectare și evacuare a apelor pluviale.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Discuții privind proiectele de cercetare și inovare pregătite de solicitanții din Regiunea Centru

Publicat

în

Discuții privind proiectele de cercetare și inovare pregătite de solicitanții din Regiunea Centru

În contextul depunerii de proiecte pentru dezvoltarea cercetării, dezvoltării și inovării (CDI) în întreprinderile din Regiunea Centru, în 17 octombrie a avut loc o sesiune de informare privind condițiile și criteriile ce trebuie întrunite pentru accederea solicitanților la finanțare.

Aproape 50 de reprezentanți ai mediului privat și universitar au participat la aceste discuții, multe din neclaritățile avute de potențialii solicitanți fiind clarificate de echipa Autorității de Management din cadrul Agenției pentru Dezvoltare Regională Centru.

Obiectivul intervenției 1.1.2 Dezvoltarea capacităților private de CDI a programului „Regiunea Centru” 2021-2027 – este de a sprijini activitățile de cercetare-dezvoltare-inovare (CDI) în cadrul companiilor precum și cooperarea între acestea, în special între întreprinderile mari și IMM-uri. Cu un buget de 15.406.865 euro, fonduri nerambursabile alocate acestui apel, va fi susținută valorificarea ecosistemelor industriale și a lanțurilor valorice existente, precum și demersurile companiilor de a coopera pentru cercetare și inovare. Ca obiectiv secundar, fondurile alocate susțin modernizarea și edificarea infrastructurii de CDI în cadrul companiilor din Regiunea Centru care își doresc să dezvolte astfel de activități. Perioada de depunere a cererilor de finanțare este 30 octombrie 2024, ora 12:00 – 31 martie 2025, ora 12:00.

„În această lume în care inovațiile apar mult mai repede pe piață din zone ca Asia și America, Uniunea Europeană urmărește susținerea financiară a proiectelor de cercetare care se pot transforma în soluții aplicate în producția din mediul privat, aspect ce generează pe termen lung, creștere economică și dezvoltare. Investițiile în cercetare și inovare înseamnă investiții în viitorul regiunii și al Europei și ne ajută să devenim competitivi la nivel mondial. Integrarea cercetărilor în procesele productive va îmbunătăți viața de zi cu zi a milioane de oameni, contribuind la soluționarea unora dintre provocările noastre societale majore. Se spune că avem minți strălucite, dar e momentul ca, în contextul parteneriatelor între mediul privat și universitar, să trecem de la cercetare fundamentală la aplicații practice prin tehnici inovative. De aceea, prezența destul de numeroasă de la acest eveniment ne bucură și ne dă speranțe că vor fi proiecte care vor susține dezvoltarea Regiunii Centru și vom ocupa un loc mai bun la nivel european, în acest domeniu”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Tipul de acțiuni sprijinite în cadrul acestui apel sunt activitățile de cercetare industrială, inclusiv adoptarea tehnologiilor avansate de cercetare, precum și activități de dezvoltare experimentală, inclusiv adoptarea tehnologiilor avansate de cercetare. Acțiunile vor fi derulate de către IMM-uri sau parteneriate între întreprinderi mari și IMM-uri, inclusiv cu participarea entităților publice de CDI (universități, centre de cercetare– dezvoltare – inovare), având ca obiectiv principal punerea pe piață a unor produse și servicii inovatoare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Finalizare a lucrărilor de asfaltare a DC 203 Blaj – Tiur

Publicat

în

Finalizare a lucrărilor de asfaltare a DC 203 Blaj – Tiur

Drumul Comunal 203 Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur a fost asfaltat pe toți cei 21 de kilometri.

Ultimul tronson, de 4,7 kilometri, a fost finalizat cu o lună și jumătate înainte de termenul stabilit inițial, iar acum se fac toate pregătirile pentru recepția lucrărilor.

DC 203 Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur este o investiție realizată de Primăria Municipiului Blaj în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, în valoare de peste 16,3 milioane lei: 5,85 milioane de lei prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”; 5 milioane de lei sume defalcate din TVA pentru drumuri și 5,45 milioane de lei de la bugetul local.

„Acest drum comunal va asigura dezvoltarea acestei zone din punct de vedere agro-turistic și a petrecerii timpului liber. De asemenea, DC 203 creează premisele unei noi conexiuni a Blajului cu Roșia de Secaș. Următorul pas va fi introducerea rețelei electrice și a celei de apă pe toată lungimea DC 203 Blaj – Flitești – Deleni – Obârșia – Tiur”, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start pentru reabilitarea dispensarului uman din Sântimbru

Publicat

în

Start pentru reabilitarea dispensarului uman din Sântimbru

S-a dat startul reabilitării dispensarului uman din localitatea Sântimbru.

Acesta va primi ‘o nouă față atât la interior cât și la exterior. Pentru a face totul posibil autoritățile locale au accesat o finanțare nerambursabilă de aproape 900 de mii de lei, prin PNRR.

Acesta este cel de-al doilea șantier deschis din cele cele cinci pentru care s-a obținut o finanțare nerambursabilă totală de peste 1,3 milioane de euro.

Este în desfășurare reabilitarea școlii din Sântimbru și urmează școala din Sântimbru Fabrică, grădinița din Sântimbru și sediul Primăriei Sântimbru.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba