Rămâi conectat

Administrație

Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Decid consilierii locali, în ședința din 30 mai

Publicat

în

Creșă nouă în Alba Iulia, în locul Școlii Generale nr. 4, din Partoș: Decid consilierii locali, în ședința din 30 mai

Locuitorii municipiului Alba Iulia, în special cei din cartierul Partoș vor beneficia de o nouă creșă care se va construi prin transformarea Școlii Generale Nr.4.

În şedinţa de marți, 30 mai, consilierii locali din Alba Iulia vor avea de votat, printre altele și aprobarea devizului general si a indicatorilor tehnico-eeonomiei actualizati, pentru realizarea obiectivului de investitii: „Schimb de destinație din Școala Generală nr. 4 în Creșă, extindere pe verticală și orizontală”. Proiectul este finantat din bugetul propriu si alte surse legal constituite, insa in limita bugetului aprobat de 3.194.860,00 lei, inclusiv TVA, din care Constructii + Montaj 2.607.196,99 lei. Prin proiectul tehnic se propune reabilitarea, reamenajarea și extinderea în plan și pe verticală, prin mansardare, a clădirii, în vederea schimbării destinației. Realizarea extinderii clădirii existente pe orizontală pe structură realizată din cadre de beton armat cu zidărie din cărămidă GVP, cu planșee din beton armat, termoizolată cu plăci de vată bazaltică, cu acoperiș tip șarpantă cu învelitoare din tablă fălțuită; cu tâmplărie din PVC cu geam termoizolant. Extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existentă unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.

Prin implementarea acestui proiect:

-se dorește realizarea unei clădiri la standardele necesare pentru educația preșcolară
-se propune schimbarea destinației fostei școli generale situată pe str. Liliacului, nr. 8 din municipiul Alba lulia și extinderea acesteia pe orizontală și verticală, astfel încât spațiile obținute să deservească în cele mai bune condiții funcțiunea principala de creșă.
-la nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupa cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și o sala multifuncțională cu oficiu alimentar
-în extinderea pe orizontală se propune realizarea sălii de grupa pentru copii mari.
-extinderea pe verticală constă în construirea unui etaj parțial peste o parte din construcția existența unde se vor amenaja spațiile pentru birourile administrative, vestiarele și grupurile sanitare pentru personal, spațiul tehnic și o spălătorie.
-se va realiza o terasă necirculabila peste etajul parțial și peste parterul neetajat.
-se propune anveloparea clădirii prin izolare termică a plăcii de peste ultimul nivel cu termosistem din polistiren extrudat de 25 cm, izolare termică a pereților exteriori cu polistiren de 10 cm, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare vechi cu altele eficiente din punct de vedere termodinamic.
-producerea electricității printr-un număr de 16 panouri solare fotovoltaice, cu scopul alimentârii receptoarelor proprii, în mod independent de furnizorii extemi de energie electrică
-montarea a două centrale termice murale pe combustibil gazos, în condensatie, cu puterea termică de 42 kW fiecare
-alimentarea și branșarea/racordarea la utilitățile necesare pentru bună funcționare a clădirii
-asigurarea protecției împotriva trăsnetului cu instalație de protecție de tip PDA

La nivelul subsolului se vor amenaja cele două pivnițe că spații pentru depozitare.

La nivelul parterului, se vor reorganiza spațiile interioare astfel încât să poată adăposti două săli de grupă cu vestiare și grupuri sanitare proprii, spații de legătură (holuri), un cabinet medical cu izolator și grup sanitar propriu și un oficiu alimentar.

Extinderea pe orizontală în cazul parterului adăpostește sala pentru mese / multifuncțională, un hol cu scară de acces la etaj și o terasă exterioară acoperită.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Publicat

în

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, prin echipa de la Formațiile de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda, a realizat recent două ziduri de sprijin de 15 metri (pe malul drept) și respectiv 30 de metri (pe malul stâng) pe pârâul Abrud, în intravilanul orașului Abrud.

Zidurile au fost construite din blocuri tip LEGO, fiecare având o înălțime de 2,5 metri, și au fost amplasate pe o fundație rigidă din beton.

Pentru protejarea lucrărilor executate, în aval au fost amenajate un prag de fund din beton și o saltea din anrocamente. În perioada următoare, se vor efectua lucrări de reparații la pragul de fund amplasat amonte de confluența pârâului Abrud cu pârâul Cernița.

Toate lucrările sunt realizate conform Planului Tehnic 2024 al Administrației Apele Române Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

La Sebeș, investiții în infrastructura rutieră: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

La Sebeș sunt în derulare mai multe lucrări cuprinse în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș

În prezent, se lucrează intens pe străzile Doinei și Moților din municipiu.

Lucrările includ pe lângă modernizarea părții carosabile și amenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi.

De asemenea, se efectuează lucrări de amenajarea intersecțiilor, dar și a racordurilor cu străzile laterale. Intervențiile includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră. Resursele sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, a transmis primarul municipiului Sebeș.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

Publicat

în

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

A început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107 K.

Vorbim de o investiție de 30 de milioane de lei a Consiliului Județean Alba.

Acest drum județean face legătura între DN1, Galda de Jos, Întregalde și Mogoș (intersectie cu Transapuseana). Investiția este derulată prin Programul Național Anghel Saligny.

E o lucrare de amploare care, printre altele, a presupus construirea de patru noi poduri și reabilitarea unui al cincilea. La final, drumul va fi modernizat în totalitate, în clipa de față lucrările vizând porțiunea dinspre Ivăniș spre Mogoș.

Termenul de finalizare a proiectului este aprilie 2026, dar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate în avans.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba