Administrație
AUDIO | Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Alba Iulia are nevoie de un nou cimitir municipal, locul a fost deja identificat
Gabriel Pleșa, la Unirea FM: Alba Iulia are nevoie de un nou cimitir municipal, locul a fost deja identificat
Alba Iulia are nevoie de un nou cimitir municipal. Este afirmația făcuta la Unirea FM de primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.
Acesta a precizat că în actualul cimitir municipal mai sunt doar circa 100 de locuri, iar până la finele anului ar putea fi deja ocupate.
Edilul albaiulian a declarat că a fost identificat un teren, undeva la 4 hectare, unde ar putea fi amenajat noul cimitir.
Acolo sunt proprietăți private, iar cei are le dețin vor putea fi expropriați, din bani de la bugetul local a declarat, la Unirea FM, primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.
Administrație
12 companii pentru Lotul 1 și 11 pentru Lotul 2 au depus oferte pentru realizarea lucrărilor de modernizare a Drumului Mănăstirilor și Sihăstriilor – DJ 750C
Modernizarea Drumului Mănăstirilor și Sihăstriilor – DJ 750C: Nu mai puțin de 12 companii pentru Lotul 1 și 11 pentru Lotul 2 au depus oferte pentru realizarea lucrărilor
Luni a avut loc depunerea de oferte din partea firmelor care își vor disputa execuția lucrărilor la Drumul Mănăstirilor. Nu mai puțin de 12 companii pentru Lotul 1 și 11 pentru Lotul 2 au înaintat, la sediul Consiliului Județean, dosarele care urmează să fie consultate în vederea desemnării câștigătorului.
”Interesul fantastic pentru această lucrare de anvergură, care se ridică la circa 30 milioane euro, fără TVA, indică încrederea maximă pe care firme din întreaga țară o au față de Consiliul Județean Alba și de felul profesionist în care administrația pe care o reprezint garantează respectarea legii și a tuturor obligațiilor care îi revin.
Urmează analiza la sânge a fiecărui dosar în parte și a tuturor aspectelor tehnice și financiare pe care firmele înscrise le propun. La finalul întregului parcurs legal, voi comunica numele câștigătorului și alte detalii de interes pentru opinia publică.
Reamintesc faptul că Drumul Mănăstirilor, cunoscut ca DJ 750 C, cuprinde traseul Sălciua, Ponor, Râmeț, Valea Mănăstirii, Teiuș (DN1). La finalul lucrărilor, nu mai puțin de 40 de kilometri de drum vor fi modernizați complet cu fonduri europene, prin intermediul Programului ”Regiunea Centru” 2021-2024.
Lista ofertanților este următoarea: Elis Pavaje, Frasinul, Dacia Asphalt, Antrepriza de Reparații și Lucrări ARL Cluj, Nord Conforest, Viarom Construct, PORR Construct, Prenis, OPR Asfalt, Europexpres, CON-A Operations, Aria Construct”, a anunțat Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.
Administrație
Stații de încărcare pentru vehicule electrice în Vingard: Licitația lansată în SEAP
Stații de încărcare pentru vehicule electrice în Vingard: Licitația lansată în SEAP
Primăria Șpring a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice procedura licitația care prevede achiziționarea, montarea și punerea în funcțiune a două stații de încărcare pentru vehicule electrice.
Ambele urmează să fie amplasate în satul Vingard. Fiecare dintre stații va avea două puncte de reîncărcare. Acestea vor fi amplasate în parcări deja existente.
Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 300.000 de lei.
Autoritățile locale justifică această investiție prin faptul că există un drum județean, DJ 106I, care tranzitează comuna Șpring. Potrivit acestora, stațiile de reîncărcare electrice prezintă o serie de avantaje:
*se vor amplasa in zone intens circulate atât de locuitorii din comuna Șpring cât și de turiști sau alte persoane care tranzitează zona;
*sunt în apropiere posturi de transformare;
*oferă posibilitatea de a încarca un număr mare de autovehicule electrice in același timp;
*timpi scurți de reîncărcare, ceea ce poate crește satisfacția utilizatorilor;
*montarea se face in apropierea posturilor de transformare, ceea ce asigură o calitate buna a energiei furnizate.
Administrație
3,5 milioane lei finanțare nerambursabilă pentru înființarea unui compartiment de microbiologie în cadrul spitalului municipal Sebeș
3,5 milioane lei finanțare nerambursabilă pentru înființarea unui compartiment de microbiologie în cadrul spitalului municipal Sebeș
Proiectul „Înființare și dotare compartiment de microbiologie în cadrul Spitalului Municipal Sebeș” depus de primărie spre finantare în cadrul Programului Sanatate, Prioritatea 33: Creșterea eficacității și rezilienței sistemului medical în domenii critice, de importanță strategică cu impact transversal asupra serviciilor medicale și asupra stării de sănătate, FEDR, Obiectiv de politică 4, Obiectiv Specific RSO4.5, se află pe Lista intermediară a proiectelor aprobate în etapa de evaluare tehnico-financiară, potrivit comunicatului emis de Autoritatea de Management pentru Programul Sănătate.
Înființarea unui compartiment de microbiologie în cadrul Spitalului Municipal Sebeș este necesară, având în vedere faptul că în prezent la nivelul unității sanitare publice din Sebeș nu există o asemenea structură.
Valoarea totală a proiectului este de 3.559.831,45 lei, din care total nerambursabil: 3.488.634,82 lei.
Obiectivul general al proiectului este cresterea gradului de accesibilitate a populatiei la serviciile publice de sănătate și îmbunătățirea calității serviciilor publice de sănătate prestate de Spitalul Municipal Sebeș, prin înființarea și dotarea compartimentului de microbiologie cu echipamente medicale specifice pentru microbiologie, pentru a furniza servicii complete de diagnostic al infecțiilor și pentru controlul permanent al potențialului nosocomial din spital.
Implementarea proiectului se va face în cadrul Spitalului Municipal Sebeș, în Laboratorul de analize medicale, amplasat în clădirea proprie, pe strada Șurianu, nr. 41.
-
Știriacum o săptămână
ALBA și ALBA IULIA: De aici provine denumirea județului și a reședinței de județ
-
Știriacum 5 zile
14 februarie 1968: România revenea la unitatea administrativ-teritorială tradițională, județul
-
Știriacum 4 zile
Cheile Vălișoarei, una dintre bijuteriile naturale ale turismului din Alba
-
Știriacum 4 zile
Ziua de sâmbătă: Care sunt obiceiurile și tradițiile pentru această zi, în credința populară
-
Știriacum 3 zile
Toaca, un cântec al lemnului: Istoria unui instrument vechi
-
Știriacum 2 săptămâni
6 februarie-Ziua Roşiei Montane, cea mai veche localitate din țară, locul unde se află cel mai mare zăcământ auro-argentifer din România şi Europa
-
Știriacum 3 zile
Regulile de bune maniere pentru femeile de astăzi: De ce trebuie doamna să întindă prima mâna întotdeauna spre domn
-
Știriacum 3 zile
De ce bat clopotele la biserică: Un obicei care datează de sute de ani