Rămâi conectat

Administrație

Numa` şase-s norocoase: Au fost anunţate proiectele câştigătoare ale bugetării participative de la Alba Iulia

Publicat

în

Care sunt proiectele câştigătoare ale bugetării participative de la Alba Iulia

Primăria Alba Iulia a anunțat proiectele câștigătoare la ediția a doua a bugetării participative, pentru care a fost alocată suma de un milion de lei.

Vorbim de 6 proiecte, dintre care 3 iau “grosul” finanţării din fonduri publice. Aproape jumătate din bugetul alocat, peste 430 de mii de lei, primeşte proiectul „APVLVM PARC – Parc tematic interactiv – tradiții, obiceiuri și meșteșuguri antice”, depus de Constantin Lucian Pralea, în domeniul Turism. Sume consistente, de 250 de mii de lei, respectiv peste 190 de mii de lei, primesc şi alte două proiecte. Primul dintre acestea este „Fanfara Tineretului Albaiulian”, depus de Petru Adam, în domeniul Educație și cultură. Al doilea este “Amenajare spațiu verde – zona Arnsberg” şi a fost depus de Daniel Benghea, în domeniul Spații verzi.

Ceva mai mult de 75 de mii de lei primeşte proiectul „UNIREA NU MOARE”, depus de Dan Iordăchescu, în domeniul Sport și sănătate. 50 de mii de lei primeşte proiectul „Benzi prioritare pentru biciclete”, depus de Dorin Fleșeriu, în domeniul Mobilitate și accesibilitate; siguranța circulației. În fine, 20 de mii de lei vor fi alocaţi proiectului „Amenajare spațiu de joacă pentru câini în cetatea Alba Carolina”, proiect depus de Ionuţ Horșa, în domeniul Amenajare spații publice.

Implementarea proiectelor declarate câştigătoare ale bugetării participative de la Alba Iulia va începe după aprobarea bugetului local pentru anul viitor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Publicat

în

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, prin echipa de la Formațiile de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda, a realizat recent două ziduri de sprijin de 15 metri (pe malul drept) și respectiv 30 de metri (pe malul stâng) pe pârâul Abrud, în intravilanul orașului Abrud.

Zidurile au fost construite din blocuri tip LEGO, fiecare având o înălțime de 2,5 metri, și au fost amplasate pe o fundație rigidă din beton.

Pentru protejarea lucrărilor executate, în aval au fost amenajate un prag de fund din beton și o saltea din anrocamente. În perioada următoare, se vor efectua lucrări de reparații la pragul de fund amplasat amonte de confluența pârâului Abrud cu pârâul Cernița.

Toate lucrările sunt realizate conform Planului Tehnic 2024 al Administrației Apele Române Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

La Sebeș, investiții în infrastructura rutieră: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

La Sebeș sunt în derulare mai multe lucrări cuprinse în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș

În prezent, se lucrează intens pe străzile Doinei și Moților din municipiu.

Lucrările includ pe lângă modernizarea părții carosabile și amenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi.

De asemenea, se efectuează lucrări de amenajarea intersecțiilor, dar și a racordurilor cu străzile laterale. Intervențiile includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră. Resursele sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, a transmis primarul municipiului Sebeș.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

Publicat

în

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

A început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107 K.

Vorbim de o investiție de 30 de milioane de lei a Consiliului Județean Alba.

Acest drum județean face legătura între DN1, Galda de Jos, Întregalde și Mogoș (intersectie cu Transapuseana). Investiția este derulată prin Programul Național Anghel Saligny.

E o lucrare de amploare care, printre altele, a presupus construirea de patru noi poduri și reabilitarea unui al cincilea. La final, drumul va fi modernizat în totalitate, în clipa de față lucrările vizând porțiunea dinspre Ivăniș spre Mogoș.

Termenul de finalizare a proiectului este aprilie 2026, dar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate în avans.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba