Administrație
Alexandru Damian, noul arhitect șef al municipiului Alba Iulia
Alexandru Damian, noul arhitect șef al municipiului Alba Iulia
Știu foarte bine că există așteptări mari de la noua administrație a municipiului Alba Iulia, iar unii și-ar dori ca toate proiectele pe care le-am propus albaiulienilor să fie înfăptuite cât mai repede posibil.
Și eu mi-aș dori ca toate reformele să poată fi făcute peste noapte. Schimbările necesită uneori timp și trebuie făcute gradual, pentru a putea obține rezultatele dorite.
Venirea lui Alexandru Damian în postul de arhitect șef este parte a reformei prin care trece Primăria Alba Iulia. Alexandru e un tânăr profesionist în care am mare încredere și alături de care sunt convins că vom găsi cele mai bune soluții pentru problemele de urbanism din Alba Iulia, un domeniu în care încă există multe deficiențe la nivelul orașului.
Nu puține sunt situațiile în care dezvoltarea orașului, atât pe orizontală cât și pe verticală, s-a făcut fără o viziune clară și pare că a ținut cont mai mult de anumite interese imobiliare și financiare decât de norme de urbanism, peisagistică ori estetică. Sunt convins că alături de Alexandru Damian vom remedia tot ce se poate remedia, iar dezvoltarea viitoare a orașului va fi una echilibrată și cu respectarea tuturor nomelor urbanistice și, implicit, a legislației în vigoare.
Mulțumirile mele se îndreaptă spre Alexandru Romanițan și Adriana Gheorghescu pentru ajutorul dat administrației și orașului, în perioada în care au avut interimar responsabilități de arhitect șef și le urez succes în carieră și pentru viitoarele provocări profesionale.
Suntem în plină reformă a administrației locale. Urmează și alte schimbări în Primăria Alba Iulia, schimbări care vor avea la bază atât analiza internă, făcută împreună cu toți colegii din Primărie, precum și auditul extern recent încheiat.
Îmi doresc, și cred că asta ne dorim cu toții, o administrație eficientă și transparentă, cu un aparat de lucru profesionist, bine dimensionat și adaptat nevoilor actuale, o primărie care să răspundă cât mai eficient nevoilor fiecărui cetățean.
Emil Popescu, viceprimarul Municipiului Alba Iulia
Administrație
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana)
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești
Lucrările înaintează în forță pe Drumul Județean 107K Întregalde-Bârlești (intersecție cu Transapuseana), a anunțat Marius Hațegan, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba.
Marius Hațegan a revenit pe acest șantier în cursul zilei de miercuri, împreună cu colegul său Ciprian Gatea de la Serviciul de Drumuri Județene.
„Sunt mulțumit de felul în care acționează echipele de muncitori care, în aceste zile, intervin pe partea de rigole. Tragem nădejde să finalizăm totul într-un timp foarte scurt, având în vedere că se lucrează complet mecanizat. Adaug promisiunea că încă un drum din județ va arăta impecabil, a declarat Marius Hațegan.
Administrație
Lucrările la noua Grădiniță 16 din Alba Iulia, recepționate: Din toamnă, spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari
Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia au fost recepționate: Spații și dotări moderne pentru 160 de preșcolari
Lucrările la noua Grădiniță cu P.P. nr. 16 din Alba Iulia, prima construită de la zero de Primăria Alba Iulia, au fost finalizate, recepția fiind realizată luni, 24 martie 2025. Din toamnă, 160 de preșcolari vor beneficia de spații moderne și europene.
După 33 de ani în care a funcționat la parterul unei clădiri a Colegiului „Alexandru Domșa”, improprie din punct de vedere al condițiilor și a spațiului insuficient, cu ajutorul primăriei, grădinița cu program prelungit nr.16 din Alba Iulia, are o locație proprie. Grădinița are două structuri arondate, respectiv grădinița cu program prelungit nr. 14 și grădinița cu program prelungit Bărăbanț.
În noua locație se va muta grădinița nr. 14 și se va forma un tot unitar, grădinița nr. 16, cu un efectiv de 160 de preșcolari distribuiți în 8 grupe, de la grupa mică până la grupa mare. Grădinița va fi dotată conform standardelor europene și va fi o locație în care activitatea se va desfășura conform nivelului de vârstă pe care copiii din grădinița îl vor avea, respectiv de la 3 până la 6 ani. Sălile de grupă vor fi amplasate la etaj, fiecare având vestiar și baie proprie. La parter se va găsi o bucătărie cu sală de mese. De asemenea, vor exista o spălătorie, un cabinet logopedic și un birou de consiliere psihologică pentru copii, părinți și cadre didactice. Grădinița va include și un cabinet medical dotat cu izolator. În exterior, va fi amenajat un spațiu generos de joacă,
Administrație
Reîncep lucrările de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos
A fost dat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe drumul județean DJ 704 A, DN7 – Pianu de Jos
Acestea au fost iniţiate în septembrie 2024 şi sistate în perioada de iarnă.
Este vorba de un tronson cu o lungime totală de 5097 metri, între localitatea Sebeș, intersecția cu DN7 de la km 0+038 și intersecția cu drumul județean DJ 705B, la km 5+152.
Modernizarea acestui tronson de drum va determina:
creşterea mobilităţii populației din zonele deservite către zone urbane din județul Alba, cum ar fi Municipiul Sebeș, importantă zonă dezvoltată economic, puternic industrializată
diminuarea poluării prin scăderea cantităților de noxe și a prafului generat de traficul auto
reducerea duratei de deplasare prin creşterea vitezei medii de deplasare
posibilitatea circulaţiei pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp, în condiţii de siguranţă şi confort
dezvoltarea economică a zonei
crearea de condiţii îmbunătățite de tranzit pentru posibili noi investitori din zonă