Rămâi conectat

Eveniment

6 iulie: Ziua internațională a sărutului

Publicat

în

Zi internațională dedicată sărutului

Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie.

A apărut în 2006, în Marea Britanie şi, în decurs de câţiva ani, a devenit o sărbătoare internaţională, potrivit daysoftheyear.com.

Scopul acestei zile este de a oferi încă o bună oportunitate celor îndrăgostiţi de a fi aproape unul de celălalt, dar şi de a evidenţia varietatea de sensuri pe care le poartă acest gest.

În luna mai 2023, într-un studiu anglo-danez publicat în jurnalul ştiinţific Science autorii argumentează că sărutul, în semn de ataşament romantic sau cu conotaţie sexuală, este o practică prezentă în rândul oamenilor cu o vechime de cel puţin 4.500 de ani, cu un mileniu mai devreme decât se credea anterior.

Deşi interpretăm, de obicei, sărutul ca pe o formă de afecţiune şi, de cele mai multe ori, ni-l imaginăm în context romantic şi senzual, el poate fi şi un semn de respect, prietenie, salut, admiraţie, reconciliere, de intenţii pacifiste sau chiar un mod de a transmite norocul. În context religios, faţă de diferite obiecte de cult, sărutul exprimă devotament şi evlavie.

Ca manifestare culturală, sărutul este prezent în foarte multe opere de artă. Constantin Brâncuşi a exprimat această formă a afecţiunii umane în seria de sculpturi „Sărutul”, precum şi în lucrarea monumentală „Poarta sărutului”.

sursa: agerpres.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Eveniment

Festival internațional de folclor la Aiud: Când va avea loc

Publicat

în

Festival internațional de folclor la Aiud

Municipiul Aiud va fi gazda a peste 300 de dansatori și interpreți, membri ai ansamblurilor folclorice din Cehia, Georgia, Grecia, Italia, Macedonia de Nord, Mexic, Slovacia și Turcia în cadrul unei noii ediții a festivalului internațional de folclor, programată în perioada 25-28 iulie.
Alături de aceste ansambluri, publicul aiudean se va bucura de prezența pe scena festivalului a unor ansambluri din România: Ansamblul Folcloric „Bărăganul” din Călărași, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Judeţului Alba, Ansamblul de dansuri maghiare „Pipacs” din Ciumbrud și Ansamblul Folcloric „Doina Aiudului”.
În cele patru seri de spectacol, toate ansamblurile vor urca pe scena festivalului și vor încânta publicul cu minunatele costume populare, precum și cu muzica și dansurile specifice fiecărei țări, nelipsind surprizele pregătite cu ocazia acestui regal folcloric.
Organizatorii Festivalului Internațional de Folclor de la Aiud sunt Consiliul Județean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, Primăria și Consiliul Local Aiud.
Vă reamintim că Festivalul Internațional de Folclor este singurul eveniment din județul Alba organizat sub egida CIOFF – Consiliul Internațional al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor, partener oficial al UNESCO și al doilea cel mai mare festival de acest gen organizat în România sub egida CIOFF.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

BiblioVacanța, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

BiblioVacanța, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Joi 18 iulie 2024, la ora 10.00, se va da startul proiectului „BiblioVacanța” din acest an, proiect organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.
„BiblioVacanța” este un proiect dedicat activităților pentru tineri și copii pe perioada vacanțelor. Tinerii cu vârste cuprinse între 6-14 ani pot participa la o serie de activități complexe, cum ar fi: ateliere creative, lecturi interactive sau jocuri educative. Într-un mediu plăcut, timp de o oră, participanții vor petrece clipe pline de savoare, alături de bibliotecarele de la Secția împrumut carte pentru copii, cât și de colaboratori din diverse domenii.
Astfel, joi, 18 iulie 2024, începând cu ora 10:00, în grădina de vară a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, Andreea Adam, artist plastic din Alba Iulia, vă invită să luați parte la atelierul „Natură în miniatură”, un atelier creativ de mozaic cu semințe și cereale. Sub îndrumarea Andreei Adam, copiii vor învăța să își folosească puterea imaginației, astfel luând naștere creații surprinzătoare. Vor avea parte de lecturi interactive, de un concurs cu întrebări și răspunsuri, dar și de o succintă prezentare a cărților tematice ce pot fi împrumutate de doritori atât de la Secția împrumut carte pentru copii, cât și de la Secția împrumut carte pentru adulți.
Proiectul cultural 3.8 BiblioVacanța face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba și este coordonat de bibliotecara Liudmila Cioflică, care speră ca prin intermediul acestui proiect să ofere comunității cadrul proprice prin care copiii din județul Alba să petreacă o parte din vacanță cât mai plăcut, dezvoltându-și creativitatea și gustul pentru lectură.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Eveniment

Going Shopping, marți 16 iulie, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la Clubul de engleză „English 4 Kids”

Publicat

în

Going Shopping, marți 16 iulie, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, la Clubul de engleză „English 4 Kids”

Marți 16 iulie, la ora 10.00, cei mici sunt așteptați la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, la o nouă întâlnire a clubului de engleză „English 4 Kids”, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, și coordonat de profesoara Diana Mortură.
Tema activității propuse de această dată este Going shopping (Mergând la cumpărături).
Copiilor le vor fi prezentate, prin intermediul materialelor vizuale, cuvinte și expresii cu ajutorul cărora să poată numi cât mai multe obiecte pe care le pot cumpăra dintr-o gamă diversă de magazine.
Pentru învățarea acestora vor fi stimulați cu cântecele, dar și cu jocuri interactive și de mișcare, pentru ca la final să fie fixate cuvintele și expresiile noi, dobândite cu această ocazie.
Întâlnirea clubului „English 4 Kids – Club de engleză” se va încheia cu o lectură interactivă și o scurtă prezentare de cărți în limba engleză, care se găsesc în colecția de carte pentru
copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, fie la Raftul American.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba