Rămâi conectat

Știri

500 de posturi vacantate, în acest an școlar: Care sunt condițiile de concurs pentru cadrele didactice care vor să ocupe un post

Publicat

în

Concursul pentru angajarea cadrelor didactice pe cele 500 de posturi care vor fi vacantate în acest an școlar va consta într-o probă scrisă pe care dascălii le vor susține la școala respectivă, cu subiecte elaborate tot de reprezentanții unităților de învățământ.
Ministerul Educației a anunțat recent că vor fi scoase la concurs 500 de posturi în învățământul preuniversitar, în contextul pandemiei de COVID-19, iar luni au fost publicate condițiile pentru ocuparea acestor posturi. Concursurile constau într-o probă scrisă.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin şi pe durata stării de alertă, până la eliminarea restricţiilor privind adunările publice de către autorităţile de resort, prin derogare de la prevederile art. 4 alin. (1) din Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, (…), concursurile pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat constau în proba scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs, aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării, conform prevederilor art. 42 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului, pentru prelungirea unor termene (…)”, prevede ordinul Ministerului Educației, citat de Agerpres.

Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de comisia de elaborare a subiectelor, a baremelor de evaluare şi de evaluare a lucrărilor scrise, constituită la nivelul unităţii de învăţământ/consorţiului şcolar/grupului de unităţi de învăţământ care s-au asociat temporar, în concordanţă cu programele specifice pentru concurs în vigoare, şi se evaluează prin note de la 10 la 1.
Pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor care se vacantează pe parcursul anului şcolar în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat având clase speciale de limbi străine cu program intensiv şi/sau bilingv sau în unităţi de învăţământ având clase/grupe cu predare în limbile minorităţilor sau în altă limbă decât aceea în care candidaţii şi-au efectuat studiile, candidaţii susţin şi o probă orală de cunoaştere a limbii în care urmează să se facă predarea, evaluată prin calificative „Admis/Respins”, prevede ordinului ministrului Educaţiei.
Fac excepţie candidaţii care susţin proba scrisă specifică pentru ocuparea unui post de educatoare/învăţător/profesor pentru învăţământ preşcolar/profesor pentru învăţământ primar.
La proba orală de cunoaştere a limbii în care urmează sa se facă predarea nu se admit contestaţii, rezultatul stabilit de comisia de organizare şi desfăşurare a probei orale rămânând definitiv, menţionează sursa citată.
Unităţile de învăţământ stabilesc proceduri specifice avizate de inspectoratul şcolar, astfel încât proba orală de cunoaştere a limbii din cadrul concursului, precum şi interviul din cadrul testării personalului fără studii corespunzătoare postului să poată fi susţinute şi în sistem online.
Pentru angajare pe perioada determinată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.
Unităţile de învăţământ stabilesc proceduri specifice avizate de inspectoratul şcolar, astfel încât, la încetarea stării de alertă, probele practice/orale şi inspecţiile din cadrul concursului, precum şi interviul de la testarea personalului fără studii corespunzătoare postului să poată fi susţinute şi în sistem online.
La înscrierea la concurs/testare, candidaţii prezintă obligatoriu şi cazierul judiciar. Nu pot participa la concurs/testare persoanele condamnate penal definitiv pentru infracţiuni contra persoanei săvârşite cu intenţie în împrejurări legate de exercitarea profesiei, până la intervenirea unei situaţii care înlătura consecinţele condamnării, se mai arată în ordin.
Potrivit sursei citate, înscrierea candidaţilor la concurs/testare şi înregistrarea contestaţiilor la proba scrisă se pot realiza şi electronic.
Candidaţii depun obligatoriu la unitatea de învăţământ, la data prezentării pentru încheierea noului contract individual de muncă în baza rezultatelor obţinute la concurs/testare, certificatul de integritate comportamentală prevăzut de Legea nr. 118/2019 privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum şi pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare, în situaţia în care nu au prezentat acest document la înscrierea la concurs/testare, mai prevede ordinul.
Sursa:hotnews.ro

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Gârbova, Reciu și Cărpiniș: Undă verde din partea APM Alba

Publicat

în

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Gârbova, Reciu și Cărpiniș

Proiectul a primit undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a decis, ca urmare a consultărilor desfășurate în cadrul sedinței CAT din data de 19.11.2024, că proiectul “Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Gârbova, județul Alba”, nu se supune evaluarii impactului asupra mediului.

Beneficiarii proiectului sunt comuna Gârbova, satele Gârbova, Reciu și Cărpiniș.

În prezent, localitățile din UAT Gârbova nu beneficiază de alimentare cu gaze naturale. Se dorește înființarea unei rețele inteligente de distribuție gaze naturale în COMUNA GÂRBOVA cu satele aparținătoare, rețea de distribuție gaze naturale presiune redusă în lungul străzilor, drumuri de exploatare, a DJ 106F și a DC 50, realizat din material tubular PE100 SDR11, în lungime totală de 33.370,0 m.

Racordarea în vederea alimentării cu gaze naturale a localităților aparținătoare comunei Gârbova, jud. Alba, se va face conform avizului tehnic care propune realizarea unei conducte de gaze naturale de presiune redusă, cu o lungime aproximativă L=2895 m, Dn 160 mm PE 100 SDR 11, amplasată pe raza UAT Miercurea Sibiului, unde Delgaz Grid deține calitatea de concesionar.

Localitatea Gârbova L = 23230 m
Reciu = 3460 m
Cărpiniș = 3245 m
Miercurea Sibiului = 3432 m
T = 33367 m


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

„Christmas în România”, tema lunii decembrie a Clubului de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Clubul de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids”, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Joi, 5 decembrie 2024, în intervalul orar 16:00 – 17:00, profesoara Diana Mortură va susține la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba o nouă ediție a clubului de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids”.

Tema abordată cu acest prilej va fi una specifică lunii decembrie: „Christmas in Romania”.

Clubul de limbă și civilizație engleză „English 4 Kids” va debuta cu interpretarea unor cântece și poezii de Crăciun.

După momentul muzical se vor desfășura activități tematice interactive, folosindu-se mijloace audio-vizuale, astfel încât copiii prezenți să învețe cât mai ușor noile cuvinte și expresii englezești. Fixarea cunoștințelor se va face prin intermediul jocului didactic și a dialogului.
Activitatea este organizată de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este coordonată de bibliografa Ana-Maria Pienar, care va prezenta cu acest prilej câteva dintre cărțile pentru copii care abordează tema dezbătută, cărți ce pot fi împrumutate la domiciliu, în baza permisului de bibliotecă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Târgul de Crăciun de la Sebeș începe în seara de Moș Nicolae

Publicat

în

Târgul de Crăciun de la Sebeș începe în seara de Moș Nicolae

Începând cu seara de Moș Nicolae, în luna decembrie, la Sebeș vom crea împreună o poveste de iarnă, cu personaje care să aducă bucurie copiilor și căsuțe decorate cu produse specifice Crăciunului. La Centrul Cultural „Lucian Blaga”, atât în spațiile interioare, cât și în zona exterioară decorată de sărbătoare, vor sosi colindători, pentru a colora atmosfera cu cele mai frumoase cântece de iarnă și pentru a le oferi celor prezenți bucuria colindului străbun.

Din agenda evenimentelor face parte concertul extraordinar de Crăciun, de miercuri, 11 decembrie 2024, oferit de Ștefan Hrușcă, filmul românesc dedicat compozitorului George Enescu, în data de 13 decembrie 2024, alături de o serie de alte spectacole pregătite de cei mai mici artiști din oraș.

Nu va lipsi nici Moș Crăciun, care va sosi la întâlnirea cu cei mai mici locuitori ai Sebeșului însoțit de personaje de poveste, pentru a primi scrisorile copiilor și pentru a le oferi dulciuri.

Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” din Sebeș a pregătit calendarul de Advent cu cele mai atractive cărți și activități distractive, pentru a ne bucura împreună de atmosfera unică a Crăciunului.

În Parcul Tineretului se fac ultimele pregătiri pentru a pune în funcțiune patinoarul cu acces gratuit pentru toți copiii care au o pereche de patine, ceilalți achitând doar contravaloarea închirierii patinelor.

Crăciun cu bucurie!

PROGRAMUL COMPLET al TÂRGULUI DE CRĂCIUN de la SEBEȘ

Joi, 5 decembrie 2024

Platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș

Ora 17.00: Deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului de sărbători

Momente artistice cu: Școala de muzică „DoReMi” și Alexandra Pamfilie, Adina Hada, Trupa de Dansuri Săsești, Fanfara din Petrești, Ordinul Scutierilor de Mühlbach, personaje de poveste și Moș Crăciun

Vineri, 6 decembrie 2024

Primăria Municipiului Sebeș

Expoziție personală de pictură Eugen Măcinic

6, 13, 16, 18 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca

Ora 10.30: „Ninge cu… filme” – vizionări educative pentru copii

Sâmbătă, 7 decembrie 2024

Biserica Evanghelică Sebeș

Ora 10.00: Târgul caritabil de turtă dulce organizat de Trupa de Dansuri Săsești și Biserica Evanghelică Sebeș

Luni, 9 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 09.30: Serbarea Grădiniței „Busy Angels”

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca

Ora 10.00: „Noi umblăm… pe bunici să-i colindăm!”, alături de beneficiarii Căminului pentru Persoane Vârstnice

Marți, 10 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 10.00: Serbarea Grădiniței „Heidi”

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala „Gheorghe Maniu”

Ora 10.30: Lansare de carte pentru copii, în prezența autoarei, Laura Iviniș

Miercuri, 11 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 18.00: Concert de colinde, susținut de ȘTEFAN HRUȘCĂ

11, 17 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca

Ora 11.00: O POVESTE DE CRĂCIUN VIII (ateliere de lectură și creație)

Joi, 12 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala „Gheorghe Maniu”

Ora 17.00: Serată culturală aniversară, ediția a VII-a. Vernisajul expoziției personale de pictură – Voicu Preja

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 17.00: Spectacolul de Crăciun al Clubului Copiilor Sebeș

Vineri, 13 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 18.00: Proiecție cinematografică: „ENESCU, JUPUIT DE VIU”, în prezența echipei artistice

Sâmbătă, 14 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 19.00: Concert de colinde susținut de Organizația Tinerilor de pe „Valea Sebeșului”

Marți, 17 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 10.00: Serbarea Grădiniței „Mirela”

Ora 19.00: Spectacolul de colinde al Bisericii Penticostale Eben Ezer Sebeș

Miercuri, 18 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca

Ora: 11.00 „Cartea poveștilor de iarnă începe cu «A fost odată ca niciodată… Es war einmal»”. Atelier educativ de Ziua Minorităților Naționale din România

Ora 18.00: Spectacol muzical de Crăciun cu Școala de muzică „DoReMi”, coord. de prof. Alexandra Pamfilie

Joi, 19 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 17.00: Spectacol de teatru cu Trupele „Pied Piper” și „Gepetto”, coord. de prof. Lavinia Donose

Vineri, 20 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 18.00: „Steluțe dansatoare”, spectacolul Clubului „Fantasy Dance”

19 – 20 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca

Ora 18.00: „Un gând bun pentru Moș Crăciun”. Scrisorile copiilor cuminți la bibliotecă

Duminică, 22 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / sala de spectacole „Radu Stanca”

Ora 18.00: „Taina Crăciunului”, spectacol de teatru pentru copii

6 – 24 decembrie 2024

Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș / Biblioteca

Calendarul de Advent al Cărților


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba