Rămâi conectat

Divertisment

22-23 august: Un weekend absurd cu Skepsis la Palatul Apor, cu respectarea măsurilor de siguranță sanitară

Publicat

în

Proiectul cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2020” propus de compania de teatru Skepsis continuă cu Amprenta Absurdului, în weekend-ul 22-23 august 2020

Sub tematica Amprenta Absurdului, vă așteptăm alături de noi Sâmbătă, 22 August și Duminică, 23 August, în fiecare seară de la ora 19.30, în curtea interioară a Palatului Apor, la o serie de spectacole dedicate comediei absurde, în care nimic din ceea ce se vede nu e adevărat și în care tot ceea ce nu se vede este foarte adevărat!

 Teatrul absurd este un gen dezvoltat după cel de-al Doilea Război Mondial. Acesta este caracterizat de cadre și scene care par dialoguri repetitive, în aparență lipsite de sens, dar care reușesc să genereze adesea o atmosfera suprarealistă, onirică. Prin umor și mistificare se ascunde o atitudine foarte exigentă față de realitate, societatea și omul fiind chestionate într-un joc năstrușnic al cuvintelor, ideilor, gesturilor și sensurilor.

 Sâmbăta, 22 August 2020, de la ora 19.30, în curtea interioară a Palatului Apor din Alba Iulia,  sub titlul tematic ”3 pași” vă invităm la o seară inspirată de trei piese într-un singur act, semnate de Eugen Ionesco. Trei episoade în care ne vom întâlni cu personaje aflate în primăvara vieții, pornite în căutarea dragostei, dar și cu personaje aflate în toamna vieții, care caută o întâlnire cu cineva care să le asculte, să le înțeleagă. Vanitatea, puterea,  docilitatea, deșertăciunea ambiției, incapacitatea de a ne exprima sentimentele, totul în trei episoade distincte a căror notă comună este absurdul și comicul unor situații în care recunoaștem inevitabilul ironiei sorții.

 Duminică, 23 August, ora 19.30, sub titlul ”Omul mimetic”, continuăm în cheia comicului absurd provocând publicul să investigheze procesul dezvoltării individului și societății. Vom porni într-o călătorie care ne va conduce de la nevoia de a ne organiza, de a descoperi și impune o ideologie și un sistem de idei care să reprezinte Soluția ideală la problema socialului, la nevoia de a ne dezvolta individualitatea prin contactul cu un Maestru, un om superior care ne poate dezvălui misterul lui „A fi”. Admiraţie, veneraţie, inspiratie…câteva din trăirile intense pe care întâlnirea cu Maestrul le trezeşte în noi. Îl privim de la depărtare, îl aşteptăm cu nerăbdare. Vrem să copiem fiecare gest, fiecare emoţie, fiecare acţiune a Maestrului. E lângă noi, este în noi, este pretutindeni… Ce se întâmplă când formele îşi pierd fondul, când inspiraţia este doar o dorinţă primară şi când copiem orbeşte, la infinit fără a înţelege nimic din tot ce facem, fără a pune nici o întrebare? … Doar Maestrul ştie, fiindcă e genial!…

Accesul publicului este gratuit la toate spectacolele, fiind restrâns de limitele spațiului de desfășurare și de regulile de distanțare socială care vor permite participarea unui număr de maxim 60-80 spectatori/spectacol.

În cazul vremii nefavorabile, spectacolele vor fi anulate. Noutăți și detalii despre activități pot fi urmărite pe pagina facebook a Organizatorului  https://www.facebook.com/skepsis2002/

Spectacolele sunt prezentate în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2020 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis dezvoltă colaborări artistice cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Universitatea ”1 decembrie 1918” Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, Organizatorul va respecta următoarele reglementări:

  • Zona va fi delimitată având căi de acces clar identificate și separate pentru public (intrarea în zona de activități doar pe poarta principală a Palatului Apor – ieșirea exclusiv prin spatele Palatului Apor).
  • La căile de acces vor fi amplasate dispozitive cu substanțe dezinfectante pentru mâini cu posibilitate de utilizare gratuită.
  • Fiecare cale de acces va fi controlată și operată de către organizatori prin personal de securitate sau voluntari car vor purta mănuși și măști.
  • Locurile pentru spectatori vor fi marcate vizibil și vor fi amplasare scaune.
  • Accesul publicului se va face în urma verificării stării de sănătate prin măsurarea temperaturii cu termometru non-contact, efectuarea triajului observațional și dezinfectarea mâinilor.
  • Purtarea măștilor de protecție care să acopere nasul și gura este obligatorie pe toată durata evenimentului.
  • Accesul în spațiul de evenimente se va face cu respectarea distanțării sociale de 1,5m între persoane.
  • Nu se permite consumul de alimente sau băutură în locație înafară de băuturi ambalate în recipiente individuale cu capac, fără paie de unică folosință.
  • Persoanele care refuză aceste condiții nu vor avea acces în spațiul de eveniment. Înainte de derularea evenimentului scaunele vor fi dezinfectate cu substanțe biocide avizate.
  • La fiecare cale de acces vor fi amplasate pubele cu capac pentru produse nepermise în zona de eveniment, iar la ieșire pentru aruncarea măștilor de protecție.
  • Evenimentul nu va avea o durată mai mare de 4 ore consecutive/zi.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Divertisment

Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba

Publicat

în

Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba

Prigoria este una dintre cele mai colorate păsări de la noi din țară, prezentă şi în avifauna judeţului Alba.

Este o specie de mărime medie, cu o deschidere a aripilor între 36 şi 40 de centimetri și o lungime a corpului între 25 şi 29 de centimetri. Coloritul este foarte viu, în culori contrastante, făcând astfel să fie ușor de recunoscut. Are galben pe gât, albastru pe coadă și pe aripi, roșu-brun pe cap și pe spate și turcoaz pe piept.

Este singura specie a familiei Meropidae din România, majoritatea speciilor din această familie întâlnindu-se în Africa. La noi este un vizitator de vară, ce sosește în luna mai și pleacă la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.

Este o specie insectivoră și se hrănește în special cu albine și alte insecte zburătoare.Prigoriilor le place să rămână așezate pe un copac sau un tufiș, de unde au o bună vedere asupra zonei de hrănire. Când văd o insectă se reped spre ea și o prind din zbor. Se spune că o prigorie poate observa o albină de la 60 de metri.

Preferă habitatele deschise și calde, cu maluri abrupte și uscate, formate din argilă, nisip, piatră moale, pentru săparea galeriilor și a cuibului. Au instinct gregar, formând colonii relativ numeroase.

Este o specie de interes național care necesită o protecție strictă.

sursa: facebook Consiliul Judeţean Alba

foto: pasaridinromania.sor.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Divertisment

Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marți, 8 octombrie

Publicat

în

Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marțea viitoare

Bazinul acoperit de înot din municipiul Blaj se va redeschide marți 8 octombrie.
Programul de funcționare și tarifele de acces au rămas aceleași ca în ultimii doi ani, anunță Primăria Blaj.
Taxa de acces la bazin este de 30 de lei pentru adulți și adolescenți, iar pentru copiii sub 14 ani aceasta este de 15 lei. Un abonament lunar costă 300 de lei pentru adulți și adolescenți, respectiv 150 de lei pentru copiii sub 14 ani.
Program acces la bazinul acoperit de înot Blaj
*Marți – Sâmbătă
– 07.00 – 13.00: înot agrement;
– 14.00 – 18.00: cursuri inițiere înot;
– 18.00 – 21.00: înot agrement.
*Duminică
– 07.00 – 13.00: înot agrement;
– 14.00 – 21.00: înot agrement.
Bazinul acoperit de înot este închis lunea, pentru curățenie și dezinfectare.
Relații la telefon: 0799 – 500.806.

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Tineret

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina

În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.

Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.

Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.

Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.

foto: Alexandru Samuel Popa


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba