Rămâi conectat

Știri

20.000 lei din Fondul YouthBank 2016-2017 pentru liceenii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate

Publicat

în

20.000 lei din Fondul YouthBank 2016-2017 pentru liceenii care studiază în Alba Iulia și vor să se implice în comunitate. Cca. 150.000 lei au fost alocați până în prezent de Fundația Comunitară Alba, din acest fond, pentru inițiativele tinerilor.

Fundația Comunitară Alba a lansat cel de-al optulea concurs de finanțare, din Fondul YouthBank, a proiectelor de implicare în comunitate a adolescenților. Astfel, până la 27 martie 2017, fundația pune la dispoziția liceenilor care studiază în Alba Iulia un fond în valoare de 20.000 lei, care va fi folosit pentru a finanța proiecte inițiate și implementate de aceștia. Proiectele trebuie să aibă impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de liceenii albaiulieni.

Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:
• liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă (minim 3 persoane);
• proiectele propuse trebuie să se desfășoare în aria geografică a județului Alba;
• proiectele propuse trebuie să raspundă într-un mod inovator unor nevoi identificate la nivelul comunității și pot acoperi orice domeniu, de la orientare în carieră la sănătate, sport, educație, schimbarea mentalității, cultură, artă, mediu, social, voluntariat, etc.;
• suma solicitată poate fi de minimum 3.000 lei și maximum 4.000 lei pentru un proiect;
• proiectele trebuie să poată fi implementate în perioada 14 aprilie – 4 iunie 2017.

Pentru a intra în concurs, liceenii trebuie să descarce de pe una din paginile de facebook “Fundația Comunitară Alba” sau ”YouthBank Alba”, ghidul de finanțare și formularul de aplicare, pe care îl vor trimite, după completare, pe adresa [email protected] până cel târziu luni, 27 martie 2017, orele 23:59.

La lansare au participat reprezentanți ai partenerilor și finanțatorilor programului, ai unor consilii școlare ale elevilor, ai unor organizații locale ale tinerilor, dar și profesori din colegii albaiuliene. Evenimentul a fost prezentat de echipa YouthBank Alba 2016-2017, formată din liceeni care “trudesc” pentru a oferi colegilor lor de generație resurse, know-how și mai ales încredere: Claudiu Bîrluțiu, Magdalena Burduf, Cristian Cărămidar, Tudor Cojan, Andreea Ispas, Silvia Lupșa, Larisa Măieraș, Luiza Negru, Sebastian Popescu, Rebeca Rusu și Maria Toderean, coordonați de Răzvan Boba, fost membru al echipei, actualmente student. Echipa YB a fost susținută în activitățile ei și de alți voluntari ai fundației: Teodora Petecuță-Lazăr, Mihai Pocol, Daniel Jurj, Carmen și Georgiana Cazmet, Elena Ștefan, Cristina Negoescu, Luminița Moldovan, Raluca Roșca sau David Gruian, dar și de staff-ul fundației – Dorin Sava (director executiv) și Lucia Ispas (grant manager).

“Susțin acest program pentru că există o nevoie reală, la nivelul tinerilor din municipiu, de programe care să îi capaciteze și să le dezvolte abilitățile”, a declarat prof. Angela Moldovan, consilier local și membru în comisia pentru învățământ a Consiliului Local Alba Iulia.

La rândul său, Cosmin Baicon, membru în board-ul fundației și finanțator, a apreciat YouthBank ca un program de referință pentru liceeni, pe care i-a îndemnat să îl acceseze și să îi folosească resursele unice pe care le oferă.

Municipiul Alba Iulia și Exclusiv Auto Center (dealer Skoda și Volkswagen Autovehicule Comerciale în județul nostru) sunt principalii parteneri locali ai programului YouthBank 2016-2017. Programul are ca finanțatori Ancău Company, Pub 13 – Medieval, Porterom, Toskana Garten, Pensiunea Select și Deko Team, iar ca susținători Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, Vimed, Societatea de Transport Public, Tipo-Rex și Nicolae Boca Photography. La nivel național, Programul YouthBank este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.

Fundația Comunitară Alba are ca finanțator național Romanian-American Foundation, în cadrul programului “Fundații Comunitare”, inițiat de Asociația pentru Relații Comunitare, în parteneriat cu Federația “Fundațiile Comunitare din România” și Fundația Pentru Parteneriat, cu sprijinul financiar al Charles Stewart Mott Foundation și RAF.

Din 2010 și până în prezent, Fundația Comunitară Alba a finanțat un număr de 59 de proiecte ale liceenilor din municipiul Alba Iulia, care au avut peste 23.000 de beneficiari direcți sau indirecți. Programul YouthBank încurajează implicarea directă a tinerilor în viaţa comunităţii, ei câştigând, în acest fel, încredere în propriile forţe, dobândind abilităţi de comunicare, negociere, administrare financiară şi de conducere. La ultimele două Gale Anuale ale Voluntarilor din Alba, Programul YouthBank Alba a fost desemnat cel mai bun program de voluntariat în educaţie din județul Alba, ca o recunoaștere a rezultatelor sale și a schimbării pe care o produce în rândul generației tinere și comunității.

În prezent, programul YouthBank se derulează în Alba Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Făgăraș, Galați, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Satu Mare, Sibiu și Timișoara, pe baza unui set comun de principii și standarde agreate de către partenerii locali și naționali ai programului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Știri

Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Școala Gimnaziala Crăciunelu de Jos modernizata cu fonduri PNRR

Primăria comunei Crăciunelul de Jos a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație ce privește dotarea cu materiale didactice în cadrul proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale din comuna.

În urma analizei de nevoi desfășurate la nivelul Școlii Gimnaziale Crăciunelu de Jos, s-au evidențiat mai multe aspecte legate de resursele educaționale disponibile pentru elevi și cadre didactice. Constatările arată că lipsa materialelor didactice necesare îngreunează procesul de predare-învățare, iar unele activități educaționale nu se pot desfășura la potențialul dorit.

Pentru a sprijini un act educațional modern și a facilita dezvoltarea competențelor elevilor, este necesară dotarea școlii cu diverse materiale didactice. Aceasta include achiziția de resurse de bază pentru diferite discipline, oferind structuri de lecții și informații esențiale, resurse interactive și instrumente didactice adaptate cerințelor actuale. Utilizarea unor astfel de resurse va contribui nu doar la creșterea competențelor cognitive, digitale și de comunicare a elevilor, ci și la îmbunătățirea întregului proces educațional, oferindu-le oportunități mai variate de învățare practică și interactivă. Scopul principal al acestui demers este de a asigura un mediu de învățare adaptat cerințelor moderne, care să motiveze elevii și să contribuie la formarea unor competențe esențiale pentru viitor. Astfel, s-a identificat posibilitatea accesării unei finanțări nerambursabile prin intermediul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/MEDU/I9./I11./I13./I14./ Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe.Valoarea investiției este de peste 285 de mii de lei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Publicat

în

Laboratoarele Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia vor fi dotate cu echipamente digitale și mobilier

Reprezentanții liceului de arte „Regina Maria” din Alba Iulia au lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede dotarea a două laboratoare din cadrul instituției de învățământ.
Contractul cuprinde furnizarea de echipamente IT&C pentru proiectul de investiție „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităților de învățământ superior, a palatelor și a cluburilor copiilor”, contract de finanțare nr. 95Smart/2023 Valoarea totală maximă estimată a contractului de furnizare pe 6 luni (include valoarea maximă a tuturor loturilor) este de 532.224,79 lei fără TVA.

Pentru cele două laboratoare ale Liceului de arte „Regina Maria” Alba Iulia se vor achiziționa:
LOT 1 – Echipamente IT & C

Tablă interactivă 75” Buc 1
Tablă interactivă 85” Buc 1
Suport mobil tablă interactivă Buc 2
All-in-one (touchscreen) Buc 1
All-in-one (touchscreen) Buc 17
Cameră de documente Buc 2
Servicii de instalare Buc 2
Tabletă lidar – profesională 12,9” + tastatură + stylus Buc 10
Tableta grafică Buc 6
Tableta grafică Buc 10
LOT 2 – Echipamente audio-video

Kit 16 x Ochelari VR Buc 1
Ochelari VR (SL)Buc 10
Kit sistem videoconferință Buc 1
Kit sistem videoconferință Buc 1
Sistem sunet Buc 2
LOT 3 – Echipamente 3D

Scanner 3D Buc 2
Creion 3D Buc 18
LOT 4 – Kit-uri robotice

Robot cu braț multifuncțional Buc 2
Pachet 12 Kituri robotice Buc 2
LOT 5 – Pachete software

Software educațional Buc 2
Conținut educațional – Laborator digital Buc 2
Platformă e-learning creare conținut educațional (20 profesori, 1 an) Buc 1
Software specializat grafică și producție digitală Buc 1
Software specializat arte (muzica & grafica) Buc 1
LOT 6 – Mobilier

Mobilier STEAM (Masa si scaun) Buc 10
Mobilier imprimantă 3D Buc 2


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

22 noiembrie: Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Publicat

în

Minți geniale de Gordon Korman, cartea lunii la Clubul de lectură al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Vineri, 22 noiembrie 2024, la ora 16.00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, are loc o nouă întâlnire a Clubului de lectură „Lucian Blaga”.

Cartea lunii noiembrie este „Minți geniale”, scrisă de Gordon Korman și poate fi împrumutată de la Secția împrumut carte pentru copii a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Romanul scris de Gordon Korman este unul captivant și plin de umor, explorând teme precum prietenia, curajul și încrederea în sine.

Cartea spune povestea a patru adolescenți care studiază într-o școală specială pentru copii supradotați, iar acțiunea se centrează pe conflictele lor interioare, dar și pe pericolele care apar atunci când un grup de oameni cu talente extraordinare ajunge să lucreze împreună. Korman reușește să creeze astfel o poveste dinamică, în care cititorul este ținut în suspans, iar umorul subtil și stilul de narare accesibil sunt punctele forte ale romanului.
Dacă v-am trezit interesul, vă așteptăm să faceți parte din clubul nostru de lectură, un club în creștere, destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 -14 ani. Cu siguranță discuțiile pe marginea cărții propuse vor fi savuroase!
Proiectul 3.18 Clubul de lectură Lucian Blaga face parte din Programul 2 Animație culturală și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba