Rămâi conectat

Administrație

15 iunie, ședină extraordinară la CL Alba Iulia: Schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” din Alba Iulia în spațiu pentru activități medicale a Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, pe perioadă nelimitată, pe ordinea de zi

Publicat

în

Consilierii locali din Alba Iulia vor supune la vot, în ședința extraordinară ce va avea loc pe 15 iunie, schimbarea destinației imobilului „Școala Postliceală Sanitară” situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale pe perioadă nedeterminată.

Imobilul situat administrativ în municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, înscris în CF nr. 85718 Alba Iulia, compus din teren în suprafață de 593 mp și suprafață construită la sol 345 mp, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, a devenit proprietatea Consiliului Județean Alba în anul 2015 și se află în administrarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, în scopul amenajării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie și extindere ambulatoriu.

Imobilul a aparținut domeniului public al Municipiului Alba Iulia până în anul 2015, când urmare a Hotărârii Consiliului Local Alba Iulia nr. 196/2015 și a Hotărârii Consiliului Județean Alba nr. 106/2015, a trecut din domeniul public al Municipiului Alba Iulia în domeniul public al Județului Alba.

Funcționarea Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie în noua locație din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, presupune obținerea avizului conform din partea Ministerului Educației Naționale, privind schimbarea destinației din spațiu de învățământ în spațiu pentru activități medicale.

Consiliul Județean Alba, în calitate de proprietar, a obținut avizul conform nr. 10095/13.09.2017 al Ministerului Educației Naționale, pentru schimbarea de destinație a imobilului din municipiul Alba Iulia, str. Petru Dobra, nr. 2, în care a funcționat Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia, din spațiu de învățământ, în spațiu pentru activități medicale, pentru o perioadă de 10 ani, cu posibilitatea prelungirii acestuia, în vederea funcționării Secției de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie. Avizul specifică că „după această perioadă, imobilul sus-menționat va primi destinația inițială, și anume spațiu de învățământ”.

Școala Postliceală Sanitară Alba Iulia funcționează însă din 2015 în incinta Colegiului Tehnic Dorin Pavel Alba Iulia, spațiu proprietate publică a Municipiului Alba Iulia, în baza contractului de administrare nr. 78810/02.10.2015, cu termen de valabilitate pe întreaga perioadă de funcționare a unității de învățământ.

Consiliul Județean Alba a obținut din partea Ministerului Educației și Cercetării Științifice Avizul conform nr. 11052/13.11.2015 pe o perioadă de 5 ani, apoi Avizul conform nr. 10095/13.09.2017 pentru schimbarea destinației bunului imobil în cauză, pentru o perioadă de 10 ani, urmând ca după finalizarea perioadei de schimbare de destinație, imobilul să primească destinația inițială, de spațiu de învățământ.

Consiliul Județean Alba a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru o investiție în valoare de 21.928.317,18 lei la imobilul în cauză, iar Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a demarat procedurile de obținere de finanțare prin Compania Națională de Investiții, sens în care, pentru depunerea cererii de finanțare, este imperios necesar ca destinația acestui imobil să fie cea de asistență medicală, pe durată nedeterminată.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Administrație

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Publicat

în

Ziduri de sprijin pe malurile pârâului Abrud

Sistemul de Gospodărire a Apelor Alba, prin echipa de la Formațiile de lucru Câmpeni din cadrul Sistemului Hidrotehnic Turda, a realizat recent două ziduri de sprijin de 15 metri (pe malul drept) și respectiv 30 de metri (pe malul stâng) pe pârâul Abrud, în intravilanul orașului Abrud.

Zidurile au fost construite din blocuri tip LEGO, fiecare având o înălțime de 2,5 metri, și au fost amplasate pe o fundație rigidă din beton.

Pentru protejarea lucrărilor executate, în aval au fost amenajate un prag de fund din beton și o saltea din anrocamente. În perioada următoare, se vor efectua lucrări de reparații la pragul de fund amplasat amonte de confluența pârâului Abrud cu pârâul Cernița.

Toate lucrările sunt realizate conform Planului Tehnic 2024 al Administrației Apele Române Mureș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

La Sebeș, investiții în infrastructura rutieră: Care este stadiul lucrărilor

Publicat

în

La Sebeș sunt în derulare mai multe lucrări cuprinse în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din oraș

În prezent, se lucrează intens pe străzile Doinei și Moților din municipiu.

Lucrările includ pe lângă modernizarea părții carosabile și amenajarea trotuarelor, parcărilor și spațiilor verzi.

De asemenea, se efectuează lucrări de amenajarea intersecțiilor, dar și a racordurilor cu străzile laterale. Intervențiile includ partea carosabilă, trotuare pietonale, accese la proprietăți, parcări, spații verzi, amenajarea intersecțiilor și racordurilor cu străzile laterale, asigurarea colectării și evacuării apelor pluviale, lucrări de siguranță rutieră. Resursele sunt asigurate printr-o finanțare nerambursabilă obținută prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny, a transmis primarul municipiului Sebeș.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Administrație

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

Publicat

în

Start al turnării primului strat de asfalt pe DJ 107K în Alba

A început turnarea primului strat de asfalt pe DJ 107 K.

Vorbim de o investiție de 30 de milioane de lei a Consiliului Județean Alba.

Acest drum județean face legătura între DN1, Galda de Jos, Întregalde și Mogoș (intersectie cu Transapuseana). Investiția este derulată prin Programul Național Anghel Saligny.

E o lucrare de amploare care, printre altele, a presupus construirea de patru noi poduri și reabilitarea unui al cincilea. La final, drumul va fi modernizat în totalitate, în clipa de față lucrările vizând porțiunea dinspre Ivăniș spre Mogoș.

Termenul de finalizare a proiectului este aprilie 2026, dar autoritățile județene speră ca lucrările să fie încheiate în avans.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba