Divertisment
11 august: Teatrul de Păpuși „Prichindel” dă startul unui nou proiect intitulat: La teatru cu familia și prietenii
Începând de marți, 11 august 2020, Teatrul de Păpuși „Prichindel” dă startul unui nou proiect intitulat: La teatru cu familia și prietenii. Așa cum reiese și din titlu, o familie poate invita prietenii copiilor pentru a petrece o seară frumoasă vizionând un spectacol de teatru cu păpuși. Numărul participanților este de maxim 10 persoane.
Spectacolele se vor prezenta în fiecare zi de marți, miercuri și joi, în curtea teatrului, str. Andrei Mureșanu, nr. 3, de la orele 19:00, pe parcursul lunii august. Prețul unui bilet este de 5,50 lei.
Primul spectacol pe care vi-l propunem este „O poveste din lumea păpușilor”, regia Teodora Popa, echipa spectacolului: Elena Ilaș – scenograf, Florin Lucian Marin – sculptor păpuși, Levente Szöcs – compozitor, Cătălina Mihăilă, Mădălin Costea, Viorica Boda, Ramona Benchea Mincu, Irina Melnic, Tudor Cristian Popa, Iulian Costea și Teodora Popa – actori, Elena Madaras – regizor tehnic, Ovidiu Tămășan – operator de lumini, Călin Popa – maestru de lumini, Florin Andrea – maestru de sunet, Gheorghe Hațegan – mașinist, Mirela Tămășan – croitorie.
Participarea la eveniment se face pe bază de programare la adresa de e-mail: [email protected], unde vă rugăm să ne transmiteți numele, numărul de participanți, data în care doriți să participați.
Programările se vor face în ordinea înscrierilor. Pentru mai multe informații vă rugăm să sunați la numerele de telefon: 0372 758 351 / 0258 811 752, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 – 14:00.
Și să nu uităm de reguli: purtarea măștii este obligatorie în spațiul special amenajat, pe toată durata spectacolului, dezinfectarea mâinilor la intrare, păstrarea distanței fizice și permiterea verificării temperaturii.
Vă așteptăm cu nerăbdare, cu mic, cu mare, la spectacolele noastre.
Divertisment
Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba
Prigoria, un plus de culoare pentru avifauna judeţului Alba
Prigoria este una dintre cele mai colorate păsări de la noi din țară, prezentă şi în avifauna judeţului Alba.
Este o specie de mărime medie, cu o deschidere a aripilor între 36 şi 40 de centimetri și o lungime a corpului între 25 şi 29 de centimetri. Coloritul este foarte viu, în culori contrastante, făcând astfel să fie ușor de recunoscut. Are galben pe gât, albastru pe coadă și pe aripi, roșu-brun pe cap și pe spate și turcoaz pe piept.
Este singura specie a familiei Meropidae din România, majoritatea speciilor din această familie întâlnindu-se în Africa. La noi este un vizitator de vară, ce sosește în luna mai și pleacă la sfârșitul lunii august sau începutul lunii septembrie.
Este o specie insectivoră și se hrănește în special cu albine și alte insecte zburătoare.Prigoriilor le place să rămână așezate pe un copac sau un tufiș, de unde au o bună vedere asupra zonei de hrănire. Când văd o insectă se reped spre ea și o prind din zbor. Se spune că o prigorie poate observa o albină de la 60 de metri.
Preferă habitatele deschise și calde, cu maluri abrupte și uscate, formate din argilă, nisip, piatră moale, pentru săparea galeriilor și a cuibului. Au instinct gregar, formând colonii relativ numeroase.
Este o specie de interes național care necesită o protecție strictă.
sursa: facebook Consiliul Judeţean Alba
foto: pasaridinromania.sor.ro
Divertisment
Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marți, 8 octombrie
Bazinul acoperit de înot din Blaj, redeschis de marțea viitoare
Tineret
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
Voluntarii ASCOR, ghizi pentru tinerii din Tabăra de Vară de la Găbud în Cetatea Alba Carolina
În perioada 18-23 august 2024, la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” de la Găbud s-a desfășurat Tabăra de vară creștin-ortodoxă intitulată „Vară de poveste. În pas de supererou”, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 9 și 12 ani.
Evenimentul, proiect al Asociației Start Up Ed, a fost organizat prin programul „Școala de la Găbud”, având ca scop petrecerea timpului liber într-un spirit ortodox. Activitățile au cuprins ateliere cu povești, ateliere de comunicare, ateliere practice și de învățare nonformală, drumeții, jocuri, dar și participarea la programul liturgic al Schitului „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud.
Joi 22 august, tinerii au vizitat Cetatea Alba Carolina, unde i-au avut ca îndrumători, gazde și prieteni pe voluntarii ASCOR Alba Iulia, care au organizat itinerariul și au călăuzit pașii copiilor pe toată durata zilei. Tinerii au vizitat Catedrala Reîntregirii și Încoronării, dar și Muzeul Național al Unirii, unde au fost primiți de către istoricul Dragoș Ursu. Acesta i-a ajutat să descopere tezaurul istoric românesc din vechiul Bălgrad, oferindu-le amănunte prețioase despre Marea Unire de la 1918 și Încoronarea Regilor Ferdinand I și Maria.
Momentele favorite ale copiilor au fost plimbarea cu bus-ul prin Cetatea Alba Carolina, dar și degustarea înghețatei cu care cei mici au fost răsplătiți pentru atenția de care au dat dovadă la muzeu.
foto: Alexandru Samuel Popa
-
Știriacum o zi
Cum se salută românii și câte forme de salut există: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 20 de ore
No, Servus ! De unde vine salutul ardelenilor: 21 noiembrie, Ziua mondială a salutului
-
Știriacum 2 zile
TRADIŢII şi OBICEIURI de 21 noiembrie: Intrarea în biserică a MAICII DOMNULUI (OVIDENIA)
-
Știriacum 5 zile
Costumul popular din Apuseni: Păstrează unitatea portului românesc prin piesele ce îl compun
-
Știriacum 5 zile
Top 10 locuri de vizitat toamna: Casa de Piatră, cătun din Parcul Natural Apuseni, între destinațiile recomandate
-
Știriacum 17 ore
De când începem să cântăm colinde: Potrivit tradiției, din 21 noiembrie e voie a se cânta despre nașterea Domnului, odată cu sărbătorirea Intrării în Biserică a Maicii Domnului
-
Știriacum o săptămână
Lăsata Secului în Postul Crăciunului: Tradițiile și obiceiurile zilei de 14 noiembrie
-
Sănătateacum o săptămână
Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului