Rămâi conectat

Sănătate

10 substante de care trebuie sa stai departe mai ales in timpul sarcinii

Publicat

în

Pe toata perioada sarcinii trebuie sa acorzi mai multa atentie tuturor lucrurilor din jurul tau. Vezi pe radiounirea.ro zece substante de care trebuie sa te feresti.

1. Plumbul

Poti sa fii expusa la plumb chiar si atunci cand bei apa. Plumbul intra in apa atunci cand exista tevi fisurate. De obicei, in casele batranesti unde conductele nu au fost schimbate poti gasi plumb. Nu este indicat sa bei apa de la robinet, dar daca totusi o faci e mai bine sa lasi apa sa curga cateva minute. Cel mai bine este sa ai un filtru de apa.

2. Mercur

Mercurul poate fi gasit in pestele contaminat. O cantitate mare de mercur se gaseste in pestele sabie, marlinul sau rechinul.

3. Pesticidele

Fatul este in pericol atunci cand esti expusa prea mult la pesticide. Copilul se poate naste cu malformatii congenitale din cauza faptului ca in zona unde mama a locuit s-au folosit constant pesticide. Fructele si legumele sunt foarte bune, dar daca nu le speli risti sa iti hranesti bebelusul cu pesticide. Trebuie sa speli foarte bine toate legumele si fructele. Daca iubesti gradinaritul, ai grija ce substante folosesti.

4. Soia

Probabil ai auzit de multe ori: excesul de (tutun, alcool…) dauneaza grav sanatatii! Excesul de orice fel, intr-adevar, este periculos pentru tine. Cantitatile mici sunt recomandate. Soia este un produs natural, dar folosit prea des pe durata sarcinii poate dauna.

5. Tutunul

Fumatul poate duce la nasterea prematura a copilului. Copilul se poate naste cu o greutate mai mica avand deseori si boli pulmonare. Trebuie sa eviti pe cat posibil spatiile inchise in care se fumeaza. Fiecare tigara duce la afectarea copilului tau.

Produse ce tin de ingrijirea ta:

6. Lotiuni cu acetona

Dezvoltarea fatului poate fi afectata atunci cand sunt inhalati vaporii eliberati din acetona. Este normal sa ai grija de tine si in timpul sarcinii, dar ai putea gasi alte metode pentru a indeparta oja.

7. Acidul salicilic

Acest acid este bun pentru tratarea afectiunilor pielii. Multe femei care se confrunta cu acnee au ales sa foloseasca acidul salicilic. Medicii considera ca acest acid nu este tocmai benefic pentru femeile insarcinate. Este adevarat ca are efecte pozitive asupra tenului tau, dar poate avea efecte negative pentru bebelusul tau.

SFAT: Daca te confrunti cu probleme ale pielii, nu ezita sa mergi la medic.

8. Vopsirea parului

Nu dispera. Nu trebuie sa renunti la ideea de a arata bine pe toata perioada sarcinii. Daca esti insarcinata, nu inseamna ca nu mai trebuie sa ai grija de felul in care arati. Ideea este ca parul tau poate reactiona diferit la vopsea in timpul sarcini. Incearca produse naturale care nu contin amoniac. Este obligatoriu sa renunti la vopsitul parului in primul trimestru. De ce? Substantele chimice pot ajunge la placenta, iar in primul trimestru se formeaza sistemul nervos al copilului.

9. Parabeni

Se stie ca produsele cosmetice contin extrem de multi parabeni. Creme care contin cantitati mari de parabeni trebuie evitate. De ce? Pentru ca parabenii afecteaza nivelul de estrogen si pot duce la dezvoltarea celulelor canceroase.

10. Dioxan

Daca obisnuiesti sa citesti informatiile de pe pasta de dinti, lotiuni, sapunuri sau sampoane, sigur ai observat ca acestea contin substanta dioxan. Dioxanul este o substanta cancerigena care trebuie evitata in mod special de viitoarele mamici. Este absorbita rapid de piele si poate duce la probleme respiratorii, stari de greata sau dureri de cap, creand un disconfort atat pentru tine, cat si pentru bebelus.

sursa: ziare.com


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Publicitate

Sănătate

Ridichile negre, leacul miraculos al sezonului rece: Care sunt beneficiile

Publicat

în

Ridichile negre sau de iarnă, deși mai puțin consumate la noi, sunt recomandate de către medicina naturistă în rezolvarea unor probleme de sănătate, dintre care cea mai cunoscută este tusea rebelă

Nutriționiștii o recomandă mai ales în dietele de sezon rece, deoarece conține antioxidanți eficienți împotriva răcelii și gripei, dar benficiile sale nu se opresc aici.

Ridichea neagră are următoarele proprietăți curative: ajută la golirea vezicii biliare, este antiscorbutic (foarte puternic), tonic respirator, sedativ nervos, antialergic, diuretic, aperitiv, digestiv, stimulent al celulei hepatice.

Această legumă conține: esențe sulfurate (rafanol), sinalbină, glucotropaeolină, vitaminele B si C, tucoferol, fibre alimentare, săruri minerale: potasiu, sodiu, fier, iod și magneziu. Aceste proprietăți o transformă într-un elixir cu numeroase beneficii și calități terapeutice asupra stării de sănătate.

Ridichea neagră poate fi folosită cu succes în următoarele afecțiuni:

1. Afecțiuni respiratorii – ridichea neagră este utilă mai ales în cazurile de gripă și răceală, protejând sistemul respirator de infecții. Poate fi folosită cu succes la tuse, nas înfundat, dureri de gât, ajutând la eliminarea substanțelor nocive din bronhii și plămâni.
În cazul tusei, se ia o ridiche potrivită ca dimensiune. Se scobește în interior cu un cuțit și se umple golul cu miere. Se lasă într-un loc cald pentru câteva ore, după care se consumă-se bea sucul obținut și se mănâncă ridichea.

2. Afecțiuni hepatice – are proprietăți depurative și energizante, ajutând la eliminarea toxinelor din ficat. Detoxifiază ficatul, contribuind la regenerarea celulelor hepatice. De asemenea, se reglează producția și fluxul bilei, eliminând excesul de bilirubină din sânge. Efectele benefice se resimt în cazurile de icter, litiază biliară, insuficiență hepatică, colecistită, protejând ficatul și vezica biliară de infecții.

3. Lipsa poftei de mâncare – ridichea neagră este indicată la copii pentru combaterea stărilor de oboseală și anemie. Tot la copii, ridichea neagră poate fi folosită ca remediu împotriva rahitismului, ajutând la fixarea calciului în oase și la fortifierea organismului.

4. Afecțiuni renale – consumul de ridichi ajută la eliminarea toxinelor acumulate în rinichi, reducând posibilitatea formării calculilor renali, inhibând infecțiile urinare. De asemenea, se diminuează senzația de arsură în timpul urinării, datorită proprietăților antiinflamatoare. Consumată regulat, ridichea neagră duce și la mărunțirea calculilor renali sau biliari și la eliminarea lor mai ușoară. Tratamentul cu suc sau sirop din miere și ridiche ar trebui să dureze 6 săptămâni. Se poate opta și pentru o combinație de sucuri formată din suc de ridiche neagră, suc de ridiche roșie, suc de castravete și suc de varză. Efectul energizant și tonic îl va completa pe cel depurativ.

5. Constipație, diaree, balonare, dureri abdominale – consumul de ridichii negre, prin conținutul său bogat de fibre și apă și prin proprietățile sale antibateriene, contribuie la mișcările regulate ale intestinului, ajută la menținerea echilibrului florei intestinale, elimină toxinele din intestine.

6. Eczeme – se recomandă ridichea în cazurile și problemele de piele, precum erupții cutanate, piele uscată, datorită proprietăților sale dezinfectante. O mască cu ridiche neagră curață excelent tenul, având un efect purifiant. În acest sens, se tamponează obrazul cu zeamă proaspată de ridiche neagră, se lasă să acționeze, apoi se clătește obrazul cu apă minerală plată.

Sursa:doctorulzilei.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Echipamente medicale pentru dotarea laboratorului de microbiologie de la Spitalul Municipal Blaj

Publicat

în

Echipamente medicale pentru dotarea laboratorului de microbiologie de la Spitalul Municipal Blaj: Licitația, lansată pe SEAP

Spitalul Municipal Blaj, a lansat recent licitația pe Sistemul Electronic de Achiziții Pubice, care prevede achiziționarea de echipamente medicale pentru dotarea laboratorului de microbiologie.

Valoarea investiției este estimată la 1.499.065 de lei, fără TVA.
Potrivit documentației, proiectul vizează furnizarea și instalarea de echipamente în cadrul proiectului „Investiții în infrastructura laboratorului de microbiologie din cadrul Spitalului Municipal Blaj”, finanțat prin Programul Sănătate 2021 – 2027.

Obiectivul general al proiectului este dotarea laboratorului din cadrul spitalului cu echipamente și aparatură medicală care să asigure accesul egal la asistența medicală pentru oamenii din zona județului Alba.

Se vor achiziționa:

-Analizor clinic MDRO și urocultură, lichide puncții – 1 buc.
-Termostat 100 L – 1 buc.
-Centrifuga 24 poziții – 1 buc.
-Centrifugă – 1 buc.
-Hotă – 1 buc.
-Microscop – 1 buc.
-Maldi TOF – 1 buc.

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Sănătate

Cum îți dai seama că suferi de diabet: 14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului

Publicat

în

14 noiembrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Diabetului

Află de pe radiounirea.ro că persoanele cu diabet zaharat de tip II pot fi asimptomatice timp de mulți ani sau chiar decade înainte de a fi diagnosticate, deoarece simptomele bolii sunt destul de subtile.

Această afecțiune este atât de răspândită în întreaga lume încât medicii au catalogat-o drept ,,epidemică”. Astfel, prevenirea sau detectarea bolii în stadiu incipient este extrem de importantă, întrucât pot fi evitate complicații majore precum afecțiuni ale rinichilor, pierderea vederii sau chiar amputarea de membre.

Iată cum îți dai că suferi de diabet zaharat de tip 2!

Cum îți dai seama că suferi de diabet – urinare frecventă

Urinarea frecventă sau în cantități mai însemnate decât de obicei reprezintă un simptom comun al diabetului – acesta este modul prin care corpul ,,scapă” de excesul de zahăr.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – sete persistentă

Datorită urinării frecvente, corpul pierde mai multe lichide într-o perioadă scurtă de timp, astfel încât deshidratarea este inevitabilă.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – apetit crescut

În cazul diabetului netratat, nivelul glicemiei poate varia în funcție de momentul zilei; când nivelul glicemiei este scăzut, apare și senzația intensă de foame.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – gura uscată

Senzația apare ca urmare a urinării excesive și a deshidratării organismului, acesta fiind unul dintre cele mai frecvente simptome ale bolii.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – fluctuații ale greutății

Pierderea în greutate este un alt indiciu al bolii. Atunci când celulele organismului sunt private de glucoza din sânge, corpul reacționează ca și cum ar fi înfometat și începe să consume din rezervele de proteine pentru a-și conserva nivelul de energie.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – lipsă de energie

Oboseala cronică și lipsa de energie apar ca urmare a încercării organismului de a compensa lipsa glucozei din celule.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – vedere încețoșată

Mulți dintre pacienții cu diabet dezvoltă în timp manifestări oculare, dintre care retinopatia diabetică este cea mai importantă. Diabetul determină afectări ale vaselor sanguine mici de la nivelul retinei (o componentă a ochiului situată în partea posterioară a acestuia, care are rol de a capta imaginile și de a trimite informațiile la creier).

Retinopatia diabetică se poate manifesta prin tulburări de vedere. Se poate preveni apariția retinopatiei prin menținerea glicemiei în limite normale sau aproape de normal.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – rănile și zgârieturile care se vindecă mai greu

Reprezintă un indiciu clasic în ceea ce privește prezența diabetului și asta pentru că boala slăbește vasele de sânge, făcând mai greu transportul lui către rană, implicit îngreunarea procesul de vindecare a rănii.

Cum îți dai seama că suferi de diabet – risc crescut de infecții

Organismul este mult mai vulnerabil în fața infecțiilor și a microbilor atunci când diabetul este netratat.

Sursa:clicksanatate.ro si realitatea.net


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Radio Unirea FM și pe ȘTIRI GOOGLE


Citește mai mult

Știri

Politică

Administrație

Știri din Alba

Educație și Cultură

Eveniment

Sănătate

Social Economic

Divertisment

Stiri din alte ziare

  • Alba Iulia
  • Abrud
  • Aiud
  • Blaj
  • Campeni
  • Cugir
  • Sebes
  • Ocna Mures
  • Teius
  • Zlatna

Articole Similare

radiounireafm, radio alba iulia, radio alba